MAKUPALAT osa 3 / 19.1.99

Kalkkunaa mustaherukkakastikkeessa

	kalkkunafileetä
1 	sipuli
1 	paprika
	purjoa
3-5 rkl mustaherukkahyytelöä
	lihafondia tai lientä
	soijaa
	pippuria
	suurustetta
1-2 l 	vettä
	kirsikoita
	öljyä/voita/margariinia

Freesaa sipuli, paprikat ja purjo rasvassa.
Lisää pippuria ja loraus soijaa.
Kaada kattilaan vettä ja anna kiehua hetken aikaa.
Suurusta kastike ja lisää pilkottu kalkkuna
Anna hautua hetken aikaa, tarkista maku ja
lisää tarjoiltaessa kastikkeen päälle pilkottuja kirsikoita.



Boston-kakku

1/2 l 	maitoa
150 g 	voita
1-2 	munaa
1,5-2 l 	vehnäjauhoja
ripaus 	suolaa
2 dl 	sokeria
	kardemummaa
	kaneli-sokeriseosta
2 pss 	kuivahiivaa

Liota kuivahiiva ohjeen mukaan lämpimään maitoon. Lisää pehmitetty voi, sokeri, suola sekä jauhot ja lopuksi kananmunat. Vaivaa taikinaa kunnes se irtoaa asiasta. Anna taikinan nousta liinan alla ½ tuntia. Kaulitse taikinasta levy ja ripottele päälle kaneli-sokeriseosta, voita ja kardemummaa. Pyörittele taikinasta korvapuusteja ja asettele ne vuokaan.Paista uunissa 200 asteessa kauniin ruskeaksi.