YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


KOULUTUS STADIASSA

Mundo-projektin koulutusosuus toteutetaan Helsingin ammattikorkeakoulussa Stadiassa viestinnän koulutusohjelmassa. Suuri osa koulutuksesta räätälöidään projektihankkeeseen valituille osanottajille henkilökohtaisesti.

Koulutuksen tavoitteena on antaa osallistujille tekniset ja tuotannolliset perusvalmiudet audiovisuaalisten sisällöntuotantojen eri alueilla. Opiskelu myös laajentaa ammattisivistystä ja ammatillista sekä kulttuurista osaamista.

Ammatillista sivistystä ja osaamista kartutetaan mm. perehtymällä mediakulttuurin historiaan, tekemällä media-analyysejä, opiskelemalla viestintää ja medialukutaitoa. Myös viestinnän lait ja säännöt tulevat tutuiksi. Lisäksi suomenkielen opiskelulla ja ammattisanaston harjoittelemisella on merkittävä rooli koulutuksessa.

Opiskelun painopisteenä on saavuttaa valmiudet television, elokuvan, radion, verkkoviestinnän, äänitealan ja tuotantoyhtiöiden suunnittelu-, toteutus- ja kehittämistehtäviin.

Räätälöidysti syventävät opinnot keskittyvät esimerkiksi:
- kuvakerrontaan, kuvailmaisuun, kameratekniikkaan, valaisuun ja kuvan jälkikäsittelyyn
- äänikerrontaan, ääni-ilmaisuun, äänitekniikkaan ja äänen jälkikäsittelyyn
- projektinhallintaan, suunnitteluun, organisointiin, sääntely- ja sopimuskäytäntöihin
- digitaalisten tuotantojen käsikirjoittamisen prosesseihin ja itse käsikirjoittamiseen sekä yksin että tiimin jäsenenä
- audiovisuaaliseen journalismiin ja sen työprosesseihin
- käyttöliittymäsuunnitteluun, 3D-grafiikkaan, konseptisuunnitteluun, multimediaan

Opiskelun räätälöity osuus ratkaistaan valittujen osanottajien edeltävien opintojen ja ammatillisten kehittymistarpeiden pohjalta.

Opiskelumenetelminä käytetään monipuolisesti luentoja, kirjallisuutta, itsenäisiä ja ryhmäharjoituksia, tiedonhakutehtäviä sekä projektitöitä ja työpajatyöskentelyä. Henkilökohtaiseen opintosuunnitelmaan voidaan sisällyttää myös omia itsenäisiä tuotantoprojekteja, mikäli ne tukevat oppimisprosessia.

Koulutusjakson kesto on kaksi vuotta, jonka jälkeen osallistujilla on mahdollisuus suorittaa joko audiovisuaalisen viestinnän ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto osaamisen näyttöinä. Koulutus alkaa elokuussa 2005 ja päättyy toukokuussa 2007.

Koulutuskokonaisuus vastaa noin 40 opintoviikon opintoja. Lisäksi koulutukseen valitut suorittavat laajan työharjoittelun YLE TV1:n Basaari-ohjelmasarjan työryhmässä tai Six Degrees –monikulttuurilehteä julkaisevassa Dream Catcher Oy:ssä.


mundonuoli Työssäoppimisjaksot
mundonuoli Koulutus



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi