MAKUPALAT osa 9 / 16.03.99
Jauhelihauunipihvit
0,5 kg jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä/kermaa
mausteita
anjovista
tomaattia
kastike:
1 prk tomaattimurskaa
juustoraastetta
pippuria
yrttejä
loraus kermaa
Sekoita pihvitaikina. Muotoile pihvit voideltuun vuokaan.
Leikkaa pihvien päälle tomaattisiivu, anjovissiivuja ja juustoraastetta.
Kiehauta tomaattimurskasta kastike, mausta se yrteillä.
Kaada kastike vuokaan ja paista uunissa 200 asteessa,
kunnes pihveistä valuva neste on kirkasta.
Omenariisi
6 dl vettä
2 omenaa
1-2 tl suolaa
1 rkl sokeria
ripaus kanelia
sahramia/currya
2-3 dl puuroutumatonta riisiä
(raastettua sitruunan kuorta)
Laita riisi, pienehköksi pilkotut omenat sekä mausteet kiehuvaan veteen.
Keitä hiljaisella tulella kunnes riisi on kypsää.
Minttusuklaapäärynä
1 prk säilykepäärynöitä liemineen
minttusuklaa
likööriä
kermavaahtoa
Lado päärynät uunivuokaan.
Aseta kunkin päärynän päälle pala minttusuklaata.
Pidä vuokaa 250-asteisessa uunissa muutama minuutti kunnes suklaa sulaa
hieman.
Lisää kermavaahtoa tarjoiltaessa. |