YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


FERNANDO COLOMBO (s. 1983)

Kotimaani on Angola, mutta olen asunut Etelä-Euroopassa mm. Lissabonissa kahdeksan vuotta. Suomessa olen asunut vuodesta 1999 lähtien.

Valmistuin Joensuun lyseon lukion kansainväliseltä IB-linjalta ylioppilaaksi keväällä 2005. Olen ollut mm. Aurora- projektissa ja Motamu ry:n monikulttuurinen tanssi ja musiikkiyhdistyksen toiminnassa ja työskennellyt ohjaajana Elma-Koti Oy:n kehitysvammaisten lasten ja nuorten leireillä ja Kultural Arts -ryhmässä sekä musiikkitoiminnan vastaavana erilaisissa kesätapahtumissa. Toimin myös kolmen vuoden ajan portugalin kielen tulkkina Kontiolahden vastaanottokeskuksessa ja Joensuun kihlakunnan poliisilaitoksella.

Tammikuussa 2002 esitin pääroolia Marja Tohkasen ohjaamassa Mie en oo rasisti mutta... -teatterinäytelmässä. Samana vuonna osallistuin Kaija Juurikkalan ohjaamaan lyhytelokuvaan Karjalasta kajahtaa. Olin mukana kirjoittamassa käsikirjoitusta ja näyttelemässä.

Olen kirjoittanut lehtijuttuja SixDegrees-lehteen ja toimittanut ja juontanut useita erilaisia ohjelmia radioon. Lisäksi olen ohjannut useita lyhytdokumentteja Mundo-tv-ohjelmaan ja säveltänyt ja tuottanut musiikkia YLE Teemalle. Koti-studioni on yksi elämäni tärkeimmistä asioista.

Tulevaisuudessa olen erityisen kiinnostunut tv- ja radioalasta, sekä kameroiden ja mikkien edessä ja takana olemisesta eli toimittamisesta, juontamisesta ja audiovisuaalisesta käsittelystä. Myös kouluttajan työt kiinnostavat.

Elämä jatkuu, ja jokaisen päivän edessä on vasta alku. Tällä ajatuksella pystyn aina kehittämään jotain uutta.

Takaisin edelliselle sivulle >>


mundonuoli Työssäoppimisjaksot
mundonuoli Koulutus



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi