yle.fi


Tulta päin ja Juha Vainio

Julkaistu: 18.03.2009 - Antti

Hei!
Minkä ohjelman alussa soi toi Juha Vainio esittämä kappale Tulta Päin?
Se oli tv:ssä 1990-luvun puolivälissä perjantai-iltaisin? Muistelen?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Antti.
Kymmenosainen komediasarja Tulta päin esitettiin YLE TV2:ssa kevätkaudella 1998.
Sarja alkaa siitä, kun maailman laiskimman pikkuisen palokunnan tiloihin ilmestyy odottamatta uusi päällikkö. Paula Siimeksen esittämä uusi päällikkö pistää vätykset ojennukseen kerta heitolla. Biljardin ja pingiksen pelaaminen häiriintyy totaalisesti ja kylässä tapahtuu monenlaista kommellusta.
Sarjassa näyttelivät Paula Siimeksen lisäksi Tarja-Tuulikki Tarsala, Tarja Markus, Pekka Laiho, Kalle Juurela, Pertti Roisko, Riku Suokas, Ilari Johansson sekä käsikirjoittaja Rich Lyons. Sarjan ohjasi konkari Ville-Veikko Salminen.
Tulta päin -sarjaa ei esitetty perjantaisin, vaan keskiviikkoisin, mutta samana keväänä tuli toinenkin palokuntasarja, Pelastajat. Se tuli TV1:llä perjantai-iltaisin. Se kertoo kuvitteellisen Huimalan kaupungin palosemasta, joka niin ikään elelee sarjan alussa melko uneliasta hiljaiseloa, kun tuhopolttajan sytyttimen leimahdus ja molotovin coktail katkaisevat rauhan. Pelastajien pääosissa näyttelevät Svante Martin, Antti Seppä, Markku Tuulenkari, Sami Kojonen, Tommi Liski ja Janne Virtanen. Sarjan ohjaus on Ville Koiviston ja sarja on MatchMaker Productions -yhtiön tuotantoa. Sarjan käsikirjoitti Tapani Bagge, joka muokkasi käsikirjoituksesta myös samannimisen romaanin.
Pelastajat-sarjan musiikin on säveltänyt Heikki Elo, mutta Tulta päin -sarjan tunnusmusiikkina soi Juha "Junnu" Vainion samanniminen iskelmäklassikko kylän suurimmasta kypärästä ja letkeästä letkusta. Sarjat tulivat samana keväänä peräkkäin, joten niiden näyttelijät, tapahtumat ja nimet menevät varmasti monilla sekaisin.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!