BASAARI 2003
13.1.2003 ohjaus: Pauliina Jalasmaa
Salamu Aleikum, rauha kanssanne! Eman Elshamaly-González on Järvenpäässä asuva hammashoitaja ja perheenäiti. Ohjelmassa Eman kertoo elämästään ja ajatuksistaan, sekä vastailee suomalaista kadunmiestä askarruttaviin kysymyksiin muslimien jokapäiväisestä elämästä.
20.1.2003 ohjaus: Michelle Sujballi ja Minna Tienhaara
Anoppien ja miniöiden välisiä suhteita valottavat eteläafrikkalainen Yolande Ketola lapualaisen anoppinsa Martan kanssa sekä brasilialainen Mira Martinaho forssalaisen anopin Varpun kanssa.
27.1.2003 ohjaus: Anne Juntunen
Minkälaista on nuoren tytön elää elämää, jota varjostaa isän hahmo? Ohjelmassa mukana suomalais-kuwaitilainen Nora Mussallam, jonka oma isä kidnappasi tytön ollessa 7-vuotias.
3.2.2003 ohjaus: Taisto Lapila
Turkkilainen. Ohjelma kertoo nuoresta suomalaisesta miehestä Mete Ufacikista ja hänen matkastaan isänsä kotimaahan Turkkiin. Matka ajoittuu Meten elämässä vaiheeseen jossa hän on lopettamassa elokuva-alan opintojaan eikä ura uusmedian maailmassa enää kiinnosta. Hänellä on mahdollisuus valita kulttuuri, jossa rakentaa tulevaisuuttaan.
10.2.2003 ohjaus: Lena Wernick
Millainen nainen on kaunis? Ja minkä ikäinen nainen on vanha? Hyvin erilaisista kulttuureista tulevat marokkolainen Ilham Khatiri, venäläinen Janna ja italialainen Rosalinda Altamore pohtivat kauneuden ja vanhenemisen merkitystä naisen elämässä. Fabrizio, Claudio, Patrick ja Topi kommentoivat.
uusinta: 16.2.2003 ohjaus: Aleksis Kouros
Onnenpyörä on pyörinyt Teheranissa. Voittajat pääsevät Suomeen, häviäjät jäävät taistelemaan köyhyyttä vastaan - tai joutuvat palaamaan Afganistaniin. Suomi ottaa vuosittain noin 700 kiintiöpakolaista.
17.2.2003 ohjaus: Andrei Karvonen
Onnellisia ihmisiä. Petroskoilainen Jaana Niemi ja ukrainalainen Oleg Shenderuk kertovat, kuinka Suomi ja taide ovat vaikuttaneet heidän elämäänsä sekä sopeutumiseensa uuteen kulttuuriin.
uusinta: 24.2.2003 ohjaus: Pentti Turunen
Wote ja vinai. Näiden eksoottisten soitinten omistajat ovat Kosai Duangjai Thaimaasta ja Arumoli Sivapalan Sri Lankasta. Molemmat naiset ovat harjoitelleet oman kulttuurinsa perinnetansseja viisivuotiaasta asti. Tanssin, musiikin, matkustelun ja työnteon lisäksi he ovat löytäneet uuden kotimaan Suomesta.
|