Suuren osan ulkomaisesta naudanlihasta kuluttajat syövät tietämättään joko työpaikkaruokana, makkaroissa tai lihajalosteissa.
Paljonpuhuttu ruokaketjun läpinäkyvyys on toistaiseksi pitkälle utopiaa. Ruuan alkuperän jäljitettävyys ei ohjelmassa tehdyissä testeissä toimi. Ongelmat alkavat, kun maahantuoja yksinkertaisesti kieltäytyy kertomasta lihan alkuperää, ja jatkuvat, kun suuren hampurilaisketjun pihvissä ovat iloisesti sekaisin sekä suomalainen että saksalainen naudanliha.
![]() |
KÄSIKIRJOITUS | |
![]() |
||
![]() |
LÄHDEAINEISTOA | |
![]() |
![]() ![]() |
|
![]() |
HAASTATELTAVAT | |
![]() |
![]() ![]() |
|
Taito Palo, kaupungineläinlääkäri, Kotka
Kyösti Peltola, toimitusjohtaja, KPP Impex Ltd Oy
Elina Väänänen, laatupäällikkö, Karjaportti
Pentti Janatuinen, kaupungineläinlääkäri, Turku
Kari Kivikoski, toimitusjohtaja, Carrols Oy
Juha Kaunismaa, toimitusjohtaja, Kaivon Liha Oy
Helena Enqvist, projektipäällikkö, Amica Ravintolat
Kimmo Lähtinen, lihamestari, Citymarket – Kupittaa
Sauli Laaksonen, kaupungineläinlääkäri, Kuusamo
Jukka Kristo, toimitusjohtaja, Lapin Liha Oy
Seppo Paatelainen, toimitusjohtaja, Atria Oyj (haastateltu puhelimessa)
Oppilaitos, Pohjois-Suomi
Vammaislaitos, Sisä-Suomi
Jukka Sairanen, ostojohtaja, McDonald´s Oy
Osmo Mäki-Petäys, yksikönjohtaja, Eläinlääkintä- ja elintarvikelaitos (EELA)
Pekka Pakkala, apulaisjohtaja, Elintarvikevirasto
Tähän ohjelmaan ei liity muuta infoa.
LINKIT
& MUU INFO
POSTIA
Tähän ohjelmaan ei liity postia.