MAKUPALAT 7.12.99
Ryynätyt Lantut ja muita kasvisruokia
Ryynätyt lantut
1 kg lanttua
1 dl siirappia
sulaa
voita
Leikkaa lanttu kuutioiksi. Paista voissa pannulla ja siirrä kattilaan. Lisää
siirappi ja suola ja anna kypsyä välillä käännellen.
Täytetyt Kesäkurpitsat
kesäkurpitsaa
kukkakaalia
sipulia
varsiselleriä
ranskankermaa
yrttejä
suolaa
pippuria
juustoraastetta
Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaisesti. Koverra lusikalla keskusta pois.
Pilko täyteainekset pieneksi, sekoita ranskankermaan ja mausta, voit käyttää
myös kesäkurpitsan ydintä täytteessä. Täytä kesäkurpitsat täytteellä, ripottele
juustoraaste päälle ja paista uunissa 200 asteessa kunnes juusto on ruskistunut
kauniisti.
Paprika-sienipaistos
Paprikoita
Siitakesieniä
Sipulia
Ruohosipulia
Persiljaa
Valkoviiniä
Pippuria
Voita/öljyä
Pilko ainekset lohkoiksi. Paista oliiviöljy-voisekoituksessa ja mausta.
Tikkunekut
50 g voita
2 dl sokeria
2 dl kermaa
1 dl siirappia
tummaa kaakaota
Sulata rasva kattilassa ja lisää sokeri koko ajan sekoittaen. Anna sokerin
sulaa, lisää kerma ja sekoita kunnes seos kiehuu. Lisää siirappi ja keitä 10-20
minuuttia, kunnes seos ruskistuu. Ripottele kaakaojauhe siivilän läpi. Kokeile
oikea sakeus, tipauttamalla tilkka seosta viileään veteen. Täytä muotit
seoksella ja vie kylmään jäähtymään.
|