MAKUPALAT osa 24 / 15.6.99

Moussaka

3 	munakoisoa
6 	perunaa

Jauhelihakastike:

4 	sipulia
2 	valkosipulia
600 g 	jauhelihaa
2 prk 	tomaattimurskaa
	mustapippuria
	suolaa
	soijaa
	persiljaa
	timjamia 
	kirveliä

Ruskista jauheliha ja sipulit. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Anna kiehua n. 15 minuuttia, lisää lopuksi tuoreet yrtit.


Juustokastike

1,5 l 	maitoa
250 g 	sulatejuustoa
	suurustetta
	mustapippuria
	suolaa

Lämmitä maito kattilassa ja sulata sekaan sulatejuusto pieninä paloina. Lisää tarvittaessa suurustetta ja lopuksi mausteet. Keitä hiljaisella tulella muutama minuutti koko ajan hämmentäen.

Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain viipaloitua munakoisoa, perunaa ja kastikkeet. Paista 200 asteisessa uunissa noin tunti.