MAKUPALAT 21.12.99

Sinappia ja jouluisia ruokia


	
	Tuhti konjakki sinappi

	1 dl sinappijauhetta
	1 dl sokeria
	1 dl kuumaa vettä
	2 rkl etikkaa
	½ tl suolaa
	loraus konjakkia
	
	Sekoita kattilassa sinappijauhe ja sokeri hyvin. Lisää kuuma vesi, etikka ja
	loraus konjakkia. Mausta suolalla ja hauduttele tunnin ajan hiljaisella tulella.




	Aika tuhti hunajasinappi

	2 dl sinappijauhetta
	1 dl sokeria
	2 rkl hunajaa
	2 dl kuohukermaa
	1 tl perunajauhoja
	2 kananmunaa
	2 rkl etikkaa
	suolaa

	Sekoita  etikkaa lukuun ottamatta kaikki aineet kattilassa ja kuumenna
	kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta jäähtymään ja lisää etikka.



	



	Tomaattiset Lohirullat



	Lohta suikaleina

	Kastike:
	Tomaattimehua
	Chiliketsuppia
	Sipulia
	Purjoa
	Tilliä basilikaa
	Sitruunapippuria
	Sitruunamehua

	Pyörittele lohisuikaleet rullalle uunivuokaan.. Sekoita kastike ja kaada päälle.
	Kypsennä uunissa 150 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa kylmänä
	joulupöydässä.




	Hernetuuvinki eli laatikko


	2,5 dl herneitä
	7,5 dl vettä
	1 rkl vehnäjauhoja
	½ dl kermaa
	2-3- rkl voita
	suolaa
	sokeria

	Liota herneitä yön yli. Keitä kypsäksi liotusvedessä. Sekoita vehnäjauhot veteen
	ja lisää suuruste siivilän läpi seokseen. Mausta suolalla, sokerilla ja voilla.



	Jouluglögi Makupalojen tapaan

	4 dl vettä
	3 dl sokeria
	4 neilikkaa
	1 kanelitanko
	4 rkl rusinoita
	1 plo punaviiniä
	2 sitruunaa
	1 appelsiini
	mantelilastuja

	Kiehauta vesi, sokeri, mausteet, ja rusinat.. Lisää punaviini ja hedelmämehut.
	Kuumenna mutta älä keitä. Lisää kuppiin mantelilastuja.