YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


MUNDO-ARTIKKELI YHTEISHYVÄSSÄ 10/2006

Yhteishyvän toimitus pyysi Mundo-projektissa opiskelevien maahanmuuttajajournalistien työryhmää kirjoittamaan aiheesta miltä Helsinki, Suomi ja suomalaisuus näyttävät tänne muuttaneen ulkomaalaisen silmin. Tuloksena oli viisi hauskaa juttua.

Jäänmurtaja esittelee Mundo-projektin projektipäällikön Marita Rainbirdin ja kertoo minkälaista on työskennellä taustaltaan ja kieleltään monenkirjavan joukon kanssa.

Monen kulttuurin kasvatit selvittää viiden nuoren ihmisen kautta onko monikulttuurisuus rasite vai etu sille, joka on itse sanan elävä esimerkki.

Mr. Tahir ja suomalainen isyys kertoo nasevasti siitä, kuinka azerimies sopeutui suomalaiseen isyysmalliin, joka poikkeaa täysin azerbaidzanilaisesta roolimallista.

Nimeni on Meidän naapuri esittelee huumorintajuisesti arkea Fernando Colombon, angolaisen muusikon ja mediamiehen, silmin. Fernando tuli Suomeen turvapaikanhakijana, ja seitsemässä vuodessa on tapahtunut paljon.

Sisälle meikäläisyyteen käsittelee hauskasti yhteentörmäyksiä ja kulttuuristen tapojen eroja suomalaisten ja puolalaisten välillä.Anna Kulicka-Soisalon-Soininen ja Carlos Marroquin kirjoittivat seitsemänsivuiden artikkelin Yhteishyvä-lehteen (10/2006). Kuvat otti Davide Pavone.

Lue juttu Yhteishyvä-lehdestä 10/2006 (pdf)


mundonuoli Ajankohtaista
mundonuoli Mundo Inside
mundonuoli Projektikuulumisia
mundonuoli Tiedotteet
mundonuoli Tasavertainen Työllistyminen -teematyöhanke
mundonuoli M2HZ-kaupunkitelevisiohanke
mundonuoli Lähetykset verkossa
mundonuoli Vuoden tv-katsaus
mundonuoli Case Closed? -päätöstapahtuma
mundonuoli TYÖ-valokuvanäyttely
mundonuoli Cook with Mundo
mundonuoli A la Mundo -visailu 2007
mundonuoli A la Mundo -visailu 2006
mundonuoli Mundo-artikkeli Yhteishyvässä
mundonuoli KuvagalleriaYLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi