yle.fi


Lumikuningatar

Julkaistu: 03.12.2007 - Odottava

Rakas Rouva Ruutu,
ollessani lapsi (eli 1980-luvun lopulla/1990-luvun alussa), tuli televisiosta Lumikuningatar (?) niminen elokuva, joka oli tehty ilmeisesti jossain Itä-Euroopan maassa taikka sitten Neuvostoliitossa. Elokuva on ehkä tehty 1980-luvulla. Lumikuningatar asui jonkinlaisessa luolassa, josta hän heitteli lumisadetta maailmaan. Toisena tapahtumapaikkana oli maalaistalo. Elokuvan alussa kuvattiin lumessa taivaltavaa valjakkoa, josta muistaakseni tippui lapsi kyydistä pois. Riittäisivätköhän sinun Sherlock Holmesmaiset taitosi elokuvan jäljittämiseen, sillä omat taitoni eivät siihen ole riittäneet. Olisi ihanaa saada tieto tästä lapsuuteni lempparileffasta!

Rouva Ruutu vastaa:

Toivottavasti Odottavan aika ei ehtinyt käydä pitkäksi!
Toivon myös, että taitoni, joita niin kauniisti ylistät, eivät nyt johda sinua harhaan. Et nimittäin maininnut, muisteletko näytelmä- vai animaatioelokuvaa.
Olisiko kyse siis vuonna 1957 valmistuneesta neuvostoliittolaisesta piirroselokuvasta, jonka on ohjannut Lev Atamanov? Tuo animaation klassikkoihin kuuluva kaunotar esitettiin TV1:ssä vuonna 1997.
Päivi Hartzellhan ohjasi samasta H.C. Andersenin sadusta lastenelokuvan vuonna 1986, ja myös se on esitetty televisiossa.
Kerro lisää muistikuvistasi, jos vastaus ei tyydytä tiedonjanoasi!


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!