yle.fi


Lastenohjelma "hukassa": Sätkyjä ja tärinöitä

Julkaistu: 19.03.2009 - Satu ja Kukka

Hei Rouva Ruutu!
Mietimme tässä perheen voimalla, mikähän mahtoi olla muutamia vuosia sitten esitetyn lauantain aamujen "Satujen ja tarinoiden hyytävän maailman" oikea nimi? Tuo "opettavainen" piirretty sarja jäi mieliimme ja haluaisimme katsoa sen uudelleen. Sarja alkoi aina elokuvateatterista, jossa oli velho/tarinan kertoja ja hänen hämähäkkinsä. Hämähäkille sattui aina joku onnettomuus ja elokuvateatterissa oleva asiakas oli aina pelokkaan näköinen ja hänen popcornilaatikosta valui matoja tms. sitten varsinainen tarina alkoi.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Satu.
Kyselemäsi kutkuttavan kammottavan kauhusarjan nimi on Sätkyjä ja tärinöitä, alkuperäiseltä nimeltään Grizzly Tales for Cruesome Kids. Samasta sarjasta on kysellyt myös Kukka.
YLE TV2 esitti sarjaa vuosina 2002-2004, ja sitä uusittiin vielä vuonna 2005. Sarja perustuu Jamie Rixin lapsille suunnattuihin menestyskirjoihin, joita ei toistaiseksi ole julkaistu Suomessa.
Jokainen animaatiosarjan jakso alkaa tosiaankin elokuvateatterista, jossa kammottava Grizzly-setä häärii lemmikkihämähäkkeineen, toukat kuhisevat ja olo on muutenkin karmiva. Sitten alkaa varsinainen tarina, jossa on oiva moraalinen opetus kauhukertomuksen raameissa.
Britanniasta sarjan voi saada dvd:nä, mutta siinä ei tietenkään ole suomenkielistä dubbausta.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!