MAKUPALAT 7.12.99

Ryynätyt Lantut ja muita kasvisruokia



	Ryynätyt lantut

	1 kg lanttua
	1 dl siirappia
	sulaa
	voita
	
	Leikkaa lanttu kuutioiksi. Paista voissa pannulla ja siirrä kattilaan. Lisää
	siirappi ja suola ja anna kypsyä välillä käännellen.




	Täytetyt Kesäkurpitsat

	kesäkurpitsaa
	kukkakaalia
	sipulia
	varsiselleriä
	ranskankermaa
	yrttejä
	suolaa
	pippuria
	juustoraastetta

	Halkaise kesäkurpitsat pituussuuntaisesti. Koverra lusikalla keskusta pois.
	Pilko täyteainekset pieneksi, sekoita ranskankermaan ja mausta, voit käyttää
	myös kesäkurpitsan ydintä täytteessä. Täytä kesäkurpitsat täytteellä, ripottele
	juustoraaste päälle ja paista uunissa 200 asteessa kunnes juusto on ruskistunut
	kauniisti.




	

	



	Paprika-sienipaistos



	Paprikoita
	Siitakesieniä
	Sipulia
	Ruohosipulia
	Persiljaa
	Valkoviiniä
	Pippuria
	Voita/öljyä

	Pilko ainekset lohkoiksi. Paista oliiviöljy-voisekoituksessa ja mausta.



	Tikkunekut



	50 g voita
	2 dl sokeria
	2 dl kermaa
	1 dl siirappia
	tummaa kaakaota

	Sulata rasva kattilassa ja lisää sokeri koko ajan sekoittaen. Anna sokerin
	sulaa, lisää kerma ja sekoita kunnes seos kiehuu. Lisää siirappi ja keitä 10-20
	minuuttia, kunnes seos ruskistuu. Ripottele kaakaojauhe siivilän läpi. Kokeile
	oikea sakeus,  tipauttamalla tilkka seosta viileään veteen. Täytä muotit
	seoksella ja vie kylmään jäähtymään.