MAKUPALAT 2.11.99
Lihamureke
Lihamureke
500-600 g jauhelihaa
1 sipulikeittopussi
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
täyte:
purkkiparsaa
Sekoita sipulikeittoaines kermaviiliin ja anna turvota viitisen minuuttia.
Sekoita kaikki aineet keskenään. Muotoile kostein käsin mureke. Paista uunissa
200 asteessa kunnes murekkeesta valuva neste on kirkasta, n. 40 minuuttia
Parsa-yrttikastike
Voita tai öljyä
Sipulia
Vehnäjauhoja
Maitoa
Parsalientä
Suolaa
Pippuria
Yrttejä
Freesaa sipuli rasvassa ja lisää jauhoja. Lisää voimakkaasti sekoittaen maitoa
ja anna kiehua miedolla tulella koko ajan sekoittaen, kunnes kastikkeen
koostunut on sopiva. Lisää parsalientä ja mausteet, lopuksi tuoreet tai kuivatut
yrtit.
Hedelmiä siiderissä
Voita
Siideriä
(Vaahtera)siirappia
jäätelöä
Paista hedelmälohkoja voissa pari-kolme minuuttia. Kaada päälle siideriä ja anna
hautua hiljaisella tulella vielä pari minuuttia. Lisää lopuksi hieman siirappia.
Tarjoa jäätelön kera.
|