yle.fi


Hill Street Blues

Julkaistu: 02.04.2009 - Muistelija

Hei!
Olen katsellut FST5:n uusintoja Hill Street Bluesista. Mitä pääosan esittäjät ovat tehneet tämän sarjan jälkeen? Kovin montaa heistä en ainakaan muista nähneeni täällä esitetyissä sarjoissa.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Muistelija.
Hill Street Bluesin laaja ja mainio näyttelijäkaarti on kyllä ollut ahkera sarjan päätyttyäkin, joten kaikkien tekemisiä en tietenkään voi ruveta luettelemaan.
Mistähän päin aloittaisin? Suurin osa sarjan näyttelijöistä on näytellyt teattereissa ja elokuvissa koko ajan, vaikka eivät ehkä ole sinun silmiisi osuneetkaan. Täytyy aina muistaa, että teatteri on näyttelijän työpaikka, tv-sarja ja elokuva usein vain ohimenevä keikka.
Furilloa kahden Emmyn ja yhden Golden Globen arvoisesti esittänyt Daniel J. Travanti on ihan viime aikoina pyörähtänyt muun muassa sellaisissa meilläkin pyörivissä sarjoissa kuin Pako ja Greyn anatomia. Joyce Davenportia näytellyt Veronica Hamel on vieraillut muun muassa Lost-sarjassa.
Grace Gardneria esittänyt Barbara Babcock on vieraillut muun muassa sarjoissa Amyn lailla ja Frasier, Belkeriä näytellyt Bruce Weitz on ollut niin CSI:ssa, Dexterissä kuin Greyn anatomiassakin - hänen suurin roolinsa on tv-sarjassa General Hospital, jota ei ole näytetty Suomessa.
Joe Spano nähtiin muutama vuosi sitten sarjassa NYPD Blue, ja nyt hänet voi nähdä upouudessa Frost/Nixon -elokuvassa. NYPD Bluessa nähtiin tietysti myös Dennis Franz ja siinä vieraili myös Charles Haid, joka on äskettäin tehnyt myös Criminal Minds -sarjaa.
Lucy Batesia esittänyt Betty Thomas lopetti näyttelemisen ja opiskeli ohjaajaksi: hänen elokuvistaan meillä on nähty muun muassa Howard Sternin intiimit osat (1997) ja Eddie Murphy -seikkailu I Spy (2002). Monet näyttelijöistä ovat jo siinä iässä, että he ovat Dennis Franzin tavoin vetäytyneet eläkkeelle.
Kiel Martin, Rene Enriquez ja Michael Conrad ovat kuolleet jo aikoja sitten. Stan Jablonskia esittänyt sympaattinen Robert Prosky kuoli viime joulukuussa 78-vuotiaana, mutta hänetkin ehdittiin nähdä vielä Teho-osastossa.
Paras sivusto lempinäyttelijöidesi nykytekemisten selvittämisessä on Internet Movie Database, josta löytyvät elokuvien lisäksi myös kaikki merkittävimmät tv-sarjat näyttelijöineen.Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!