MAKUPALAT osa 16 /20.4.99

Tomaattipapukeitto ja sipulipatonki

	öljyä
	sipulia, lanttua, porkkanaa, varsiselleriä, purjoa
	pekonia
1 prk t	omaattimurskaa
1 prk 	papuja tomaattikastikkeessa
1,5 l 	vettä
loraus 	punaviiniä
	sitruunabasilikaa
	minttua
	lihalientä
	pippureita
	soijaa
	makaronia

Freesaa öljyssä pilkottu pekoni ja lisää suikaloidut juurekset. Lisää loraus punaviiniä, tomaatti- ja papupurkit sekä vesi. Mausta pippurilla ja lihaliemijauheella. Lisää makaronit ja anna hautua hiljaisella tulella n. 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tuoreita yrttejä.


Sipulipatonki

5 dl 	vettä 
1 pss 	sipulikeittoainesta
50 g 	hiivaa
1/2 dl 	öljyä
5 dl 	sämpyläjauhoja
9 dl 	vehnäjauhoja

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sipulikeittoainekset. Sekoita mukaan sämpyläjauhot ja öljy. Lisää vehnäjauhoja ja alusta kunnes taikina irtoaa astian reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä paikassa noin 1/2 tuntia. Leivo jauhoisilla käsillä patongit ja anna niiden kohota uuninpellillä vielä hetken. Voitele vedellä ja paista uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia.