yle.fi


Kotikatu ja Sirpa Tabetin dekkarit

Julkaistu: 04.09.2008 - Maikki

Mikä sävel soi kotikatu sarjassa jaksossa nro 171 Huhtikuu on kuukausista julmin? Jakso esitettiin ilmeisesti vuoden 2000 keväällä ja oli kevään toiseksi viimeinen jakso. Tarkoitan siis säveltä, mikä soi jakson lopussa Maurin saattaessa Maijaa kotiovelle ja Hessun muistellessaan isäänsä Mirjalle, kuinka isällään oli lintujen laulukasetteja ja Hessu sen vuoksi tunnistaa mustarastaan laulavan.

Sitten osaatko kertoa, mitkä olivat ne lyhyet kotimaiset jännityssarjat, mitkä tulivat tv:sta n. kymmenen vuotta (v 98-99?) sitten muistaakseni lauantai iltaisin? Sarjat perustuivat Sirpa Tabetin jännitysromaaneihin. Sarjoja oli muistaakseni kaksi, mahdollisesti nimeltään kadonnut veli, kadonnut kirje tai kadonnut näky??
Onko näitä sarjoja saatavilla mistään tai onko niiden uusinnasta mitään tietoa

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Maikki.
Mainitsemassasi Kotikatu-jaksossa soi Kotikadun tunnusmusiikki hiukan totuttua melankolisempana ja rouheampana sovituksena. Kotikadun musiikin on säveltänyt Liisa Akimof, ja musiikissa on monia sävyjä ja pieniä pätkiä, jotka toimivat tunnelmanluojina tarvittavissa kohtauksissa.
Ainoa tuossa jaksossa oleva musiikki, joka ei ole Liisa Akimofin säveltämä, on kohtauksessa, jossa Tuuli vierailee Raine Aarnion ateljeeasunnossa. Kun Raine jää yksin tuijottamaan maalaustaan, taustalla soi hetken Procol Harumin klassikkolaulu Whiter Shade of Pale vuodelta 1967.

Sirpa Tabetin teoksiin perustuvat dekkarisarjat olivat Kadonnut veljeni (1996) ja Kadonnut näky (1997). Ne ohjasi Hannu Seikkula MTV3-kanavalle. Molempien sarjojen pääosassa Pauli Lempiälänä nähtiin Kari Väänänen.
Kadonneessa veljessä näyttelivät lisäksi Kirsti Mustalahti, Heikki Paavilainen, Minna Turunen ja Niko Saarela. Kadonnessa näyssä esiintyivät muun muassa Niko Saarela, Kristo Salminen, Kristiina Halttu, Heidi Herala, Merja Larivaara ja Linda Brava.
Koska sarjat ovat MTV3:n tuotantoa, niiden uusintaa kannattaa toivoa MTV3-kanavalta. Yleisradiolla ei ole sarjoihin oikeuksia eikä tietoa niiden kohtalosta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!