MAKUPALAT osa 4 / 27.1.98
Jauhelihaperunasoselaatikko
perunamuusia (n.1 kg perunoita)
400 g jauhelihaa
2 dl vettä
suurustetta
viherpippuria
jalapenoa
sipulirouhetta
soijaa
aromisuolaa
kukkakaalia
parsakaalia
Valmista muusi noin kilosta perunoita (ohjejakso 7 / poronkäristys).
Kiehauta kukka- ja parsakaali perunoiden keitinvedessä.
Paista jauheliha ja lisää mausteet. Kaada päälle vettä ja suurustetta
ja anna kiehua muutaman minuutin...
Sekoita muusi, kaalit ja kastike ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia
Päärynäpersikkapiirakka
Pohja:
100 g voita
½ dl sokeria
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
päärynää
persikkaa
2 dl maitorahkaa
1 muna
1 rkl perunajauhoja
1-2 rkl sokeria
persikkalientä
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita mukaan muna ja keskenään sekoitetut kuivat
aineet.
Painele taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan.
Lado hedelmäviipaleet taikinan päälle.
Sekoita rahka, muna, perunajauhot ja sokeri ja kaada seos päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.
|