MAKUPALAT osa 44 / 17.11.98
Kaalilaatikko
1 l riisipuuroa
3 sipulia
1½-2 kg kaalia
n.2 rkl suolaa
valkopippuria
paprikajauhetta
meiramia
1 kg jauhelihaa
2-3 rkl omenahilloa
pinnalle:
korppujauhoja
voinokareita
Keitä kaali ja sipulit suurina lohkoina suolalla maustetussa vedessä.
Valuta ne ja hakkaa silpuksi, ota liemi talteen.
Ruskista jauheliha.
Sekoita kaali-sipulisilppu, riisipuuro, jauheliha, mausteet ja omenahillo.
Lisää seokseen tarvittaessa keitinlientä, seoksen tulee olla vetelähköä
puuroa. Lisää mausteet, laita seos vuokaan ja ripottele pinnalle korppujauhoja
ja voinokareita.
Paista uunissa 200 asteessa noin tunti.
Kylmä kurkkukeitto
1 l kanalientä
2 dl jogurttia
1 kurkku
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
valkopippuria
hakattua tilliä
suolaa
Lisää kylmään kanaliemeen jogurtti, hienonnettu sipuli ja kuutioitu kurkku.
Purista joukkoon valkosipuli ja lisää mausteet ja hakattu tilli.
Anna keiton seistä hetki ennen tarjoilua.
Pikapullat
75 g voita
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
1 dl sokeria
2 dl maitoa
muna voiteluun
raesokeria
mantelilastuja
Sekoita pehmeään rasvaan kuivat aineet. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi.
Annostele taikina paperivuokiin. Voitele ja ripottele päälle raesokeria
ja mantelilastuja. Paista uunissa 225 asteessa 5-10 minuuttia.
|