YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


SHUKRI OMAR (s. 1975)

Olen kotoisin Somaliasta ja asunut suomessa vuodesta 1993.

Olen valmistanut lähihoitajaksi vuonna 2000 ja työskennellyt mm. monikulttuurisessa päiväkodissa ja Työministeriön Etno-ryhmässä. Lisäksi olen kirjoittanut lehtijuttuja mm. Aamulehdelle ja juontanut ja toimittanut radio-ohjelmia.

Olen ohjannut yhden dokumentin YLE TV1:n Ykkösdokumentti-sarjaan. YLEn Basaari-ohjelmasarjalle olen tehnyt lyhyitä inserttejä ja käsikirjoittanut ja ohjannut kaksi dokumenttia. Lisäksi olen ollut mukana lukuisissa muissa dokumenttiprojekteissa esiintyjänä, käsikirjoittajana tai ohjaajana mm. Missä on minun paikkani(2003), En jätä omiani (2004), Rapgeme (2005) ja Somalisisua (2005).

Ohjaamani ja käsikirjoittamani dokumentti Askel pidemmälle (2004) ja Rajan yli -dokumentti(2002), jossa esiinnyn pääosassa ja toimin apulaisohjaajana ja -käsikirjoittajana, ovat nyt kansainvälisessä levityksessä ja myyty mm. Itävaltaan ja Portugaliin.

Syksyllä 2005 sain Suomi-Somalia-seuran kannustuspalkinnon työstäni. Media-alalla minua kiinnostavat erityisesti ohjaajan työt. Lisäksi haluan syventää käsikirjoittajan taitojani.

Mottoni on: ”Kaiken ei tarvitse olla täydellistä”.

Takaisin edelliselle sivulle >>


mundonuoli Työssäoppimisjaksot
mundonuoli Koulutus



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi