YLE Mamma mia

Pizza

450 g	jauhoja
2,5 - 3 dl	käden lämpöistä vettä
1 tl	hienoa suolaa
3 rkl	oliiviöljyä
1 pussi	kuivahiivaa (myös tuorehiiva käy)

Sekoita jauhot, suola ja kuivahiiva kulhossa. Lisää vähitellen huoneen lämpöinen vesi ja öljy. Sekoita aineet niin, että niistä muodostuu kiinteä pallo eikä taikina tartu enää käsiin. Nostata taikinaa noin tunnista puoleentoista tuntiin vedottomassa paikassa liinan alla. Tee taikinaan ristiviilto ennen kuin annat sen nousta. Ristiviillosta näet miten taikina nousee.

Kyseisestä taikinasta leipoo 3 ohutpohjaista pizzaa tavalisella uunipellillä. Jaa taikina kolmeen pallerooon, kauli ohuiksi levyiksi ja laita leivinpaperin päälle. Laita ensin pohjan päälle tomaattimurskaa tai tomaattikastiketta ohuelti. Mausta oreganolla, suolalla, mustapippurilla (pippurimyllystä), ja oliiviöljyllä. Laita uuniin paistumaan 220 asteeseen n. 5-7 min. tämän jälkeen ota uunista ja lisää haluamasi täytteet, takaisin uuniin vielä toiset 5 minuuttia niin että juusto sulaa, mutta ei pala.