MAKUPALAT osa 16 /20.4.99
Tomaattipapukeitto ja sipulipatonki
öljyä
sipulia, lanttua, porkkanaa, varsiselleriä, purjoa
pekonia
1 prk t omaattimurskaa
1 prk papuja tomaattikastikkeessa
1,5 l vettä
loraus punaviiniä
sitruunabasilikaa
minttua
lihalientä
pippureita
soijaa
makaronia
Freesaa öljyssä pilkottu pekoni ja lisää suikaloidut juurekset. Lisää
loraus punaviiniä, tomaatti- ja papupurkit sekä vesi. Mausta pippurilla
ja lihaliemijauheella. Lisää makaronit ja anna hautua hiljaisella tulella
n. 10 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tuoreita yrttejä.
Sipulipatonki
5 dl vettä
1 pss sipulikeittoainesta
50 g hiivaa
1/2 dl öljyä
5 dl sämpyläjauhoja
9 dl vehnäjauhoja
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sipulikeittoainekset. Sekoita
mukaan sämpyläjauhot ja öljy. Lisää vehnäjauhoja ja alusta kunnes taikina
irtoaa astian reunoista. Anna taikinan kohota liinan alla lämpöisessä
paikassa noin 1/2 tuntia. Leivo jauhoisilla käsillä patongit ja anna niiden
kohota uuninpellillä vielä hetken. Voitele vedellä ja paista uunissa 225
asteessa noin 25 minuuttia.
|