Geenijalostetun ruuan vastustajat väittävät, että geenimuuntelu vaarantaa ihmisten terveyden ja tuhoaa luontoa. Ympäristöjärjestöjen rajun kampanjoinnin seurauksena kasvien geenisiirtoon perustuva jalostus sekä geenimuunneltujen elintarvikkeiden tuotekehittely on pantu Euroopassa ja Suomessa jäihin, samaan aikaan kun mm. USA ja Kiina etenevät geenitekniikan käytössä kovaa vauhtia.

MOT otti selvää, onko väitteillä geenimuuntelun haitallisuudesta tieteellistä pohjaa. Mitä geenitekniikassa jälkeen jääminen merkitsee Euroopan tieteen ja maatalouden kilpailukyvylle? Ja ennen kaikkea, mitä se merkitsee kehitysmaille, joiden olisi samanaikaisesti pysyttävä ruokkimaan yhä kasvava väestönsä ja säästämään luonnon monimuotoisuuden kannalta olennaisen tärkeää trooppista luontoa.

  KÄSIKIRJOITUS  
 

Käsikirjoitus luettavissa tästä

  LÄHDEAINEISTOA  
alkuun
 

Ei julkaistavaa.


  HAASTATELTAVAT  
alkuun
 


Teemu Teeri
kasvinjalostustieteen professori, Helsingin yo

U.B. Lindström
professori, Helsinki

C.S Prakash
kasvigenetiikan professori, USA

Gun Väyrynen,
varapuheenjohtaja, Kuluttajat-Konsumenterna ry

Pirjo Mäkelä,
professori, geenitekniikan lautakunnan puheenjohtaja

Antti Aro,
tutkimusprofessori, Kansanterveyslaitos

Mae-Wan Ho
Tohtori, avoimen yliopiston luennoitsija

Leena Mannonen,
Erikoistutkija, uuselintarvikelautakunnan pääsihteeri

Jussi Tammisola,
Kasvinjalostuksen dosentti, Helsingin yo

Hans Söderlund,
Geenitekniikan tutkimusprofessori, VTT

Veikko Launis,
Etiikan ja yhteiskuntafilosofian dosentti, Turun yo
  LINKIT & MUU INFO
alkuun
 

Tähän ohjelmaan ei sisälly linkkejä.

  POSTIA
alkuun
 

Tähän ohjelmaan ei toistaiseksi liity postia.