YLE Mamma mia

Uuniahvenet ja perunaa
4 kpl	isoja perattuja kokonaisia ahvenia
1 kpl	valkosipuli
2 oksa	rosmariinia
1 kg	viipaloitua perunaa
	oliivi-tai rypsiöljyä
	karkeaa suolaa

Laita uunin lämpötila noin 200 astetta. Lado perunaviipaleet voidellulle uunipellille tai leivinpaperin päälle. Mausta suolalla ja öljyllä.
Tee ahventen kylkiin molemmin puolin syviä viiltoja. Laita viiltoihin valkosipulin siivuja, rosmariinia ja suolaa. Laita kalat perunoiden päälle.
Peitä foliolla ja laita uuniin 15 minuutiksi, poista folio ja anna paistua vielä 20 minuuttia.
Kaloista valuu kypsennyksn aikana perunoiden päälle upea-aromista lientä, joka mehustaa ja maustaa perunat herkullisiksi.