yle.fi


Silas nuori karkuri ja Kaikkien rakkaitteni puolesta

Julkaistu: 16.03.2008 - Johanna

Hei taas Rouva Ruutu!
Kiitos vastauksistasi kysymyksiini. Tässä lisää kysymyksiä.
80-luvun puolivälissä tuli tv:stä sarja "Silas nuori karkuri". Seurasin sarjaa puolesta välistä, mutta viimeinen osa jäi näkemättä. Kertoisitko jotain tästä sarjasta esim. mistä maasta sarja oli? Juonesta vähän ja päättyikö sarja hyvin? Tiedätkö onko sarjasta luvassa uusintaa?
Ja sitten toinen sarja,tämä tuli myös 80-luvun puolivälissä. Sarjan nimi
oli muistaakseni"Kaikkien rakkaitteni puolesta", muistaakseni sarjan tunnarissa näytettiin vanhoja valokuvia. Sarja oli ulkomainen ja tuli myöhäis-
illassa. En saanut katsoa sarjaa ,koska olin lapsi silloin. Äiti taisi sanoa että sarja liittyi juutalaisiin. Miten on, pystyisitkö kertomaan jotain tästäkin sarjasta. Monta kertaa olen tätä sarjaa miettinyt, mistä maasta se oli jne.
Kiitos !

Rouva Ruutu vastaa:

Sigi Rothemundin ohjaama saksalainen seikkailusarja Silas, nuori karkuri (Silas, 1981) tuli Suomessa vuonna 1986. 1800-luvun loppuun sijoittuvan sarjan päähenkilö Silas (Patrick Bach) on 10-vuotias sirkuksen kasvatti, josta julma sirkustirehtööri ryhtyy kouluttamaan maailman nuorinta miekannielijää. Silas karkaa sirkuksesta ja lähtee seikkailun tielle mustalla ratsullaan. Monipolvisten ja pelottavien seikkailujen jälkeen tässä hiukan alakuloisessa sarjassa on kuin onkin onnellinen loppu, eikä Silaksen tarvitse palata julman tirehtöörin oppipojaksi. Sarja perustuu Cecil Bödkerin kirjoihin. Uusintaa siitä ei näillä näkymin ole miltään kanavalta tulossa, mutta ainahan voit esittää toivomuksiasi!
Puolalaisen Martin Grayn omaelämäkerralliseen romaaniin perustuva 8-osainen minisarja Kaikkien rakkaitteni puolesta (Au nom des tous les miens) esitettiin vuonna 1985. Koskettava ja jännittävä sarja on varmasti ollut pikkulapselle liian pelottava, sillä se kertoo puolalaisen antiikkikauppiaan selviytymistarinan Varsovan ghetosta ja Treblinkan keskitysleiriltä. Kirjailijaa itseään esittää Michael York.
Sarjasta on leikattu myös lyhyempi elokuvaversio, joka löytyy vielä joidenkin kirjastojen vhs-valikoimista.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!