MAKUPALAT osa 32 / 10.8.99

Rössypottua ja dippikastiketta

 


Oliividippi:

	kermaviiliä

	valkosipulioliiveja
  
 	sipulia
	
	suolaa

	pippuria



Sillidippi:

	smetanaa

	maustesilliä

	sipulia

	tilliä



Juustodippi:

	tuorejuustoa

	ransakankermaa

	rose- / viherpippureita

	persiljaa

	sitruunan mehua

Leikkaa dippiainekset hienoksi ja sekoita. Anna kastikkeen seistä ennen tarjoilua.

Rössypottukeitto

rössyä eli veripalttua perunoita savukylkeä sipulia maustepippureita voita
Kuullota savukylki, sipuli ja perunat voissa. Lisää vettä, pieni pala rössyä ja maustepippurit. Anna kiehua kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Lisää rössy ja anna kiehahtaa hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.