MAKUPALAT 7.12.99
Chili con carne, Wrapit ja Boolihyytelö
Chili con Carne
Öljyä ja voita
2 - 3 sipulia
valkosipulia
n. 150 g pekonia
n. 600 g naudanpaistia kuutioina tai suikaleina
3 prk tomaattipure
n. 5 dl vettä
tuoreita chilipippureita tai chilijauhetta
paprikajauhetta
1 prk papuja tomaattikastikkeessa
punaviiniä
mustapippuria
suolaa
sokeria
Kuumenna öljy ja lisää voi pataan. Ruskista sipulit ja valkosipuli. Ota ne pois
padasta. Ruskista liha ja pekoni la lisää sipulit. Lisää mausteet, tomaattipure
loraus viiniä ja vettä. Anna hautua kannen alla kypsäksi. Lisää lopuksi
papupurkki ja kiehauta. Tarkista maku ja lisää suolaa ja sokeria tarvittaessa.
Wrapit
Vehnätortilloja tai ohutta rieskaa
Täyte:
graavikalaa, savunautaa, chili con Carne-kastiketta, katkarapuja jne.
kurkkua
tomaattia
sipulia
yrttejä
ranskankermaa tai smetanaa
juustoa
Täytä leivät ja kääri rullalle.
Boolihyytelö
1 plo mansikkaviiniä
2,5 dl sekamehua
loraus mansikkalikööriä
3 dl vettä
4 rkl liivatejauhetta.
Sekoita aineet ja anna hyytyä viileässä 2-3 tuntia.
|