yle.fi


Tunnusmusiikki: Midsomerin murhat

Julkaistu: 25.02.2008 - Helkky

Tervehdys !
Saisitko selvitettyä, kenen sävellys on ' Midsomerin murhat' - sarjan tunnusmusiikki? Mikähän on tämän lumoavan kappaleen nimi?

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Helkky.
Midsomerin murhat -sarjan tunnusmusiikki on yksinkertaisesti nimeltään "Midsomer Murders Theme Tune" ja sen on säveltänyt Jim Parker. Parker on maineikas brittisäveltäjä, joka on opiskellut klassista musiikkia omana instrumenttinaan oboe. Hän on säveltänyt musiikin yli sataan ohjelmaan tai sarjaan, ja voittanut Britanniassa parhaan alkuperäismusiikin palkinnon neljästi. Suomessa monet saattavat muistaa hänen musiikkinsa poliittisiin thrillerisarjoihin House of Cards, To Play the King ja Final Cut, jotka YLE FST on esittänyt nimellä Maktens korthus - Vallan korttitalo. Parker on toki säveltänyt myös klassista musiikkia.
Instrumentti, jota Midsomerin murhien tunnusmusiikissa käytetään on hyvin kiehtova. Se on nimeltään theremin, ja sen on kehittänyt vuonna 1919 venäläinen tiedemies Leon Theremin. Se on sähköinen taajuussoitin, eräänlainen syntetisaattorin edeltäjä, jonka aavemaista ääntä on kuultu mm. Jean-Michel Jarren levyillä ja Hitchcockin elokuvassa Noiduttu. Soittimen persoonallinen ääni muistetaan myös Beach Boysien hitistä "Good Vibrations", mutta siinä ääni on tuotettu modernimmalla Electro-Thereminillä. Alkuperäistä thereminiä on erittäin hankala hallita, ja säveltäjät käyttävät sitä todella harvoin teoksissaan.
Midsumer Murders -sarjan musiikki on julkaistu cd:nä ja levyltä löytyy tietysti ensimmäisenä tuo kaunis teemasävelmä.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!