YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


VUODEN 2006 TV-KATSAUS - ENNÄTYS!

YLE Asiaohjelmien Basaari- ja Mundo-ohjelmien kustannuspaikka on tuottanut vuoden aikana YLE TV1:lle, YLE24:lle, FST:lle ja TV Finland -kanavalle yhteensä 466 lähetystä, mikä on kustannuspaikan uusi ennätys.

Tuotetut ohjelmat:

- Basaari-dokumentit (147 lähetystä)
- Mundo-ohjelmapaketit (124 lähetystä)
- Mundo-lyhytdokumentit (80 lähetystä)
- Naisen rajat -sarja
- City folk -sarja
- Pois paitsiosta -sarja
- Rajaton rakkaus -sarja
- Yhteisvastuu 2006 -sarja
- Ikhtys - myrkkyä pirulle -dokumentti

Vuoden 2006 aikana Basaari- ja Mundo-ohjelmien kustannuspaikka on tuottanut yhteensä yli114 tuntia ohjelmaa.


Mundo-projekti ja Mundo-lyhytdokumentit Meri (Thu Nga Vu-Lilja), Monikulttuurinen Yleisradio (Mohamed El Aboudi), Parempi Elämä (Tonislav Hristov), Pasilan lapset (Thu Nga Vu-Lilja) ja Väärä ihminen (Mohamed El Aboudi) palkittiin CIVIS ARD -mediakilpailussa tuomariston erikoispalkinnolla.

Maria Frimanin ohjaama Basaari-dokumentti Yön syli kertoi Pelimannet-yhtyeestä tutun Erno Enrothin ja monen muun romanilapsen tarinan romanien lastenkodissa vietetystä lapsuudesta. Dokumentti herätti paljon yhteiskunnallista keskustelua ja poiki Yleisradion ajankohtaiseen A-talk -ohjelmaan oman teemalähetyksen.

Toinen romaniaiheinen Basaari-dokumentti, Miriam Schwartzin ohjaama Ihmiset unohtavat - Jumala ei innosti Suomen romanit ja muut suomalaiset katsojat yhtymään Viron romanien taisteluun tuhansien surmattujen omaistensa muistoksi kaavailtavan muistomerkin pystyttämiseksi. Dokumentti kertoi Viron romanien vaietusta ja unohdetusta kohtalosta toisen maailmansodan ja natsimiehityksen aikana.

Mundo-ohjaajat
raportoivat monet ajankohtaiset tapahtumat kuten VR:n makasiinien palon ja Anna Politskovskajan muistotilaisuuden ensimmäisten joukossa paikan päältä ja tekivät taustoitettuja lyhytdokumentteja mm. Libanonin sodasta ja UPM:n Voikkaan tehtaan kohtalosta ja haastattelivat presidenttiehdokkaista vaalien alla.

Mohamed El Aboudin Pois paitsiosta! -sarjaan ohjaama Unelmat vs. todellisuus valittiin ainoana Yleisradion ohjelmana mukaan vuoden 2006 euroopanlaajuisen Prix Europa -katselmuksen monikulttuuriseen Prix Iris -kilpailusarjaan.

Pois paitsiosta - ja City Folk -sarjat ovat Euroopan yleisradioliiton jäsenien yhteistuotantoja ja jokainen osa on esitetty useassa eri maassa.

Lisäksi
Mundo-lyhytdokumentteja on esitetty sekä kansainvälisesti että kotimaassa useissa tapahtumissa, seminaareissa ja kokouksissa, Euroopan yleisradioliiton EBU:n kokouksissa ja mm. DocPoint-lyhytelokuvafestivaaleilla ja Rakkautta&Anarkiaa-festivaaleilla.


mundonuoli Ajankohtaista
mundonuoli Mundo Inside
mundonuoli Projektikuulumisia
mundonuoli Tiedotteet
mundonuoli Tasavertainen Työllistyminen -teematyöhanke
mundonuoli M2HZ-kaupunkitelevisiohanke
mundonuoli Lähetykset verkossa
mundonuoli Vuoden tv-katsaus
mundonuoli Case Closed? -päätöstapahtuma
mundonuoli TYÖ-valokuvanäyttely
mundonuoli Cook with Mundo
mundonuoli A la Mundo -visailu 2007
mundonuoli A la Mundo -visailu 2006
mundonuoli Mundo-artikkeli Yhteishyvässä
mundonuoli KuvagalleriaYLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi