MAKUPALAT 5.10.99
Kanttarellikeitto ja sienipiirakka
200g kanttarelleja
1 sipuli
voita
1l maitoa
250g sulatejuustoa
suolaa
pippuria
kirveliä
persiljaa
leipäkuutioita
Freesaa sipuli ja sienet varovasti voissa. Kaada päälle maitoa ja sulata
sekaan pilkottu sulatejuusto. Hauduta miedolla tulella koko ajan sekoitellen
muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi pilkotut yrtit, pippuri ja tarkista
suola. Tarjoa leipäkuutioden kera.
Sienipiirakka
Pohja
150g voita tai margariinia
4,5 dl vehnäjauhoja
0,4 tl suolaa
1 dl vettä
Nypi rasvat, jauho ja suola tasaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Täyte
sipulia
purjoa
200g sieniä
kinkkua kuutioian
kirveliä, persiljaa
pippureita
Liemi
2,5 dl ranskankermaa
100g sipulituorejuustoa
2 munaa
Levitä täyte piirakalle ja kaada liemi päälle. Paista uunissa 170 asteessa
noin 45 minuuttia. |