MAKUPALAT 7.12.99

Chili con carne, Wrapit ja Boolihyytelö


	
	Chili con Carne

	Öljyä ja voita
	2 - 3 sipulia
	valkosipulia
	n. 150 g pekonia
	n. 600 g naudanpaistia kuutioina tai suikaleina
	3 prk tomaattipure
	n. 5 dl vettä
	tuoreita chilipippureita tai chilijauhetta
	paprikajauhetta
	1 prk papuja tomaattikastikkeessa
	punaviiniä
	mustapippuria
	suolaa
	sokeria

	Kuumenna öljy ja lisää voi pataan. Ruskista sipulit ja valkosipuli. Ota ne pois
	padasta. Ruskista liha ja pekoni la lisää sipulit. Lisää mausteet, tomaattipure
	loraus viiniä ja vettä. Anna hautua kannen alla kypsäksi. Lisää lopuksi
	papupurkki ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää suolaa ja sokeria tarvittaessa.



	Wrapit


	Vehnätortilloja tai ohutta rieskaa

	Täyte:
	graavikalaa, savunautaa, chili con Carne-kastiketta, katkarapuja jne.
	kurkkua
	tomaattia
	sipulia
	yrttejä
	ranskankermaa tai smetanaa
	juustoa

	Täytä leivät ja kääri rullalle.



	

	



	Boolihyytelö



	1 plo mansikkaviiniä
	2,5 dl sekamehua
	loraus mansikkalikööriä
	3 dl vettä
	4 rkl liivatejauhetta.

	


	Sekoita aineet ja anna hyytyä viileässä 2-3 tuntia.