MAKUPALAT osa 4 / 27.1.98

Jauhelihaperunasoselaatikko

	perunamuusia (n.1 kg perunoita)
400 g	jauhelihaa
2 dl	vettä
	suurustetta
	viherpippuria
	jalapenoa
	sipulirouhetta
	soijaa
	aromisuolaa
	kukkakaalia
	parsakaalia

Valmista muusi noin kilosta perunoita (ohjejakso 7 / poronkäristys). Kiehauta kukka- ja parsakaali perunoiden keitinvedessä.
Paista jauheliha ja lisää mausteet. Kaada päälle vettä ja suurustetta ja anna kiehua muutaman minuutin...
Sekoita muusi, kaalit ja kastike ja ripottele pinnalle korppujauhoja.
Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 50 minuuttia


Päärynäpersikkapiirakka

Pohja:

100 g	voita
½ dl	sokeria
1	muna
1 dl	kaurahiutaleita
1½ dl	vehnäjauhoja
1 tl	leivinjauhetta

Täyte: päärynää persikkaa 2 dl maitorahkaa 1 muna 1 rkl perunajauhoja 1-2 rkl sokeria persikkalientä

Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita mukaan muna ja keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Painele taikina voideltuun ja korppujauhoilla jauhotettuun vuokaan.
Lado hedelmäviipaleet taikinan päälle.
Sekoita rahka, muna, perunajauhot ja sokeri ja kaada seos päälle.
Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.