MAKUPALAT 5.10.99

Kanttarellikeitto ja sienipiirakka

	200g kanttarelleja
	1 sipuli
	voita
	1l maitoa
	250g sulatejuustoa
	suolaa
	pippuria
	kirveliä
	persiljaa
	leipäkuutioita 

Freesaa sipuli ja sienet varovasti voissa. Kaada päälle maitoa ja sulata sekaan pilkottu sulatejuusto. Hauduta miedolla tulella koko ajan sekoitellen muutaman minuutin ajan. Lisää lopuksi pilkotut yrtit, pippuri ja tarkista suola. Tarjoa leipäkuutioden kera.

Sienipiirakka

	

Pohja

150g voita tai margariinia 4,5 dl vehnäjauhoja 0,4 tl suolaa 1 dl vettä
Nypi rasvat, jauho ja suola tasaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.

Täyte

sipulia purjoa 200g sieniä kinkkua kuutioian kirveliä, persiljaa pippureita

Liemi

2,5 dl ranskankermaa 100g sipulituorejuustoa 2 munaa
Levitä täyte piirakalle ja kaada liemi päälle. Paista uunissa 170 asteessa noin 45 minuuttia.