MAKUPALAT osa 8 / 02.03.99
Kanaviillokki
kana
porkkanaa
lanttua
varsiselleriä
sipulia
maustepippuria
vakopippuria
laakerinlehti
suolaa
vettä
Kastike:
keitinliemi
vehnäjauhoja
currya
suolaa
Keitä kana läpikypsäksi isossa kattilassa, jonne
on lisätty pilkotut juurekset ja maustepippurit
(kanan kypsyminen vie 2- tuntia)
Ota kana pois ja jäähdytä sekä liemi että kana
Kuori jäähtyneen limen pinnalta liika rasva pois ja
pilko kana. Lisää siivilöityyn keitinliemeen currya,
kananpalat ja suurusta veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla.
Anna kiehua muutaman minuutin ajan.
Tarkista suola ja lisää halutessasi hieman sokeria.
Vihreä perunamuusi
1 kg perunoita
1 pss pakasteherneitä
maitoa/ keitinlientä
voita
suolaa
muskottipähkinää
Keitä perunat ja herneet.
Survo ainekset sekaisin ja vatkaa kuohkeaksi.
Tarkista suola ja lisää ripaus muskottipähkinää.
Niinan Kauraleipä
2 dl kaurahiutaleita
2 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
2 dl maitoa
Sekoita aineet ja muotoile käsin n. 1-2 cm paksu leipä.
Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia.
|