MAKUPALAT 30.11.99
Munaruokia
Uppomunat italiana
Kananmunia
1 l vettä
2 rkl viinietikkaa
parmesaanijuustoa
persiljaa
anjovista
Kuumenna vesi ja lisää etikka, vesi saa poreilla varovasti mutta ei kovasti
kiehua. Riko muna ja laske se esimerkiksi kauhassa varovasti veteen. Valmista
muna kerrallaan. Anna kiehahtaa kolmisen minuuttia ja nosta reikäkauhalla
salaattipedille. Ripottele juustoraaste, hakattu persilja ja hakattu anjovis
päälle.
Omeletto con basilica
6 munaa
2 rkl parmesaanijuustoraastetta
2 rkl basilikanlehtiä
mustapippuria
oliiviöljyä
voita
suolaa
Vatkaa munat. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää juusto. Kuumenna
pannulla öljy/voisekoitus ja paista. Munakas voi jäädä keskeltä löysäksi.
Parmesanpudding
4 munaa
200g pekonia
2 ½ dl ranskankermaa
parmesanjuustoa
1 pieni sipuli
purjoa
mustapippuria
paista pekoni ja sipulit pannulla. Anna jäähtyä ja vatkaa sillä aikaa munat se
sekoita muut aineet. Lisää pekoni-sipulisekoitus ja paista pienissä vuoissa
uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia.
Banaani-kirsikkatorttu
voitaikinaa
kirsikoita
banaania
korppujauhoja
2 munanvalkuaista
sokeria
Vuoraa torttuvuoka voitaikinalla ja kypsennä uunissa 200 asteessa
vaaleanruskeaksi. Jäähdytä pohja. Lisää banaanisiivut ja kirsikkapalat ja
ripottele korppujauhoja. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja mausta sokerilla. Kaada
pohjan päälle ja paista uunissa kunnes kansi on kauniin värinen.
|