MAKUPALAT 21.12.99
Sinappia ja jouluisia ruokia
Tuhti konjakki sinappi
1 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
1 dl kuumaa vettä
2 rkl etikkaa
½ tl suolaa
loraus konjakkia
Sekoita kattilassa sinappijauhe ja sokeri hyvin. Lisää kuuma vesi, etikka ja
loraus konjakkia. Mausta suolalla ja hauduttele tunnin ajan hiljaisella tulella.
Aika tuhti hunajasinappi
2 dl sinappijauhetta
1 dl sokeria
2 rkl hunajaa
2 dl kuohukermaa
1 tl perunajauhoja
2 kananmunaa
2 rkl etikkaa
suolaa
Sekoita etikkaa lukuun ottamatta kaikki aineet kattilassa ja kuumenna
kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta jäähtymään ja lisää etikka.
Tomaattiset Lohirullat
Lohta suikaleina
Kastike:
Tomaattimehua
Chiliketsuppia
Sipulia
Purjoa
Tilliä basilikaa
Sitruunapippuria
Sitruunamehua
Pyörittele lohisuikaleet rullalle uunivuokaan.. Sekoita kastike ja kaada päälle.
Kypsennä uunissa 150 asteessa noin 20 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa kylmänä
joulupöydässä.
Hernetuuvinki eli laatikko
2,5 dl herneitä
7,5 dl vettä
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl kermaa
2-3- rkl voita
suolaa
sokeria
Liota herneitä yön yli. Keitä kypsäksi liotusvedessä. Sekoita vehnäjauhot veteen
ja lisää suuruste siivilän läpi seokseen. Mausta suolalla, sokerilla ja voilla.
Jouluglögi Makupalojen tapaan
4 dl vettä
3 dl sokeria
4 neilikkaa
1 kanelitanko
4 rkl rusinoita
1 plo punaviiniä
2 sitruunaa
1 appelsiini
mantelilastuja
Kiehauta vesi, sokeri, mausteet, ja rusinat.. Lisää punaviini ja hedelmämehut.
Kuumenna mutta älä keitä. Lisää kuppiin mantelilastuja.
|