MAKUPALAT osa 8 / 02.03.99

Kanaviillokki

	kana
	porkkanaa
	lanttua
	varsiselleriä
	sipulia
	maustepippuria
	vakopippuria
	laakerinlehti
	suolaa
	vettä

Kastike:

	keitinliemi
	vehnäjauhoja
	currya
	suolaa

Keitä kana läpikypsäksi isossa kattilassa, jonne
on lisätty pilkotut juurekset ja maustepippurit
(kanan kypsyminen vie 2- tuntia)
Ota kana pois ja jäähdytä sekä liemi että kana
Kuori jäähtyneen limen pinnalta liika rasva pois ja
pilko kana. Lisää siivilöityyn keitinliemeen currya,
kananpalat ja suurusta veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla.
Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Tarkista suola ja lisää halutessasi hieman sokeria.


Vihreä perunamuusi

1 kg 	perunoita
1 pss 	pakasteherneitä
	maitoa/ keitinlientä
	voita
	suolaa
	muskottipähkinää

Keitä perunat ja herneet.
Survo ainekset sekaisin ja vatkaa kuohkeaksi.
Tarkista suola ja lisää ripaus muskottipähkinää.


Niinan Kauraleipä

2 dl 	kaurahiutaleita
2 ½ dl 	vehnäjauhoja
2 tl 	leivinjauhetta
½ tl 	suolaa
2 rkl 	öljyä
2 dl 	maitoa

Sekoita aineet ja muotoile käsin n. 1-2 cm paksu leipä.
Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.