yle.fi


Satukirjaston aarteet - alkuperäinen nimi?

Julkaistu: 19.09.2008 - Nostalgiannälkäinen

Osaisitko kertoa täällä aiemmin mainitsemasi Satukirjaston aarteiden alkuperäisen nimen? Olisi mahdottoman kiva löytää sarjasta, vaikka siitä varmasti monen mieleen painuneesta tunnarista (Tarinani alkaa, mua hetki kuunnelkaa... Ääneni mä muutan kun taas maisemat muuttuu, nimi vaihdetaan, kun kasvot vaihtuu...), pätkiä. Minä vuosina noita satukirjaston aarteita Suomessa näytettiin? Sen muistan että sarja tuli viikonloppuaamuisin.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Nostalgiannälkäinen.
Et varmasti ole ainoa, jonka nostalgiahammasta alkaa kolottaa juuri Satukirjaston aarteiden kohdalla! Kyseessä on brittiläisen Turner Internationalin sarja, jossa esitettiin satuja eri maista ja kulttuureista. Satujen maailmaan johdatteli piirretty trubaduuri kettuineen, mutta itse sadut olivat näyteltyjä - ja hyvin klassisia ja opettavaisia, niin kuin kunnon satujen tuleekin olla.
Sarja kuului TV1:n Opetus-TV:n ohjelmistoon ja sitä esitettiin vuosina 1989-1990, ja kaikki jaksot uusittiin vuonna 1992. Suomeksi sarjaa toimitti Kirsti Tulonen-Seppänen ja sen kertojana toimi Maria Salo.
Satukirjaston aarteiden alkuperäisnimi on Storybook International (1983-84), ja kaikki sarjan tiedot näytejaksoja myöten löytyy vaikkapa täältä. Sarja käsittää "65 jaksoa 31 eri maasta", kuten sen dvd-julkaisun mainoksessa sanotaan. Sarjan englanninkielinen versio on tosiaankin kokonaisuudessaan julkaistu 10 dvd:n pakettina. Kotimaista dvd-versiota ei ole suunnitteilla.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!