yle.fi


Iltapäivien askarteleva setä: Leikkaa ja liimaa? Naarassusi

Julkaistu: 02.04.2009 - Elli

Hei vaan!

Joskus ihan 80-luvun lopussa taikka 90-luvun alussa esitettiin koulun jälkeen ohjelmaa, jossa tummatukkainen setä istui hämärässä huoneessa jossa oli paljon tavaroita, puuhasteli toisinaan ja jutteli. Saattoi olla, että setä juonteli lastenohjelmia niiden väleissä tai sitten kyseessä oli ihan herran oma show. Mikä ihme oli ohjelman nimi ja kuuluiko siihen joku tunnarikin?

90-luvulla esitettiin (britti?) sarja, jossa eräs nainen tapettiin sulkemalla hänet ulkokellariinsa jota tämä käytti valokuvien kehityspajanaan. Oli kovin jännä ja synkkä. Keksitkö mitä meinaan?

Traumoja 90-luvulta -sarjaan kuului myös Naarassusi. Mikä siinä oli se idea? Oliko se leidi hyvis vai pahis?

Kiitos tuhannesti, etenkin tuo askarteleva setä on vaivannut mieltäni jo vuosia!

Rouva Ruutu vastaa:

Hei vaan, Elli.
Askartelevaan setääsi minulla on kaksi vaihtoehtoa, joista toinen tosin on pikemminkin poika kuin setä.
Jos setäsi on aikuinen mies, hän saattaa olla Harri Hollo. Hän veti Pikku kakkosessa askartelusarjaa nimeltä Leikkaa ja liimaa, ja siinä tehtiin kaikenlaista jännää kotoa löytyvistä esineistä. Sarjassa valmistettiin muun muassa peikkoperhe kivistä, taulu kaisloista ja menninkäinen sukkahousuista. Ja vuosi oli 1994.
Jos askartelusta on jäänyt mieleesi jotain jännää ja hiukan pelottavaa, on kyseessä varmaan ollut Pikku kakkosen askartelu -niminen perjantaisarja vuonna 1992. Siinä oli puuhun rakennetussa majassa asuva poika, joka aina askarteli sudelleen vaikkapa kaulapussin tai hirviömäisiä tarjoilupaloja. Kerran poika askarteli sairaalle sudelle avaruuskypärän ja he lähtivät avaruuteen tapaamaan suden esivanhempia. Sutta ja poikaa esittivät Sanna-Kaisa Ilmarinen ja Risto Turkka, lisäksi ohjelmassa musisoi Onkalo-orkesteri.
Naarassusi (She-Wolf of London) oli opiskelijatyttö Randi Wallace (Kate Hodge), joka ihmissuden pureman saatuaan alkoi täysikuiden aikoihin muuttua hirviöksi. Hänen opettajansa, mytologian professori Ian Mathesson (Neil Dickson), jonka kanssa hänellä oli viaton romanssi, telkeää hänet kuutamoöiksi lukkojen taa. Joutohetkinään parivaljakko tutkii outoja yliluonnollisia asioita.
Naarassutta esitti Kolmoskanava 1990-luvun alussa.
Tuo pimiöön lukittu nainen ei soittele kelloja mielessäni - ehkäpä joku lukijoistamme tunnistaa tarkoittamasi ohjelman!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!