YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


Mundo 8.1. klo 17.10
--------------------------------------------------------------


Mundo avaa uuden vuoden erikoislähetyksellä: Victor Belousov (Tapaaminen), Carlos Marroquin (Maksettu), Nadezda Pojasnik (Vanha rasia) ja Carolina Bermúdez Parra (Outo maailma) kertovat tarinansa DigiTales-muodossa. Digitaaliset DigiTales-tarinat - lyhyet, noin kahden minuutin mittaiset valokuvista ja muusta kuvatusta materiaalista rakennetut elokuvat - antavat ohjaajille äänen ja mahdollisuuden kertoa koskettavan tarinan elämänsä varrelta.

Venäjältä kotoisin olevan ohjaajan Victor Belousovin tarinassa Tapaaminen vanhat ystävykset, entinen hävittäjälentäjä ja MiG-21-taistelukone, kohtaavat vuosien eron jälkeen. Belousovin sanoin: ”Menneisyys on vasta prologi.”

Ohjaaja Carlos Marroquinin unelmana on pienestä pojasta lähtien ollut ohjaajan työ. Isän vuoksi hän kuitenkin hankki Meksikossa kaupallisen koulutuksen. Kun töitä ei löytynyt, ja Carlos sai mahdollisuuden muuttaa Suomeen, hän ymmärsi, että velka opinnoista on isälle maksettu ja hänen on aika alkaa maksaa velkaa itselleen – toteuttaa unelmansa.

Muuttaessaan Venäjältä Suomeen kuvaaja Nadezda Pojasnik otti mukaansa vanhan rasian, jonka hänen äitinsä oli hänelle antanut. Rasiasta löytyi hiusneuloja, joilla äiti oli joka aamu kiertänyt hiuksensa nutturalle, valkoiseen juhlapuseroon sopinut rintasolki, mitali jolla valtio palkitsi jokaisen vähintään kuusi lasta synnyttäneen äidin ja asiakirja, joka kertoo suomalaissukuisen äidin karkotuksesta Siperiaan. Läheisistä ihmisistä jää vähän jäljelle, mutta muistojen mittaa ei voi aikakaan tuhota.

Carolina Bermúdez Parran tarina Outo maailma on rakkaudenosoitus kolumbialaisen tuottajaopiskelijan suomalaiselle aviomiehelle Kallelle. Niin pienistä asioista, yhteisistä vitseistä ja muistoista, rakentuu rakkaus, joka saa auringon paistamaan vuoden jokaisena päivänä.

Ohjelman on tuottanut Mundo-projekti. DigiTales on Euroopan laajuinen projekti, jossa on mukana Mundo-projekti ja kaikki sen yhteistyöpartnerit.


mundonuoli Mundo 28. marraskuuta
mundonuoli Mundo 21. marraskuuta
mundonuoli Mundo 14. marraskuuta
mundonuoli Mundo 7. marraskuuta
mundonuoli Mundo 17. lokakuuta
mundonuoli Mundo 10. lokakuuta
mundonuoli Mundo 3. lokakuuta
mundonuoli Mundo 26. syyskuuta
mundonuoli Mundo 5. syyskuuta
mundonuoli Mundot YLE TV1:ssä kesällä 2007
mundonuoli 2007 kevät
mundonuoli Mundo 23. huhtikuuta
mundonuoli Mundo16. huhtikuuta
mundonuoli Mundo 2. huhtikuuta
mundonuoli Mundo 26. maaliskuuta
mundonuoli Mundo 19. maaliskuuta
mundonuoli Mundo 12. maaliskuuta
mundonuoli Mundo 5. maaliskuuta
mundonuoli Mundo 26. helmikuuta
mundonuoli Mundo 19. helmikuuta
mundonuoli Mundo 12. helmikuuta
mundonuoli Mundo 5. helmikuuta
mundonuoli Mundo 29. tammikuuta
mundonuoli Mundo 22. tammikuuta
mundonuoli Mundo 15. tammikuuta
mundonuoli Mundo 8. tammikuuta
mundonuoli 2006 syksy
mundonuoli 2006 kevät
mundonuoli 2005 syksy
mundonuoli Basaari-ohjelma



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi