MAKUPALAT 30.11.99

Munaruokia


	
	Uppomunat italiana

	Kananmunia
	1 l vettä
	2 rkl viinietikkaa
	parmesaanijuustoa
	persiljaa
	anjovista

	Kuumenna vesi ja lisää etikka, vesi saa poreilla varovasti mutta ei kovasti
	kiehua. Riko muna ja laske se esimerkiksi kauhassa varovasti veteen. Valmista
	muna kerrallaan. Anna kiehahtaa kolmisen minuuttia ja nosta reikäkauhalla
	salaattipedille. Ripottele juustoraaste, hakattu persilja ja hakattu anjovis
	päälle.



	Omeletto con basilica



	6 munaa
	2 rkl parmesaanijuustoraastetta
	2 rkl basilikanlehtiä
	mustapippuria
	oliiviöljyä
	voita
	suolaa

	Vatkaa munat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää juusto. Kuumenna
	pannulla öljy/voisekoitus ja paista. Munakas voi jäädä keskeltä löysäksi.

	



	Parmesanpudding



	4 munaa
	200g pekonia
	2 ½ dl ranskankermaa
	parmesanjuustoa
	1 pieni sipuli
	purjoa
	mustapippuria

	paista pekoni ja sipulit pannulla. Anna jäähtyä ja vatkaa sillä aikaa munat se
	sekoita muut aineet. Lisää pekoni-sipulisekoitus ja paista pienissä vuoissa
	uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.


	



	Banaani-kirsikkatorttu



	voitaikinaa
	kirsikoita
	banaania
	korppujauhoja
	2 munanvalkuaista
	sokeria

	Vuoraa torttuvuoka voitaikinalla ja kypsennä uunissa 200 asteessa
	vaaleanruskeaksi.  Jäähdytä pohja. Lisää banaanisiivut ja kirsikkapalat  ja
	ripottele korppujauhoja. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja mausta sokerilla. Kaada
	pohjan päälle ja paista uunissa kunnes kansi on kauniin värinen.