Geenijalostetun ruuan vastustajat väittävät, että geenimuuntelu vaarantaa ihmisten terveyden ja tuhoaa luontoa. Ympäristöjärjestöjen rajun kampanjoinnin seurauksena kasvien geenisiirtoon perustuva jalostus sekä geenimuunneltujen elintarvikkeiden tuotekehittely on pantu Euroopassa ja Suomessa jäihin, samaan aikaan kun mm. USA ja Kiina etenevät geenitekniikan käytössä kovaa vauhtia.
MOT otti selvää, onko väitteillä geenimuuntelun haitallisuudesta tieteellistä pohjaa. Mitä geenitekniikassa jälkeen jääminen merkitsee Euroopan tieteen ja maatalouden kilpailukyvylle? Ja ennen kaikkea, mitä se merkitsee kehitysmaille, joiden olisi samanaikaisesti pysyttävä ruokkimaan yhä kasvava väestönsä ja säästämään luonnon monimuotoisuuden kannalta olennaisen tärkeää trooppista luontoa.
 |
KÄSIKIRJOITUS |
|
 |
|
Käsikirjoitus luettavissa tästä
Ei julkaistavaa.
Teemu Teeri
kasvinjalostustieteen professori, Helsingin yo
U.B. Lindström
professori, Helsinki
C.S Prakash
kasvigenetiikan professori, USA
Gun Väyrynen,
varapuheenjohtaja, Kuluttajat-Konsumenterna ry
Pirjo Mäkelä,
professori, geenitekniikan lautakunnan puheenjohtaja
Antti Aro,
tutkimusprofessori, Kansanterveyslaitos
Mae-Wan Ho
Tohtori, avoimen yliopiston luennoitsija
Leena Mannonen,
Erikoistutkija, uuselintarvikelautakunnan pääsihteeri
Jussi Tammisola,
Kasvinjalostuksen dosentti, Helsingin yo
Hans Söderlund,
Geenitekniikan tutkimusprofessori, VTT
Veikko Launis,
Etiikan ja yhteiskuntafilosofian dosentti, Turun yo
Tähän ohjelmaan ei sisälly linkkejä.
Tähän ohjelmaan ei toistaiseksi liity postia.