yle.fi


Liian paksu perhoseksi / veneilijät

Julkaistu: 23.11.2007 - liian paksu vesille

Hei!
Olen epätoivoisesti etsinyt Liian paksu perhoseksi -elokuvaa DVD:nä. etsinkö turhaan? Olenn nähnyt sen televisiosta varmaan pariinkin kertaan ja lukenut kirjan ainakin kolmesti. Olisi hienoa, jos se vielä tulisi televisiosta.
Toinen kysymykseni koskee ruotsalaista elokuvaa jostain 70/80-luvulta. Elokuvassa kerrotaan veneilijöiden viikonlopusta (voi olla juhannuskin). Veneilijöille tapahtuu kaikki mahdollinen, mitä vesillä voi sattua. Saunankiuasta luullaan sukellusveneeksi, purjevene jää mastostaan roikkumaan avattavaan rautatiesiltaan, veneen perässä hinattu jolla kiertyy merimerkin ympärille.....mikähän elokuva? Onkohan sitä saatavana DVD:nä?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei! Liian paksua perhosta (TV1 1998) muistellaan ja kehutaan jatkuvasti. Minulla on siis ilo kertoa, että se tulee TV1:stä toiveuusintana jouluaattona. Dvd:llä tätä Sisko Istanmäen romaaniin perustuvaa, Tove Idströmin käsikirjoittamaa ja Heidi Köngäksen ohjaamaa tv-elokuvaa ei jostain syystä ole julkaistu, joten Kaisun ja Ernin tarina kannattaa nyt taltioida itselleen kotikonstein.
Tuo muistelemasi ruotsalainen veneilyelokuva on Lasse Åbergin ohjaama S.O.S - purjehdusreissu (S.O.S. - en segelsällskapsresa, 1988). Seuramatkat-elokuvista tutut kaverukset Stig-Helmer ja Ole viettävät siinä juhannusta saaristossa ilman sanottavia purjehdustaitoja. Elokuva on julkaistu ainakin viiden dvd:n boksissa nimeltä "Lasse Åbergin seuramatkat".


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!