yle.fi


Karvakorvat, Heikki Määttänen

Julkaistu: 25.03.2009 - ML

MTV3 lähetti 1990-luvun puolivälissä tv-sarjaa nimeltään kuin Karvakorvat. Siinä Mika Nuojuan esittämä vakituinen eläinpuistontyöntekijä Kerppo esitteli katsojille joitakin Korkeasaaren eläimiä ja niiden välissä nähtiin hauskoja pätkiä, joissa eläimet "puhuivat" Jukka Rasilan ja Petteri Summasen äänillä. Minä todella kaipaan sitä sarjaa. Onko mahdollista pyytää, että se sarja näytettäisiin monen vuoden jälkeen uusintana vai julkaistaanko siitä koskaan dvd-tä?

Olen tällainen Heikki Määttänen-fani ja minusta olisi hienoa, jos alettaisiin näyttää sellaisia lastenohjelmia, joissa Määttänen oli mukana äänenä. Nalle Luppakorva ja tohtori Sykerö ovat hyviä, mutta jotain myös muita animaatioita, jossa kyseinen herra on ollut.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei ML.
Karvakorvat vuodelta 1996 olikin hauskaa katsottavaa! Mutta kuten olen jo useasti toistanut: uusinta- ja dvd-toiveet eivät mene minun kauttani eteenpäin. Niiden esittämiseen on ohjeet tuossa yläpuolella. MTV:n ohjelmia toivotaan tietysti MTV3:lta, ei Yleisradiolta, jolla ei ole niihin mitään sananvaltaa.
Heikki Määttänen oli ehdottomasti minunkin suosikkiääneni. Hän oli ääninäyttelijänä ja oli kertojana lukuisissa lasten ja aikuisten ohjelmissa yli kahdenkymmenen vuoden ajan, ja hänen lämmintä ääntään kuulee monissa uusinnoissa säännöllisesti edelleen. Lisäksi hän teki hurmaavan hauskan roolin Iltalypsyn uutisankkuri Mika Wirtana.
Lastenohjelmien uusintoja voit toivoa YLE TV2:lta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!