MAKUPALAT osa 3 / 19.1.99
Kalkkunaa mustaherukkakastikkeessa
kalkkunafileetä
1 sipuli
1 paprika
purjoa
3-5 rkl mustaherukkahyytelöä
lihafondia tai lientä
soijaa
pippuria
suurustetta
1-2 l vettä
kirsikoita
öljyä/voita/margariinia
Freesaa sipuli, paprikat ja purjo rasvassa.
Lisää pippuria ja loraus soijaa.
Kaada kattilaan vettä ja anna kiehua hetken aikaa.
Suurusta kastike ja lisää pilkottu kalkkuna
Anna hautua hetken aikaa, tarkista maku ja
lisää tarjoiltaessa kastikkeen päälle pilkottuja kirsikoita.
Boston-kakku
1/2 l maitoa
150 g voita
1-2 munaa
1,5-2 l vehnäjauhoja
ripaus suolaa
2 dl sokeria
kardemummaa
kaneli-sokeriseosta
2 pss kuivahiivaa
Liota kuivahiiva ohjeen mukaan lämpimään maitoon. Lisää pehmitetty voi,
sokeri, suola sekä jauhot ja lopuksi kananmunat. Vaivaa taikinaa kunnes
se irtoaa asiasta. Anna taikinan nousta liinan alla ½ tuntia. Kaulitse
taikinasta levy ja ripottele päälle kaneli-sokeriseosta, voita ja kardemummaa.
Pyörittele taikinasta korvapuusteja ja asettele ne vuokaan.Paista uunissa
200 asteessa kauniin ruskeaksi.
|