yle.fi


Yöjuttu

Julkaistu: 03.04.2009 - Nina

Hyvä Rouva Ruutu,
Olen tänään käyttänyt useamman tunnin etsiessäni lapsena näkemääni kauhusarjaa. Skippasin Yöjutun etsinnöistä, koska palstallasi vastaat sitä esitetyn myöhäisimmillään vuonna 1975. Nyt kuitenkin päädyin siihen, että hakemani sarja on nimenomaan Yöjuttu! Onkohan sarja tullut kuitenkin uusintana, koska vuonna 1975 olin vasta vuoden vanha, enkä varmasti ole sarjaa seurannut! Mitään tallennusvälineitä tai satelliittikanavia ei lapsuudenkodissani ollut, joten epäilen vahvasti seuranneeni sarjaa nimenomaan televisoista, kotimaiselta kanavalta.

Rouva Ruutu vastaa:

Hei Nina.
Rod Serlingin juontama Yöjuttu on ollut MTV:n ohjelmistossa, ja minun saamieni tietojen mukaan se on tosiaankin uusittu viimeksi vuonna 1975. Sarjan pilottijaksoa on näytetty elokuvana nimellä Pimeä museo useampaankin otteeseen - sen esityspäivämääriä en valitettavasti löytänyt, koska sekin on esitetty MTV:llä.
Minun on mahdotonta ehdottaa muuta sarjaa kysymykseesi, koska et kerro mitään mieltäsi piinaavasta sarjasta, tai vuosista, jolloin olettaisit sitä katsoneesi. Pelon rajalla eli The New Twilight Zone tuli MTV:ltä vuosina 1986-88, osuisikohan se lähemmäksi haeskelemiasi vuosia?
Yöjutun tunnarin löydät You Tubesta hakusanoilla "Night Gallery Intro", se on varmasti jäänyt mieleesi, jos olet sitä lapsuudessasi katsonut. Se tuli kylläkin myöhään yöllä, joten tuskin ihan vauvana olet sitä tuijotellut.


Rouva Ruudun musiikinhistoria

Sarja uusitaan 06.11.2011 alkaen!