YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


MUNDO INSIDE

Mundo-projektin ajankohtaisista asioista löytyy tietoa myös Ajankohtaista-sivulta >>


CARLOS MARROQUIN HAASTATTELI JA JUONSI Á LA MUNDO -VISAILUN KIRJAMESSUILLA

Mundo ja Basaari esiintyivät YLEn lavalla (6F39) Helsingin messukeskuksessa järjestetyillä Kirjamessuilla. Carlos Marroquinin haastattelussa elämästään ja kirjailijanurastaan kertoi Irakista paennut kirjailija-ohjaaja Yousif Abu Al Fawz. Välipalana tarjoiltiin Gustavo Alavedran ohjaama lyhytdokumentti Suomalaisuuden opettaja. Á la Mundo -visailu veti tuttuun tapaan ison liudan katsojia seuraamaan, kuinka YLE TV1:n kuuluttaja Anna-Liisa Tilus, Pauliina, Daniel ja Pekka ottivat toisistaan mittaa leikkimielisen kisailun varjolla.

--------------------------------------------------------------

VERKKOLEHTI TUTKA HAASTATTELI PROJEKTIPÄÄLLIKKÖÄ JA TONISLAV HRISTOVIA NUMEROSSA 31/2007

Tutka haastatteli haastatteli projektin työntekijöitä ja Tonislav Hristovia. Mikä on tilanne kentällä nyt? Entä tulevaisuudessa?
Lue lisää - Väriä viestinnän kentälle >>
Lue lisää - Maahanmuuttajista tekijöitä mediaan >>

--------------------------------------------------------------

CASE CLOSED OR NOT? SIXDEGREES KIRJOITTI LAAJAN REPORTAASIN MUNDO-PROJEKTISTA NUMEROSSA 8/2007

SixDegrees kirjoitti laajan ja värikkään reportaasin Mundosta. Case Closed or not? Henkilökuvat esittelevät Anna Kulicka-Soisalon-Soinisen, Mohamed El Aboudin ja Carolina Bermudez Parran.
Siirry Lähiradion ohjelmaoppaaseen >>

--------------------------------------------------------------

LÄHIRADIOSSA PUHUTAAN DIGITALES-PROJEKTISTA 29.9.

Lauantaina 29.9. Lähiradiossa klo 13.00-13.30 Outi Vellacot, Mundon yhteistyöpartneri Hi8us-projektista, kertoo kuudessa maassa aloitetusta DigiTales-projektista, jossa myös Mundo on mukana. Lähetykset kuuluvat taajuudella taajuudella 100,3 mHz.
Siirry Lähiradion ohjelmaoppaaseen >>

--------------------------------------------------------------

YLEISRADION UUTISET TEKI JUTUN MUNDO-PROJEKTISTA 25.9.

YLEn Kuuden Tv-uutisten Kulttuuriuutiset teki 25.9. jutun Mundo-projektista - projektin kulkua kommentoi Tonislav Hristov.

--------------------------------------------------------------

Opettaja.tv -ohjelman studiossa keskustelemassa Mundon projektipäällikkö Marita Rainbird

YLE Teema 12.9. klo 15.00 opettaja.tv: Studio
Viikon teemana on maahanmuuttajien opiskelu. Studiovieraina afganistanilainen Runo Afgal ja Mundo-projektin päällikkö Marita Rainbird. Lisäksi ohjelmassa esitellään Vuoden aikuisopiskelija, Emmanuel Toumewolle.

Ohjelman ensilähetys on tiistaina 12.9., uusinta torstaian 14.9. klo 15.00. Ohjelman voi katso myös verkossa opettaja.tv -verkkosivuilla.
Siirry osoitteeseen opettajatv.yle.fi >>

--------------------------------------------------------------

MUNDO JA CARLOS MARROQUIN OVAT MUKANA MONENLAISET OPPIVAT -TAPAHTUMASSA 6.-8.9.

Mundo on mukana YKn lukutaitopäivän ja Aikuisopiskelijaviikon Monenlaiset oppivat -suurtapahtumassa Paasitornissa 6.-8. syyskuuta.

Mundo ja Basaari ovat mukana joka päivä nähtävien esitysten muodossa:
Torstai 6.9. (tila: 302-303)
klo 14.30-15.30 Ensimmäinen näytös, Kino Mundo
klo 15.45-16.30 Basaari: Elegguán poika
Basaari: Improvisaation säännöt
klo 16.45-17.45 Toinen näytös, Kino Mundo

Perjantai 7.9. (tila: Siltasaari-sali)
klo 14.45-15.45 Ensimmäinen näytös, Kino Mundo
klo 16.00 -16.40 Basaari: Improvisaation säännöt
Basaari: Lasten maailma
klo 17.00-18.00 Toinen näytös, Kino Mundo

Lauantai 8.9. (tila: Siltasaari-sali)
klo 9.30-10.30 Ensimmäinen näytös, Kino Mundo
klo 10.30-11.30 Basaari: Elegguán poika
Basaari: Improvisaation säännöt
Basaari: Lasten maailma
klo 11.30-12.00 Case: Mundo ja DigiTales
klo 12.00-13.00 Toinen näytös, Kino Mundo
klo 14.30-15.30 Kolmas näytös, Kino Mundo

Lauantaina luentojen pääpaino on erilaisuuden ja kulttuurien kohtaamisessa. Mundon Carlos Marroquin kertoo lauantaina klo 13.30-14.15 omakohtaisista opiskelukokemuksistaan yliopistolla ja työssäoppimisjaksoilla. Klo 14.45-15.45 Carlos luennoi kulttuurien välisestä vuorovaikutuksesta.

Lue lisää Erilaisten oppijoiden liiton sivuilta >>

--------------------------------------------------------------

ANNA KULICKA-SOISALON-SOINISEN ELOKUVA THE NATURE OF REBIRTH VALITTIIN MUKAAN KANADAN JOHTAVALLE YMPÄRISTÖELOKUVAFESTIVAALEILLE

Anna Kulicka-Soisalon-Soinisen tuottama ja yhdessä ohjaaja Johanna Lammen kanssa käsikirjoittama The Nature of Rebirth -dokumentti on valittu esitettäväksi Torontossa 24.-28.10. järjestettävillä Planet in Focus International Film & Video festivaaleilla.

Lue lisää festivaalien sivuilta >>

--------------------------------------------------------------

KANSAINVÄLINEN SUMMER MEDIA STUDIO VIE VIISI MUNDOLAISTA LIETTUAAN TEKEMÄÄN ELOKUVAA

Kansainvälinen Summer Media Studio -työpaja kerää elokuvakoulujen opiskelijat ja nuoret elokuva-alan ammattilaiset ympäri Eurooppaa työskentelemään yhdessä. Liettuassa 30.6.-16.7. järjestettävän työpajan aikana syvennytään erityisesti käsikirjoittamiseen ja elokuvan tekoon. Tahir Aliyev, Carlos Marroquin, Tiina Madisson, Gustavo Alavedra ja Mohamed El Aboudi edustavat Liettuassa Mundoa ja Suomea yhdessä viiden Stadiassa opiskelevan opiskelijan kanssa.


Lue lisää Summer Media Studion verkkosivuilta >>

--------------------------------------------------------------

MUNDO MUKANA DIGITALES-TAPAHTUMASSA LIVERPOOLISSA 28.-29.6.

DigiTales-tapahtuma kerää kansainväliset yhteistyökumppanit Liverpooliin 28.-29. kesäkuuta, ja Mundo-projekti on paikalla hyvin edustettuna. Mundo-opiskelijat Anna Kulicka-Soisalon-Soininen, Davide Pavone ja Juliana Elo kertovat kertovat kokemuksistaan ja uusista tavoista hyödyntää DigiTales-metodia mm. mediakasvatustyössä. DigiTales-mediakasvatuksen mahdollisuuksia kouluissa ja ammattioppilaitoksissa esittelee Pauliina Schilongo Stadiasta.

Digi-Tales -tarinoita esitellään myös Liverpoolin kävelykadun keskusaukiolla BBC:n isolla screenillä muun ohjelmiston välissä kahden viikon ajan. Suomesta esityksessä ovat Carolina Bermudez Parran, Benjam Åkerlundin ja Juliana Elon tarinat.

Tilaisuudessa lanseerataan viralliset DigiTales-verkkosivut. Verkkosivuilta löytyy myös mundolaisten omat DigiTales-tarinat.

Katso lisää DigiTales-verkkosivuilta >>

--------------------------------------------------------------

GUSTAVA ALAVEDRA JA NADEZDA POJASNIK KUVAAVAT BRYSSELISSÄ TYÖMINISTERIÖN KUTSUSTA

Employment Week -tapahtumassa 5.-6.6. Brysselissä mm. erilaiset työllistämiseen liittyvät projektit kokoontuvat esittelemään projekteissa syntyneitä tuloksia. Tapahtuma on kohtaamispaikka alan ammattilaisille ja päätöksentekijöille. Työministeriö kutsui Gustavon ja Nadezdan tekemään tapahtumasta ja työllisyys-teemasta ohjelmaa.

Lue lisää Employment Week -tapahtuman sivuilta >>

--------------------------------------------------------------

TAHIR ALIYEV JA MARIA FRIMAN PERUSTIVAT OMAN TUOTANTOYHTIÖN

Marian ja Tahirin perustama tuotantoyhtiö Helmi Films Oy aloitti toimintansa huhtikuussa. Tuotantoyhtiön verkkosivut ovat työn alla.
Helmi Films Oy:n sivuille >>

--------------------------------------------------------------

MUNDO-PROJEKTISTA TEHTIIN MENESTYSTARINA EUROOPAN KOMISSIOLLE

Euroopan komissio on nostanut YLEn hallinnoiman Mundo-projektin malliksi muille. Komissio seuraa tasa-arvohankkeiden toteutumista Euroopan alueella. Onnistuneiden projektien tuloksista se teettää menestys- ja oppimistarinoita komission ja sitä kautta laajemmankin yleisön käyttöön.

”Median muurien murtaminen ei ole helppo tehtävä, mutta erittäin dynaaminen suomalainen yhteistyökumppani vastaa haasteeseen oivallisesti. Tässä projektissa ei uskota, että ohjelmia on tehtävä ’meille’ ja ’heille’. Tavoitteena on kulttuurien välinen – ei pelkästään monikulttuurinen – yhteiskunta, jossa syntyperäisten suomalaisten ja maahanmuuttajien välillä ei ole rajoja,” perusteluissa todetaan.

Mundo-projektin menestystarina löytyy
Euroopan komission sivuilta >>

--------------------------------------------------------------

MUNDO JA RADIO REAKTORI MAAILMA KYLÄSSÄ -FESTIVAALEILLA 26.-27.5.

Tunnelmia, haastatteluja ja radiodraamaa suorana Maailma kylässä -festivaaleilta koko viikonlopun ajan!

Mundo ja radio Reaktori raportoivat festivaalin tapahtumista ja haastattelevat mielenkiintoisimpia esiintyjiä (mm. perulainen La Sarita -musiikkiyhtye!) ja kävijöitä klo 12.00-18.00. Lähetyksiä voi kuunnella verkon kautta Helsingin ammattikorkeakoulu Stadian Reaktorin sivuilla osoitteessa http://reaktori.stadia.fi. Ohjelma uusitaan keskiyöllä.

Tervetuloa myös Mundon ja Reaktorin teltalle (C322, Kaisaniemen suihkulähteen vieressä)osallistumaan ohjelmaan ja lataamaan ilmaiseksi lyhyitä DigiTales-tarinoita kännykkään!


Kuuntele lähetyksiä verkossa >>

--------------------------------------------------------------

MASTERS OF ARTS KERÄÄ ARABIANRANTAAN MYÖS MUNDON MESTARIT KE 16.5. KLO 16.00-17.00

Masters of Arts on Arabianrannassa 9.-27.5. järjestettävä festivaali ja kaupunkitapahtuma, jossa taide- ja media-alojen oppilaitokset ja sieltä valmistuvat opiskelijat esittelevät parhainta tuotantoaan. Myös Helsingin ammattikorkeakoulu Stadiaan näyttötutkintoaan parhaillaan viimeistelevät Mundo-projektin opiskelijat ottavat osaa festivaaleille. Masters of Mundo -tilaisuus järjestetään 16.5. Stadian auditoriossa.

MASTERS OF MUNDO
16.5. klo 16.00-17.00
Mundo-projekti on loppusuoralla, ja uudet media-alan ammattilaiset astuvat esiin. Masters of Mundo tarjoaa tunnin shown lyhytdokumentteja, musiikkia, radio-ohjelmaa, grafiikkaa ja ilmapalloja. Tilaisuuden juontavat Tahir Aliyev ja Tonislav Hristov.

Tilaisuus järjestetään Helsingin ammattikorkeakoulu Stadian auditoriossa (Hämeentie 161). Tervetuloa tapaamaan mundolaisia ja pitämään hauskaa!

--------------------------------------------------------------

MUSTAA VALKOISELLA - MONIKULTTUURISUUS MEDIASSA
tiistaina 15.5.2007 klo 15.00 - 18.00
Ravintola Ostrobotnia, Museokatu 10, Helsinki

Järjestäjä:
Nuoret Journalistit ry yhteistyössä Helsingin Sanomat

MAAHANMUUTTO JA MEDIAKULTTUURI PÖYDÄLLÄ
15.00 - 15.45

Irmeli Huhtala, valokuvaaja, Koti etsii ihmistä – romanikuvat mainoksissa -näyttely
Karina Horsti, tutkijatohtori, YTT, Helsingin yliopisto
Mikko Cortez-Tellez, suunnittelija, Opetusministeriö
Marita Rainbird, projektipäällikkö, Mundo-projekti, YLE
provokaattori: Linda Lappalainen, YLE.

MAAHANMUUTTOPOLITIIKKA PÖYDÄLLÄ
15.45 - 16.30

Astrid Thors, maahanmuutto- ja eurooppaministeri, rkp
Tarja Filatov, kansanedustaja, Sosiaalidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, sdp
Tuomo Puumala, kansanedustaja, Keskustanuorten puheenjohtaja
Sarita Friman-Korpela, tutkija, Romaniasiain neuvottelukunnan pääsihteeri (vv.)
provokaattori: Kaius Niemi, Helsingin Sanomat

MAAHANMUUTTAJAT JA MEDIA PÖYDÄLLÄ
16.45 - 17.30

Teppo Moisio, toimittaja, Helsingin Sanomat
Maila-Katriina Tuominen, kulttuuri- ja ihmisoikeustoimittaja, Aamulehti
Shukri Omar, media-alan monityöläinen, freelancertoimittaja
Levan Tvaltvadze, media-alan monityöläinen, radiotoimittaja, YLE
Carina Chela, media-alan monityöläinen, freelancertoimittaja
provokaattori: Toni Peltonen, vapaa toimittaja.


VAPAATA KESKUSTELUA, YLEISÖKYSYMYKSIÄ JA KOMMENTTEJA

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Tervetuloa!

--------------------------------------------------------------

YLEN AAMU-TV:SSÄ ESITETTÄVÄ TARU-TV ESITTELEE TASAVERTAINEN TYÖLLISTYMINEN -TEEMATYÖRYHMÄN JA MUNDO-PROJEKTIN

Mundo-projekti ja kansallinen teematyöryhmä Tasavertainen työllistyminen esittäytyy keskiviikkona 9.5. YLE TV1:n Aamu-tv:n Taru-tv-ohjelmassa klo 8.15.

--------------------------------------------------------------

MARIA FRIMAN MUKANA YLE TV1:N ARTO NYBERG -OHJELMASSA SU 6.5. KLO 19.45

Suorassa ohjelmalähetyksessä vieraina ovat suurlähettiläs Alpo Rusi, Viru-hotellin historian kirjannut Sakari Nupponen sekä media-alan romanilupaus Maria Friman.

Toimittajana ja ohjaajana työskentelevä Maria Friman poseerasi mm. maito- ja hajuvesityttönä valokuvaaja Irmeli Huhtalalle, jonka valokuvanäyttely Koti etsii ihmistä - romanikuvat mainoksissa kyseenalaistaa perinteistä valtaväestön kansoittamaa mainoskuvamaailmaa.


--------------------------------------------------------------

Kuva: Timo WrightMUNDON VALTAKUNNALLINEN MINIMOI-POSTIKORTTIKAMPANJA ALKAA VKO 18

Mundon TYÖ-valokuvanäyttelyyn liittyvä pariviikkoinen MiniMoi-mainosposti-
korttikampanja toteututaan Suomen 25 suurimmassa kaupungissa. Mundon
viiden kortin sarjassa tarkastellaan työtä monelta eri kantilta. Kortteja jaetaan ravintoloissa, kahviloissa, kauppakes-
kuksissa, baareissa, elokuvateattereissa, yliopistoilla ja linja-auto- ja rautatie-
asemilla ympäri Suomen, lähes 400 jakelupisteessä.

Mundo-kortin voi lähettää myös verkossa osoitteessa www.minimoi.fi.

--------------------------------------------------------------

FERNANDO COLOMBO YLEX:N LÄHETYKSISSÄ JOKA KUUN ENSIMMÄINEN MAANANTAI

Jokaisen kuun ensimmäisen viikon maanantaina klo 12:25 lähetetään YleX-radiokanavalla Fernando Colombon juontama ohjelma Mun Silmin. Mun silmin kuullaan Ylex Tänään -lähetyksessä.

Mun silmin -ohjelmien aiheita:

ma 2.4.2007 klo 12:25
Väärinkäsityksiä. Mitä maahanmuuttaja kuvittelee, kun suomalainen ei istu hänen viereensä metrossa? Mitä maahanmuuttaja ajattelee nähdessään itselleen tuntemattoman, mutta myös ilmiselvästi toisen maahanmuuttajan? Pitäisikö tervehtiä tuntematonta? Onko erilaisuus yhdistävää? Fernando Colombo miettii väärinkäsitysten voimaa.

ma 7.5.2007 klo 12:25
Aihe: Toukokuu on viisujen kuukausi - OurVision-voittajat ratkaistaan Caisan Kulttuurikeskuksessa.

Kesällä 2007 Mun silmin ohjelmia lähetetään useammin kuin kerran kuussa.

Lisää ohjelmatietoja:
YleX:n ohjelmatiedot >>

--------------------------------------------------------------

LONG LIVE DIVERSITY! -SEMINAARI YLEISRADION ISOSSA PAJASSA 26.4. KLO 10.00-15.30

Tervetuloa Mundon Long Live Diversity! -seminaariin Ison Pajan auditorioon torstaina 26.4. klo 10.00–15.30 tutustumaan media-alan uusiin osaajiin, heidän töihinsä ja projektissa syntyviin innovaatioihin. Lisäksi kansainväliset vieraat Hollannin Media Akatemiasta ja Belgian flaaminkielisestä televisiosta VRT:stä esittelevät kokemuksiaan kulttuurienvälisestä yhteistyöstä media-alalla. Seminaari päättyy YLEn kanavien edustajien ja media-alan toimijoiden kyselytuntiin. Pääosin englanniksi toteutetun seminaarin juontavat Tahir Aliyev ja Tonislav Hristov Mundo-projektista.

V.P. Ilmoittautumiset seminaarin tarjoilujen vuoksi 23.4. mennessä linda.lappalainen@yle.fi

--------------------------------------------------------------

Kuva: Ghadi BoustaniTYÖ-VALOKUVANÄYTTELYN AVAJAISET HELSINGIN RAUTATIEASEMALLA 26.4. KLO 16.30

Tervetuloa myös Mundon TYÖ-valokuvanäyttelyn avajaisiin, jotka järjestetään Helsingin Rautatieaseman laiturialueella seminaarin jälkeen klo 16.30. Luvassa on mm. maljannosto ja hyvää musiikkia!

Näyttely, joka on toteutettu kuusitoistametrisenä kankaana, on esillä Helsingin Rautatieaseman laiturialueella 26.4.–6.5.2007.

Lisää valokuvakilpailusta ja -näyttelystä >>

--------------------------------------------------------------

SAMUEL ABAIJÓN-NURMISUO JA THE VALKYRIANS KEIKKAILEVAT EUROOPASSA

Helsinkiläinen The Valkyrians vie ska-musiikkinsa kymmeneen euroopan maahan debyyttialbuminsa High & Mighty -julkaisulla. Lisäksi yhtye lähtee ensimmäiselle pidemmälle ulkomaankiertueelleen. Esimerkiksi Saksassa on tiedossa puolisenkymmentä keikkaa. Ska-musiikkiin erikoistunut saksalaismerkki hoitaa yhtyeen levyn julkaisun kymmenessä Euroopan maassa sekä huhtikuussa Puolaan, Saksaan, Sveitsiin ja Hollantiin ulottuvan kiertueen.

--------------------------------------------------------------

MUNDO-LYHYTDOKUMENTTEJA ESITETÄÄN RASISMIN VASTAISESSA FILMI-ILLASSA 21.3. KULTTUURIKESKUS CAISASSA

Tervetuloa Ihmisoikeusliiton ja Rasmus-verkoston järjestämään Rasismin vastaiseen filmi-iltaan keskiviikkona 21.3. klo 17.00-20.00 Kansainväliseen kulttuurikeskus Caisaan.

Filmi-illassa esitetään Mundo-projektin lyhytelokuvia tunnin verran klo 18.00 alkaen. Illan aikana nähdään myös nuorille suunnatun Samaa Maata -videokilpailun satoa vuosien varrelta sekä Jenni Lingon ohjaama dokumentti Turvapaikka.

Tervetuloa!

--------------------------------------------------------------

PAVONE MENETTI MESTARUUDEN - MUNDON NELJÄS MESTARUUSKAMPPAILU

Mundon neljäs Bowling Tournament "Mundo Bowl 2006" -keilaturnaus järjestettiin Ruusulankadun keilahallissa perjantaina 2. helmikuuta.

Kilpailun ykköspaikan ja Kultaisen keilan vei 157 pisteellä vieraileva tähti, kuvaaja ja Poikkeustila-sarjan näyttelijä Mohamed Sharif El Bouari. Toiseksi keilasi Linda Lappalainen (129) ja kolmanneksi Tahir Aliyev (127).

--------------------------------------------------------------

KANSALLINEN TASAVERTAINEN TYÖLLISTYMINEN -TEEMATYÖHANKE JA EROON ENNAKKOLUULOISTA -SEMINAARI 31.1.2007

Työelämän kynnyksen madaltaminen vähemmistöryhmille on tärkeää kasvavan työvoimapulan Suomessa. Tällä hetkellä tilanne työmarkkinoilla on ristiriitainen: useilla aloilla ei ole tarpeeksi työntekijöitä, mutta monet vähemmistöryhmiin kuuluvat ovat ilman työtä.

Erilaisuus ei saisi olla este työllistymiselle ja työelämässä menestymiselle, mutta usein näin on. Mistä ennakkoluulot erilaisuutta kohtaan oikein kumpuavat ja miten niihin voi vaikuttaa?

Tasavertainen Työllistyminen -teematyöhanke, jossa myös Mundo-projekti on mukana, järjestää seminaarin Eroon ennakkoluuloista 31.1.2007 klo 9.00 - 13.00 Annantalolla (Annankatu 30, Helsinki).

Seminaari on tarkoitettu työelämän monimuotoisuuden kanssa työskenteleville ja aiheesta kiinnostuneille.

Ohjelma:
9:00 Tervetuloa
9:10 Kohdataan omia ennakkoluuloja ja kaavamaisia yleistyksiä, heitetään asioita päälaelleen.
Alustus ja harjoituksia, kouluttaja Päivi Vartiainen-Ora
10:45 Kahvi
11:00 Maistiaisia tanssiesityksestä Leijutus, Tanssiyhteisö Rajat'on ja performanssiryhmä Kuu-Maan yhteisproduktio. Tanssimassa Maija Karhunen ja Veera Westerholm. Mukana myös Rajat'on yhteisön jäsen ja TARU- vammaistaiteilijoiden tuottaja Ismo Helén.
11:15 Vähemmistöryhmien edustajien kokemuksia asenteista ja ennakkoluulosta: Ismo Helén, Jana Vamberova, Burhan Hamdon ja Pilar Valdivia
12:45 Yhteenveto

Tilaisuuden juontavat Maria Friman ja Fernando Colombo.

Ilmoittautumiset 26.1.2007 mennessä. Ilmoittautumiset ja lisätiedot seminaarista marja.jokihaara@lasipalatsi.fi tai p.050-541 7239. Tervetuloa!

--------------------------------------------------------------

MUNDO-PROJEKTI ESITTÄYTYY KANSAINVÄLISESSÄ BASEL-KARLSRUHE 2007 -FOORUMISSA 30.1.

Mundo-projekti kutsuttiin esittäytymään Sveitsissä järjestettävään Basel-Karlsruhe 2007 -foorumiin, joka kerää paikalle opetus- ja tiedeohjelmien tekijöitä ja muita media-alan toimijoita useista eri maista. Mundo-projekti ja sen opiskelijat Anna Kulicka-Soisalon-Soininen ja Gustavo Alavedra esittäytyvät foorumissa tiistaina 30. tammikuuta. Samassa tilaisuudessa esitetään myös muutamia Mundo-lyhytdokumentteja.


--------------------------------------------------------------

DOCPOINT-DOKUMENTTIELOKUVA-
FESTIVAALI ESITTÄÄ ANNA KULICKA-SOISALON-SOINISEN LYHYTDOKUMENTIN PERHE SU 28.1. KLO 15.00


Anna Kulicka-Soisalon-Soinisen ohjaama
Perhe kertoo siuntiolaisesta Heiskeen perheestä. Pirkko on kahden lapsen yksinhuoltaja, mutta tunnelma kodissa on lämmin ja rakastava. Etiopiasta lapsena
adoptoiduille Mimille ja Behalulle äiti on läheisin ihminen maailmassa, ja Suomi ainoa oikea kotimaa. Lyhytdokumentti esitetään alkukuvana elokuvateatteri Bio Rexissä sunnuntaina 28.1. klo 15.00 ennen Jenni Lingon ohjaamaa dokumenttielokuvaa Turvapaikka. Turvapaikka seuraa vuoden ajan kolmea alaikäistä maahanmuuttajaa, joiden vanhemmat ovat joko kadonneita tai tapettuja.


--------------------------------------------------------------

THU NGA VU-LILJAN PURKKI NÄHDÄÄN RUUDUSSA 24.1.

Thu Nga Vu-Liljan ohjaama ja käsikirjoittama lyhytelokuva Purkki esitetään YLE TV1:ssä keskiviikkona 24.1. klo 22.45. Purkki kertoo siitä, kuinka vietnamilaisessa katupajassa tehdään tyhjistä juomatölkeistä leluja.

--------------------------------------------------------------

MUNDO KUTSUTTIIN OSALLISTUMAAN CIVIS MEDIENPREIS 2007 -FESTIVAALEILLE

Mundo-projekti sai kutsun osallistua CIVIS Medienpreis 2007 -festivaaleille, jossa projekti ja sen tuottamat lyhytdokumentit palkittiin viime vuonna tuomariston erikoispalkinnolla. Mundo lähettää kilpailuun mukaan kuusi lyhytdokumenttia.

CIVIS ARD -mediapalkintojen tarkoituksena on nostaa esiin eurooppalaisten lähetysasemien ohjelmia, jotka pyrkivät edistämään kulttuurista monimuotoisuutta, maahanmuuttoyhteiskuntien tiedonvälitystä ja sopuisaa yhteiseloa maahanmuuttajien ja kantaväestön kesken. CIVIS-säätiötä tukevat Saksan pankkialan kattojärjestö DSGV, Saksan liittotasavallan maahanmuutto-, pakolais- ja integraatiokomissio, Euroopan parlamentti, Euroopan rasismin ja muukalaispelon seurantakeskus EUMC, Euroopan Yleisradioyhtiöiden liitto EBU ja Unkarin autonomian säätiö. Palkintojenjakotilaisuus järjestetään tänäkin vuonna 10. toukokuuta.

--------------------------------------------------------------

FERNANDO COLOMBO KILPAILEE OURVISION-KILPAILUN AFROVIISUJEN ESIKARSINNASSA 20.1.

Kansainvälisen kulttuurikeskus Caisan Euroviisujen kunniaksi järjestämä Ourvision-laulukilpailu starttaa Latinoviisujen ja Afroviisujen esikarsinnoilla 19. ja 20. tammikuuta. Latinoviisujen esikarsinnoissa jatkopaikkaa tavoittelee yhteensä 14 artistia, Afroviisujen esikarsinnoissa 22 artistia. Molemmista karsinnoista viisi parasta pääsee jatkoon. Fernando Colombo kilpailee afroviisujen karsinnoissa numerolla 14. Afroviisujen esikarsinta järjestetään 20.1. klo 19.00 – 22.00 Helsingin Kulttuurikeskus Caisassa. Vapaa pääsy!

--------------------------------------------------------------

DIVERSITY TOOLKIT -TYÖKALUA KEHITETÄÄN PARHAILLAAN BARCELONASSA

Diversity Toolkit -hankkeen tarkoituksena on kehittää EBU-yhtiöiden käyttöön moninaisuustyökalu, jonka avulla koulutetaan yhtiöiden toimittajia ja johtoa käsittelemään moninaisuusasioita mediassa. Hanke keskittyy uutis- ja ajankohtaisohjelmiin. Hankkeeseen osallistuu EBU-yhtiöiden edustajia, myös Mundo-projekti on mukana kehitystyössä. Hanketta rahoittavat Euroopan Sosiaalirahaston Equal-ohjelma ja Suomen ja Ruotsin työministeriöt.

Tammikuun 18. ja 19. päivä Diversity Toolkit -työryhmä kokoontuu Barcelonassa, jossa on tarkoitus käsitellä kunkin osallistujan oman yleisradioyhtiön huonoja ja hyviä esimerkkitapauksia uutis- ja ajankohtaisohjelmista. Mundo-projektin edustajina paikalla ovat projektipäällikkö ja Michael Hutchinson-Reis.


--------------------------------------------------------------

ELIHÚ GALVÁN TYÖSKENTELEE KONSULTTINA HÄMEENLINNAN KAUPUNGIN TEATTERIN PROJEKTISSA

Hämeenlinnan Kaupungin Teatterissa saa helmikuussa ensi-iltansa musiikkipitoinen draamanäytelmä Suklaata iholla. Suklaata iholla perustuu Laura Esquivelin romaaniin Pöytä ja vuode, joka kertoo De la Garzan perheen tarinan vallankumousajan Meksikossa. Elihú Galván toimii konsulttina pukeutumisen sekä laulun ja musiikin tyyliin liittyvissä asioissa. Lisäksi hän harjoittaa koreografioita näyttelijöiden kanssa.
Lue lisää Suklaata iholla -näytelmästä >>

--------------------------------------------------------------

GUSTAVO ALAVEDRAN OHJAAMA JOULUTERVEHDYS ESITETÄÄN HYVÄN JOULUN TERVEISET -OHJELMASSA JOULUAATTONA YLE TV1:SSÄ

Gustavo Alavedran svengaavassa joulutervehdyksessä tavataan meksikolainen César Zambrano. César kirjoittaa lapsilleen koskettavan joulurunon – ja postinjakajana hän voi toimittaa tärkeän kirjeen henkilökohtaisesti perille asti. Hyvän joulun terveiset -ohjelma esitetään YLE TV1:ssä jouluaattona klo 18.35 alkaen.

--------------------------------------------------------------

SHUKRI OMAR JA TIINA MADISSON KERTOIVAT KOKEMUKSISTAAN MEDIA-ALALLA NAISTEN OLOHUONEESSA 14.12.

Shukri Omar ja Tiina Madisson kertoivat kokemuksistaan media-alalla ja Mundo-projektissa Kulttuurikeskus Caisan (Mikonkatu 17, Helsinki)järjestämässä Naisten olohuoneessa. Olohuone on maahanmuuttajanaisten ja suomalaisten naisten vapaamuotoinen tapaaminen, jonne on vapaa pääsy.

--------------------------------------------------------------

MUNDOLAISTEN DIGITALES-TARINAT ESILLÄ KIASMASSA 1.12.2006-7.1.2007

Kiasman Jouluksi kotiin -näyttelyssä on nähtävillä 21 Mundo-projektin opiskelijoiden ja kymmenen Vantaan Pallastunturintien ja Mikkolan koulun oppilaiden tekemää DigiTales-tarinaa heille tärkeästä paikasta tai asiasta. DigiTales-lyhyttarinat ovat nähtävillä Kiasman Takaikkunassa 1.12.2006 - 7.1.2007. Näyttelytilaan on vapaa pääsy.

Syksyn 2006 aikana Mundo-opiskelijat koulutettiin tekemään DigiTales-lyhyttarinoita osana Stadian mediakasvattajakoulutusta. Myös heidän omat tarinansa valmistuivat syksyn aikana. Koululaisten videotarinat syntyivät Kiasman pajassa maahanmuuttajanuorille järjestetyissä työpajoissa, joissa pohdittiin omaa suhdetta paikkaan, kotimaahan ja kulttuuriin. Pajojen ohjaajina toimivat koulutetut Mundo-projektin opiskelijat.

DigiTales on Euroopan laajuinen projekti, jossa on tällä hetkellä mukana kuusi maata, Mundo-projekti ja kaikki sen yhteistyöpartnerit. Näissä maissa toimivien yhteisöjen ja projektien mediatyöntekijöiden tarkoituksena on tuottaa digitaalisessa muodossa videolle tavallisten kansalaisten tarinoita. Digitaaliset tarinat – lyhyet, noin kahden minuutin mittaiset valokuvista ja muusta kuvatusta materiaalista rakennetut elokuvat – antavat äänen monelle, joka ei sitä muuten saisi kuuluviin. Maaliskuussa 2007 lanseerataan Berliinissä DigiTales-yhteistyön tulokset kansainvälisesti.

--------------------------------------------------------------

FERNANDO COLOMBO OSALLISTUI HELSINGIN SANOMIEN JÄRJESTÄMÄÄN UUSIA HELSINKILÄISIÄ - KAIKKI HYVIN? -KESKUSTELUTILAISUUTEEN

Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen keskustelu pääkaupunkiseudun maahan-
muuttajille järjestettiin torstaina 30.11. Kinopalatsissa.

Tilaisuuden juonsivat Idolsin juontajana tutuksi tullut näyttelijä Jani Toivola ja Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen uutispäällikkö Riikka Venäläinen.

Maahanmuuttajat ja media -keskustelussa pohdittiin mm.
mitä viestimiä maahanmuuttajat seuraavat, heijastaako suomalaismedia heidän arkeaan vai onko uusien helsinkiläisten huomio kaukaisten kotimaiden taivaskanavilla ja tarvitaanko yhteistä mediajulkisuutta.

Aiheesta keskustelivat Helsingin Sanomien kaupunkitoimituksen esimies Kaius Niemi, venäjänkielisen Spektr-lehden päätoimittaja Eilina Gusatinsky ja Mundo-projektin toimittajaopiskelija Fernando Colombo.

--------------------------------------------------------------

AFRIKKA LIIKKEELLÄ -TAPAHTUMASSA ESITETÄÄN MUNDO-LYHYTDOKUMENTTEJA ELOKUVIEN ALKUKUVINA

Ulkoministeriön Afrikka liikkeellä -tapahtuma tarjoaa parasta afrikkalaista nykyelokuvaa – melkein ilmaiseksi (liput 1 e).

Ohjelmistossa ovat mukana tuoreimmat kansainväliset menestykset, mm. Berliinin elokuvajuhlien voittaja 2005, Carmen-oopperan eteläafrikkalainen versio
U-CARMEN E-KHAYELITSHA, Abderrahmane Sissakon uutuus BAMAKO ja viime vuoden
Docpointin suosikkidokumentti SISTERS IN LAW. Uusia kuvia Afrikasta nähdään elokuvateatteri Lasten Cineman Dianan kankaalla, Yrjönkatu 8-10.

Myös Mundo-lyhytdokumentteja nähdään elokuvasarjan aikana. Alkukuvina esitetään Fernando Colombon ohjaama Jumalan kirkko, Thu Nga Vu-Liljan ohjaama Oletko siellä? ja Anna Kulicka-Soisalon-Soinisen ohjaamat Perhe ja Lauantai-illan huumaa.

PE 24.11. JUMALAN KIRKKO + YEELEN klo 21
LA 25.11. OLETKO SIELLÄ + BAMAKO klo 19
LA 25.11. PERHE + ABOUNA klo 21
SU 26.11. LAUANTAI-ILLAN HUUMAA + ABOUNA klo 21

Tapahtuman järjestävät Ulkoministeriö, Helsinki International Film festival ja Helsingin kaupungin kulttuuriasiainkeskus.


Katso tarkemmat esitysaikataulut
www.hiff.fi

--------------------------------------------------------------

VICTOR BELOUSOV SAI KUNNIA-
MAININNAN UDMURTIASSA


Victor Belousov sai kunniamaininnan Basaari-dokumentistaan Isäni on suomalainen Udmurtiassa järjestetyillä 13. kansainvälisillä suomalais-ugrilaisen elokuvan festivaaleilla.

Tuomaristo kuvaili dokumenttia syvälliseksi ja inhimilliseksi kuvaukseksi ihmisen omien juurien etsinnästä ja kaipuusta.

--------------------------------------------------------------

PAVONE ON MESTARI - MUNDON KOLMAS MESTARUUSKAMPPAILU

Mundon kolmas Bowling Tournament "Mundo Bowl 2006" -keilaturnaus järjestettiin tällä kertaa Kampin keilahallissa perjantaina 10. marraskuuta.

Kilpailun ykköseksi selviytyi jälleen Italian mies Davide Pavone. Tiukasta kilpailusta ja runsaasta osallistumisesta huolimatta Pavonelle ei löytynyt vertaista. Keltaisen kiertopalkinnon lisäksi Pavone sai ensimmäistä kertaa haltuunsa Mundon uuden mestaruutta kuvaavan kultaisen keilan.

--------------------------------------------------------------

POLICING AND THE MEDIA -SEMINAARI

Lontoon poliisien toimintaa pitkään virkansa puolesta valvonut sosiologi Michael Hutchinson-Reis ja tutkija, PhD Jonathan Hadley Poliisiammattikorkeakoulusta järjestivät koulutusseminaarin Ison Pajan auditoriossa 27. lokakuuta.

Seminaari keräsi yhteensä n. 30 poliisia, Mundon, Stadian ja Laurean opiskelijaa pohtimaan niitä kysymyksiä, joihin toimittajat tiedottaessaan onnettomuuksista ja muista poliisioperaatioita vaativista tapahtumista väistämättä törmäävät. Aihetta lähestyttiin Lontoon metrossa kesällä 2005 sattuneen tapahtumaketjun kautta. Poliisi ampui terrorismin vastaisen operaation epäonnistuttua viattoman brasilialaismiehen. Myös eettiset kysymykset olivat esillä.

--------------------------------------------------------------

FC MUNDO HAASTOI YLEN EDUSTUSJOUKKUEEN

FC Mundo haastoi YLEn jalkapallojoukkueen ystävyysotteluun Keskuspuiston kentällä perjantaina 27.10. Taistelu käytiin lainehtivalla kentällä viiman ja sateen piiskatessa pelaajia.

FC Mundoa edustivat kentällä Mohamed El Aboudi, Ghadi Boustani, Michael Hutchinson-Reis, Tahir Aliyev, Davide Pavone, Elihú
Galván ja Helga Kaislo. Managereina peliä seurailivat Marita Rainbird ja Linda Lappalainen.

Pelishortheisin ja t-paitoihin pukeutuneet FC Mundon pelaajat pitivät tiukasti puolensa, mutta joutuivat lopulta antamaan periksi tuloksella... öh... 5-15. Ensi kerralla katsotaan uudestaan kuka on mestari!

KUVIA PELISTÄ LÖYTYY PIAN KUVAGALLERIASSA!


--------------------------------------------------------------

MUNDO-PROJEKTIN VIIHTEELLINEN Á LA MUNDO -VISAILU KIRJAMESSUILLA

Á la Mundo, YLEn lavalla 6F41 pe 27.10.
19.00-19.30 ja su 29.10. klo 12.30-13.00

Helsingin Kirjamessujen pääteemana oli tänä vuonna suvaitsevaisuus, ja muina teemoina kulttuurinen ylpeys ja ennakoluulot sekä sananvapaus ja median roolit nyky-yhteiskunnassa. YLEn lavalla (6f41) järjestettiin ohjelmaa aamusta iltaan - Mundo-projekti järjesti perjantaina ja sunnuntaina Á la Mundo -visailun.

Yleisö oli tervetullut haastamaan viihteellisessä visailushowssa Roman Schatzin! Á la Mundo testasi kilpailijoiden tiedot ja taidot ympäri maailman Carlos Marroquinin johdolla.

Katso tulokset ja testaa omat tietosi >>

Myös Pykäliä ja purtavaa -ohjelman reportterit Tahir Aliyev ja Maria Friman olivat tavattavissa Kirjamessuilla YLEn lavalla torstaina 26.10. klo 17.00-17.30.

--------------------------------------------------------------

MARIA JA TAHIR OVAT YLE TEEMAN PYKÄLIÄ JA PURTAVAA -OHJELMAN RUUTUKASVOJA

Kymmenosaisessa oppimissarjassa Pykäliä ja purtavaa liikutaan laajasti elämän eri alueilla
ja laaditaan Suomi-käsikirjaa Suomeen muuttaville. Eroja ja yhteneväisyyksiä kantasuomalaisten ja uussuomalaisten välillä etsitään myös rikosoikeudesta, hoitotieteestä ja tapakulttuurista.

Ohjelman juontajana toimii Eveliina Talvitie. Kentällä liikkuvat reportterit Maria Friman ja Tahir Aliyev välittävät katsojille ja käsikirjaa laativalle raadille maahanmuuttajien kokemuksia, iloja ja ongelmia ja testaavat tilanteita aidossa ympäristössä.

Pykäliä ja purtavaa esitetään YLE Teemalla keskiviikkoisin 18.10. alkaen klo 19.00. Uusintana ohjelma nähdään Teemalla torstaisin klo 17.30 ja YLE TV1:ssä lauantaisin klo 12.00.

Sekä ensilähetykset YLE Teemalla että uusinnat YLE TV1:ssä on tekstitetty sekä suomeksi että englanniksi. Tekstit löytyvät digikanavilla tekstitysvalikoista ja analogisella puolella teksti-tv:n sivulta 333 (suomi) ja 460 (englanti).

Katso lisää sarjan verkkosivuilta >>

--------------------------------------------------------------

ANNAN JA DAVIDEN KATSEKONTAKTI-VALOKUVANÄYTTELYN AVAJAISET 10.10.2006 KLO 17.10

KATSEKONTAKTI – EYE CONTACT -valokuvanäyttely avataan Savoy-teatterissa (Kasarmikatu 46-48) tiistaina 10.10. klo 17.00. Avajaisten jälkeen ilta jatkuu espanjalaisen, puolalaisen ja italialaisen musiikin merkeissä Savoy-teatterin viereisessä Valter Cafessa.

Syvä ihastus suomalaiseen luontoon, öinen Helsinki raitiovaunuineen, henkinen ilmapiiri Lesieux’en Pyhän Teresan luostarin muurien suojissa ja rakkaus ovat inspiroineet kolmea valokuvaajaa. Katsekontakti on puolalaisen Anna Kulicka-Soisalon-Soinisen, italialaisen Davide Pavonen ja espanjalaisen Gemma Moreno Juradon valokuvista koottu näyttely, joka nähdään ensi kertaa Helsingissä. Osa kuvista on esitelty aikaisemmin mm. Siuntiolla ja Seinäjoella. Näyttely on avoinna 10.10. - 5.11.2006 Savoy-teatterissa.

--------------------------------------------------------------

MUNDO RAKKAUTTA&ANARKIAA -FESTIVAALEILLA 14.-24.9.

Mundo oli näyttävästi esillä Rakkautta&Anarkiaa -festivaaleilla: oman 21.9. järjestettävän näytöksen lisäksi Mundo-lyhytdokumentteja nähtiin muiden elokuvien alussa ja joka päivä Kampin Narinkka-torilla sijaitsevalla screenillä. Mundo-lyhytdokumenttien lisäksi festivaaleilla esitettiin myös Gustavo Alavedran ohjaama Basaari-dokumentti Elegguan poika.

Lue lisää Rakkautta&Anarkiaa-ohjelmistosta >>

--------------------------------------------------------------------

BASAARI JA MUNDO ESIINTYVÄT YLE TV1:N YKKÖSKATSOMOSSA 23.9. KLO 18.35

Ykköskatsomo-ohjelmassa vieraillaan Basaarin 10-vuotisjuhlissa Pasilan Vanhan Lähetyskeskuksen pihalla, jossa Basaarin ja Mundon kaksi sataa yhteistyökumppania ja ystävää juhlii kymmenvuotista ohjelmasarjaa. Juontajana Jasmiini Lappalainen.

--------------------------------------------------------------------

MUNDO BOWL

Mundon toinen Bowling Tournament "Mundo Bowl 2006" -keilaturnaus järjestettiin Ruusulan keilahallissa perjantaina 15. syyskuuta.

Kilpailun ykköseksi selviytyi jälleen ylivoimaisesti Italian enkelimme Davide Pavone, ja hän sai pitää keltaisen kiertopalkinnon. Toisen sijan saavutti kilpailun yllättäjä Fernando Colombo. Kolmannen sijan sai Linda Lappalainen.

Kakkossarjaan ensimmäisellä kierroksella tipahtaneet Marita Rainbird ja Tahir Aliyev saavat kunnian moraalisesta keilaturnauksen voitosta ylivoimaisilla tuloksillaan 129 ja 147.

--------------------------------------------------------------------

WENNDELL ALLYSSON COELHO JA DOMINGO BRASIL LÄHIRADIOSSA SUNNUNTAISIN

Wenndell Allysson Coelho sai oman radio-ohjelman nimeltä Domingo Brasil, jota kuullaan sunnuntaisin klo 18.00-19.00 Lähiradion taajuudella 100,3 FM. Portugalin- ja englanninkielinen ohjelma on tarkoitettu Suomessa asuville brasilialaisille ja Brasiliasta kiinnostuneille suomalaisille. Tunnin aikana kuullaan musiikkia, haastatteluja ja Brasilian pääsanomalehdistä kerättyjä uutisia.

Ohjelmassa on vieraillut poliitikkoja, muusikkoja ja muita vaikuttajia. Brasilian Suomen suurlähettiläs on kutsunut Wenndellin keskustelemaan ohjelmasta ja sen kehittämisestä.

--------------------------------------------------------------------

YLEISRADIO PALKITSI MARIA FRIMANIN JA MOHAMED EL ABOUDIN

Basaari-ohjelmasarjan 1. syyskuuta järjestetyissä 10-vuotisjuhlissa Yleisradio palkitsi Maria Frimanin ja Mohamed El Aboudin heidän ansiokkaasta työstään Basaari-ohjelman hyväksi. Tunnustuspalkinnon arvo on 1 000 euroa, ja sen luovutti Yleisradion strategia- ja kehitysjohtaja Ismo Silvo.
Lue tiedote >>

--------------------------------------------------------------------

BASAARIN 10-VUOTISJUHLAT

Basaarin 1.9.2006 järjestetyistä 10-vuotisjuhlista lisää Basaari-sarjan omilla verkkosivuilla.
Basaarin sivuille >>


--------------------------------------------------------------------

MOHAMED EL ABOUDIN DOKUMENTTI EHDOLLA PRIX IRIS -SARJASSA

Mohamed el Aboudin Pois paitsiosta! -sarjaan ohjaama Unelmat vs. todellisuus on valittu ainoana Yleisradion ohjelmana mukaan vuoden 2006 euroopanlaajuisen Prix Europa -katselmuksen monikulttuuriseen Prix Iris -kilpailusarjaan. Prix Iris -kilpailusarja esitellään kansainväliselle jurylle Berliinissä 18.-20.10.2006.
Lisää Prix Iris -kilpailusta >>

Pois paitsiosta! -dokumenttisarja on Euroopan Yleisradioyhtiöiden yhteisesti tuottama sarja, joka esitettiin jalkapallon MM-kisojen ympärille sijoittuen kesän
2006 aikana YLE TV1:ssä. Jokainen dokumentti kertoo tarinan Euroopan eri maasta, jossa jalkapallo merkitsee ainakin yhdelle ihmiselle koko elämää. Useimmat heistä ovat kuitenkin vaarassa jäädä paitsioon turhien ennakkoluulojen vuoksi. Yleisradion tuottaman Suomen jakson ohjasi tänä vuonna Mohamed El Aboudi.
Lue lisää sarjasta >>

--------------------------------------------------------------------

MAANANTAIFUTIS / FOOTBALL ON MONDAYS

FC Mundon jalkapallotreenit jatkuvat Ruskeasuolla jälleen viikolla 32 eli maanantaista 21.8. alkaen.

FC Mundo will continue training in Ruskeasuo from week 32.

--------------------------------------------------------------------

MUNDO ESITTÄYTYI MENESTYKSEKKÄÄSTI MEDIA&MESSAGE -TAPAHTUMASSA JYVÄSKYLÄSSÄ 3.8.

Suomen televisiokanavien toimijat
ja av-alan kärjen yhteen keräävä Media&Message-tapahtuma järjestettiin 2.-3.8. Jyväskylässä.

Tänä vuonna tapahtumassa
esittäytyi myös Mundo-projekti torstaina 3.8. klo 11.00-12.00 - ja Maria Frimanin ja Fernando Colombon juontama esitys oli menestys!

Kuvia tapahtumasta löytyy Kuvagalleriasta >>

To 3.8. klo 11.00-12.00, Agora Center, auditorio 2
MUNDOSTA MEDIAAN - STRATEGIASTA KÄYTÄNTÖÖN

12.00 YLEn erityis- ja vähemmistöryhmien palvelustrategia ja sen vaikutus YLEn ohjelmistoon
Ari Ylä-Anttila, faktapäällikkö, YLE TV Fakta

screening: Multicultural YLE, ohjaus: Mohamed El Aboudi

12.15 Mikä Mundo?
Marita Rainbird, projektipäällikkö, Mundo

Screening: NetCooking, ohjaus: Carolina Bermúdez Parra

12.25 Mundo-opiskelijat esittäytyvät
toimittajina Maria Friman ja Fernando Colombo

screening: Suomalaisuuden opettaja, ohjaus: Gustavo Alavedra

12.45 Case: Ähläm Sähläm
Riikka Heino, tuottaja, YLE Viihde

Kuvat Media&Messagen matkalta ovat nähtävissä Kuvagalleriassa ensi viikon aikana.

------------------------------------------------------------------


BASAARIVAARI SEPPO SEPPÄLÄ TÄYTTI 60 VUOTTA

Basaarin perustaja Seppo "Basaarivaari" Seppälä juhli
60-vuotispäiviään Sepon päivänä 10.6. ja kutsui basaarilaiset ja mundolaiset mukaan juhlimaan. Maalaismaisemissa vietetyt juhlat jatkuivat aamuun ja menoa rytmittivät latojuhlissa vuoroin suomalaiset vuoroin brasilialaiset rytmit.

Kuvia juhlista löytyy Basaarin Kuvagallerian sivulta 5 alkaen.
Katso kuvat Basaarin Kuvagalleriasta >>

------------------------------------------------------------------

MUNDO JA BASAARI PIETARISSA TUTUSTUMASSA VENÄJÄN MEDIAAN JA KULTTUURIIN

Keskiviikkoaamuna 31.5. klo 7.30 parikymmentä Mundo-opiskelijaa, Mundo-projektin ja Basaari-toimituksen työntekijää tapasi helsingin Rautatieasemalla ja lähti aamujunalla kohti Pietaria. Kaksi matkalle lähtijöistä heräsi kotoaan juuri ennen junan lähtöä, mutta toinen voitti kilpa-ajon junaa vastaan ja ehti kyytiin Riihimäen asemalta.

Venäjällä ryhmä majoittui St. Petersbug -hotelliin ja lähti välittömästi tapaamaan Channel 5 -kanavan työntekijöitä. Seuraavina päivinä olivat vuorossa mm. Radio Sputnikin toimitus ja Eremitaasi.

Rähjääntynyt ryhmä palasi Helsingin rautatieasemalle lauantai-iltana 3.6. klo 21.30. Hyvä reissu ja tulihan tehtyä!

Kuvia reissusta on löytyy Kuvagalleriasta.
Kuvagalleriaan >>

------------------------------------------------------------------

MAAILMA KYLÄSSÄ 27. JA 28.5. KAISANIEMEN PUISTOSSA

Mundolaiset jalkautuvat 27. ja 28.5. Maailma kylässä -festivaaleille tekemään paikan päältä suoraa radiolähetystä Radio Reaktoriin taajuudelle 103,1 Mhz.

Kari Mäenpään ohjauksella mundolaiset tuottivat suoraa lähetystä lauantaina klo 12.00-18.00 ja sunnuntaina klo 12.00-16.00.

Lähetyksissä Tahir Aliyev, Carolina Bermudez Parra,
Pedro Beltran Herrera, Fernando Colombo, Gustavo Alavedra,
Wenndell Coelho ja Shukri Omar soittivat musiikkia ympäri maailmaa ja utelivat mm. Eero Heinäluomalta mielipidettä maahanmuuttopolitiikasta ja Lordista. Loistavat reportterit ja kunnon dj:t saivat ihmiset tanssimaan salsaa ja sambaa teltan edessä.

Kuvia tapahtumasta on tulossa Kuvagalleriaan ensi viikolla.

------------------------------------------------------------------

MAANANTAIFUTIS / FOOTBALL ON MONDAYS

FC Mundon jalkapallotreenit jatkuvat Ruskeasuolla viikolle 21 asti.
FC Mundo will continue training in Ruskeasuo until week 21.

--------------------------------------------------------------------

MUNDO BOWL

Mundon ensimmäinen International Bowling Tournament "Mundo Bowl 2006" -keilaturnaus järjestettiin Ruusulan keilahallissa perjantaina 29. huhtikuuta.

Tiukan kilpailun ykköseksi selviytyi ylivoimaisesti miehemme Italiasta,
Davide Pavone, jolle luovutettiin asianmukainen kunniakirja ja keltainen kiertopalkinto. Toisen sijan saavutti Tahir Aliyev ja kolmanneksi kiri (vain yhden pisteen erolla!) Linda Lappalainen.

Lisää kuvia löytyy Kuvagalleriasta >>--------------------------------------------------------------


mundonuoli Ajankohtaista
mundonuoli Mundo Inside
mundonuoli Projektikuulumisia
mundonuoli Tiedotteet
mundonuoli Tasavertainen Työllistyminen -teematyöhanke
mundonuoli M2HZ-kaupunkitelevisiohanke
mundonuoli Lähetykset verkossa
mundonuoli Vuoden tv-katsaus
mundonuoli Case Closed? -päätöstapahtuma
mundonuoli TYÖ-valokuvanäyttely
mundonuoli Cook with Mundo
mundonuoli A la Mundo -visailu 2007
mundonuoli A la Mundo -visailu 2006
mundonuoli Mundo-artikkeli Yhteishyvässä
mundonuoli KuvagalleriaYLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi