MAKUPALAT osa 47 / 8.12.98

Setsuanin Härkää

500 g	naudanfileetä suikaleina
2-3 rkl	perunajauhoja
3 rkl	öljyä
2 	valkosipulinkynttä murskattuna
3 	sipulia
2 	sellerinvartta
3 	porkkanaa
50 g	bambunversoja
100 g	herkkusieniä viipaleina
	chiliä / chiliketsuppia
2 rkl	soijaa
2 rkl	Hoi Sin-kastiketta
½ dl	kuivaa sherryä

Pyörittele lihasuikaleet perunajauhoissa.
Kuumenna wokissa öljy ja paista lihat ja sipulit.
Ota lihat pois pannusta ja kypsennä vihannekset nopeasti. Lisää lihat, mausteet ja kastikkeet ja kiehauta pari minuuttia.


Toffeebanaani

4	banaania
1	muna
2 rkl	vehnäjauhoja
6 dl	öljyä paistamiseen
4 rkl	sokeria
1 rkl	vettä

Riko muna kulhoon ja sekoita jauhot mukaan.
Leikkaa banaanit paloiksi.
Kuumenna öljy wokissa ja kasta banaanit taikinaan.
Keitä banaanit kullanruskeaksi, nosta pois ja valuta hyvin. Kaada wokista öljy pois, jätä n.1 rkl.
Lisää ensin sokeri ja sitten varovasti vesi (vesi voi räiskyä jos pannu on liian kuuma).
Kuumenna kunnes seos on kullanruskeaa.
Pyöräytä banaanit seoksessa ja tarjoa heti.