MAKUPALAT osa 3 / 19.1.99 
       
       
      
      
      Kalkkunaa mustaherukkakastikkeessa
       
       
       
	kalkkunafileetä
1 	sipuli
1 	paprika
	purjoa
3-5 rkl mustaherukkahyytelöä
	lihafondia tai lientä
	soijaa
	pippuria
	suurustetta
1-2 l 	vettä
	kirsikoita
	öljyä/voita/margariinia
 
      Freesaa sipuli, paprikat ja purjo rasvassa. 
        Lisää pippuria ja loraus soijaa. 
        Kaada kattilaan vettä ja anna kiehua hetken aikaa. 
        Suurusta kastike ja lisää pilkottu kalkkuna 
        Anna hautua hetken aikaa, tarkista maku ja 
        lisää tarjoiltaessa kastikkeen päälle pilkottuja kirsikoita. 
         
         
        
      
      
      Boston-kakku
       
       
       
1/2 l 	maitoa
150 g 	voita
1-2 	munaa
1,5-2 l 	vehnäjauhoja
ripaus 	suolaa
2 dl 	sokeria
	kardemummaa
	kaneli-sokeriseosta
2 pss 	kuivahiivaa
 
       Liota kuivahiiva ohjeen mukaan lämpimään maitoon. Lisää pehmitetty voi, 
        sokeri, suola sekä jauhot ja lopuksi kananmunat. Vaivaa taikinaa kunnes 
        se irtoaa asiasta. Anna taikinan nousta liinan alla ½ tuntia. Kaulitse 
        taikinasta levy ja ripottele päälle kaneli-sokeriseosta, voita ja kardemummaa. 
        Pyörittele taikinasta korvapuusteja ja asettele ne vuokaan.Paista uunissa 
        200 asteessa kauniin ruskeaksi. 
        
      
       |