MAKUPALAT osa 7 / 16.02.99 
       
       
      
       
      Laskiaiskeitto
       
       
       
6-8 	punajuurta
2 	porkkanaa
	sipulia / purjoa
200 g 	sulatejuustoa
	makaronia
	nakkeja
	vettä
	lihaliemijauhetta
	mustapippuria
	suolaa
	sokeria
	voita
 
      Freesaa raastettua sipulia padassa. 
        Lisää punajuuri- ja porkkanaraaste. 
        Lisää noin litra vettä ja anna hautua muutaman minuutin ajan. 
        Sulata sekaan sulatejuusto ja makaronit. Kun makaronit ovat lähes kypsiä, 
        lisää nakit ja tarkista maku.  
        Lisää tarvittaessa lihalientä, sokeria ja suolaa. Anna keiton seistä hetki 
        ennen nauttimista. 
        Koristelen persiljalla. 
         
         
       
       
       
       
      Peruna-anisrieska
       
       
       
5 dl löysähköä perunasosetta
4 dl ohrajauhoja
1 muna
tähtianista jauhettuna
juustoraastetta
 
       
       
        Sekoita taikina ja levitä leivinpaperin päälle uuninpellille. 
        Pistele haarukalla, ripottele päälle juustoraastetta ja  
        paista uunissa 250 asteessa. 
        n. 15 minuuttia tai kunnes leipä on 
        ruskistunut kauniisti. 
        
       
       
       
      Laskiaiskahvi
       vahvaa kahvia 
      vaniljatanko 
      sokeria 
      maitoa/kermaa 
      sitruunatuorejuustoa 
      hedelmälikööri/tummaa rommia 
       Anna vaniljatangon seistä vahvassa kahvissa 10-15 minuuttia. 
        Vatkaa tuorejuustosta ja maidosta paksuhko vaahto. 
        Sekoita kahviin maun mukaan sokeria ja likööriä ja  
        valuta vaahto kahvinpäälle. 
        |