MAKUPALAT osa 44 / 17.11.98

Kaalilaatikko

1 l	riisipuuroa
3	sipulia
1½-2 kg	kaalia
n.2 rkl	suolaa
	valkopippuria
	paprikajauhetta
	meiramia
1 kg	jauhelihaa
2-3 rkl	omenahilloa

pinnalle:
	korppujauhoja
	voinokareita

Keitä kaali ja sipulit suurina lohkoina suolalla maustetussa vedessä.
Valuta ne ja hakkaa silpuksi, ota liemi talteen.
Ruskista jauheliha.
Sekoita kaali-sipulisilppu, riisipuuro, jauheliha, mausteet ja omenahillo. Lisää seokseen tarvittaessa keitinlientä, seoksen tulee olla vetelähköä puuroa. Lisää mausteet, laita seos vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja ja voinokareita.
Paista uunissa 200 asteessa noin tunti.

Kylmä kurkkukeitto

1 l	kanalientä
2 dl	jogurttia
1	kurkku
1	sipuli
1	valkosipulin kynsi
	valkopippuria
	hakattua tilliä
	suolaa

Lisää kylmään kanaliemeen jogurtti, hienonnettu sipuli ja kuutioitu kurkku. Purista joukkoon valkosipuli ja lisää mausteet ja hakattu tilli.
Anna keiton seistä hetki ennen tarjoilua.


Pikapullat

75 g	voita
4 dl	vehnäjauhoja
2 tl	leivinjauhetta
1 tl	kardemummaa
1 dl	sokeria
2 dl	maitoa

	muna voiteluun
	raesokeria
	mantelilastuja

Sekoita pehmeään rasvaan kuivat aineet. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Annostele taikina paperivuokiin. Voitele ja ripottele päälle raesokeria ja mantelilastuja. Paista uunissa 225 asteessa 5-10 minuuttia.