MAKUPALAT osa 46 / 1.12.98
Poronselykset
poron ulkofileetä
vehnäjauhoja
voita paistamiseen
leipäjuustoa
Pyörittele fileet vehnäjauhoissa.
Paista voissa ja leikkaa päälle leipäjuustoa.
Anna hautua pannulla kannen alla kunnes leipäjuusto pehmenee.
Katajanmarjakastike
valmista ruskeaa kastiketta
katajanmarjoja
marjahyytelöä (esim. mustaherukka)
kermaa
musta / valkopippuria
Murskaa katajanmarjat ja sekoita kastikkeeseen.
Lisää muut mausteet ja lopuksi kerma.
Lappapuuro
1 l vettä
n.200 g puolukoita
1¾ dl mannaryynejä
sokeria
ripaus suolaa
Kiehauta litra vettä ja lisää puolukat.
Keitä puolukat pehmeiksi.
Lisää mannaryynit ja keitä puuro kypsäksi.
Anna puuron jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi.
Lisää ripaus suolaa ja sokeria maun mukaan.
|