MAKUPALAT osa 9 / 16.03.99

Jauhelihauunipihvit

0,5 kg 	jauhelihaa
1 dl 	korppujauhoja
2 dl 	vettä/kermaa
	mausteita
	anjovista
	tomaattia
	
kastike:

1 prk 	tomaattimurskaa
	juustoraastetta
	pippuria
	yrttejä
loraus 	kermaa

Sekoita pihvitaikina. Muotoile pihvit voideltuun vuokaan.
Leikkaa pihvien päälle tomaattisiivu, anjovissiivuja ja juustoraastetta.
Kiehauta tomaattimurskasta kastike, mausta se yrteillä.
Kaada kastike vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa,
kunnes pihveistä valuva neste on kirkasta.


Omenariisi

6 dl 	vettä
2 	omenaa
1-2 tl 	suolaa
1 rkl 	sokeria
ripaus 	kanelia
	sahramia/currya
2-3 dl 	puuroutumatonta riisiä
	(raastettua sitruunan kuorta)
Laita riisi, pienehköksi pilkotut omenat sekä mausteet kiehuvaan veteen.
Keitä hiljaisella tulella kunnes riisi on kypsää.

Minttusuklaapäärynä

1 prk 	säilykepäärynöitä liemineen
	minttusuklaa
	likööriä
	kermavaahtoa
Lado päärynät uunivuokaan.
Aseta kunkin päärynän päälle pala minttusuklaata.
Pidä vuokaa 250-asteisessa uunissa muutama minuutti kunnes suklaa sulaa hieman.
Lisää kermavaahtoa tarjoiltaessa.