MAKUPALAT osa 21 /25.05.99
Suklaakakku
Kakkupohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vatkaa kananmunat ja sokeri huolella vaahdoksi.
Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne vaahtoon varovasti
siivilän läpi puukauhalla sekoittaen.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun
vuokaan, paista 175 asteessa 45 minuuttia.
Täyte:
1 prk maitorahkaa
1 prk vanilijatuorejuustoa
4 prk luumusosetta
koristeluun:
kermavaahtoa
luumuja palasina
Suklaakakun kuorrutus:
100 g tummaa suklaata
1 dl vettä
2 dl sokeria
2 rkl voita
Sulata aineet kasarissa.
Anna jäähtyä hieman ja valuta kakun päälle.
Koristele esim. kookoshiutaleilla.
|