MAKUPALAT osa 46 / 1.12.98

Poronselykset

	poron ulkofileetä
	vehnäjauhoja
	voita paistamiseen
	leipäjuustoa

Pyörittele fileet vehnäjauhoissa.
Paista voissa ja leikkaa päälle leipäjuustoa.
Anna hautua pannulla kannen alla kunnes leipäjuusto pehmenee.

Katajanmarjakastike

	valmista ruskeaa kastiketta
	katajanmarjoja
	marjahyytelöä (esim. mustaherukka)
	kermaa
	musta / valkopippuria

Murskaa katajanmarjat ja sekoita kastikkeeseen.
Lisää muut mausteet ja lopuksi kerma.


Lappapuuro

1 l	vettä
n.200 g	puolukoita
1¾ dl	mannaryynejä
	sokeria
ripaus 	suolaa

Kiehauta litra vettä ja lisää puolukat.
Keitä puolukat pehmeiksi.
Lisää mannaryynit ja keitä puuro kypsäksi.
Anna puuron jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi.
Lisää ripaus suolaa ja sokeria maun mukaan.