YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


ELIHÚ GALVÁN (s. 1972)

Olen meksikolainen teatteriohjaaja ja haaveenani on ohjata jonakin päivänä myös elokuvia.

Olen valmistunut Meksikon Venäläisestä teatterikoulusta ja vuosien 1998–2002 aikana toteutin useita teatteri- ja tanssiesityksiä Argentiinassa, Chilessä, Ecuadorissa, Perussa ja Paraguayssa. Vuona 2003 toteutin Suomen Ulkoministeriön ja Tinku ry:n avulla useita atsteekkien tanssitaiteeseen liittyviä kulttuuri-
tapahtumia ympäri Suomea. Muutin pysyvästi Suomeen huhtikuussa 2004.

Lokakuussa 2004 ohjasin Nerudan herkkuja -esityksen (Suculencias Nerudianas) Pablo Nerudan juhlavuoden kunniaksi. Syksyn 2005 aikana ruotsinkielisessä tiedotus- ja kulttuurikeskuksessa Luckanissa nähtiin käsikirjoituksesta näyttämölle sovittamani ja ohjaamani näytelmä Kuningatar K (La Reyna C).

Lisäksi olen ohjannut useita lyhytdokumentteja Mundo-tv-ohjelmaan ja yhden Basaari-dokumentin, jonka kuvasin Meksikossa.

Syksyn 2006 aikana järjestän salsa- ja merenque-työpajoja yhdessä kuubalaisen tanssijan kanssa, kirjoitan lehtijuttuja ja teen radio-ohjelmaa SixDegreesissä ja toteutan kansantanssi- ja teatteriesityksiä Helinä Rautavaara -museossa. Joulukuussa 2006 toteutan meksikolaisen joulunäytelmän.

Mottoni on: ”Kaikki kääntyy parhain päin!"

Takaisin edelliselle sivulle >>


mundonuoli Työssäoppimisjaksot
mundonuoli Koulutus



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi