YLE Mamma mia

Pollo al limone

1	kana tai broileri
2	valkosipulia
2	rosmariinin oksaa
2 rkl	oliiviöljyä
	karkeaa merisuolaa 
yhden	sitruunan mehu
kaksi	lasillista kuivaa valkoviiniä

Paloittele kana, mutta älä poista nahkaa. Riivi rosmariini ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne keskenään. Paista kananpalat öljyssä palat kauniin ruskeiksi. Lisää rosmariini-valkosipuliseos ja suola. Sekoita yhdessä noin 15 minuuttia jonka jälkeen lisää joukkoon puoli desilitraa valkoviiniä. Valkoviinin tarvitsee vain juuri ja juuri peittää pannun pohja jotta kana ei paistu, vaan se hautuu. Lisää viiniä pikkuhiljaa ja kääntele paloja välillä. Lisää sitruunamehu noin 45 minuutin hautumisen jälkeen. Jatka hauduttamista vielä noin 15 minuuttia jotta sitruuna imeytyy kanaan.