YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


ANNA KULICKA-SOISALON-SOININEN (s. 1953)

Kuva: Davide PavonePuolasta muutin kolme vuotta sitten maaseudulle Siuntioon, mutta nykyään kotini sijaitsee Helsingin romanttisessa Kalliossa. Olen toimittaja.

Varsovassa työskentelin BBC News -tuottajan assistenttina ja Puolan TV:ssä reportaasien ohjaajana ja tuottaja. Olen toiminut myös Warsaw Voice -lehden ja TVP News -ohjelman reportterina sekä PR-yrityksen johtajana.

Unohtumattomia elämyksiä ovat olleet Miles Daviesin, Ray Charlesin, Paco de Lucian, Andrzej Wajdan, Ravi Shankarin, Nobel-palkinnon voittajan Czeslaw Miloszin, Eartha Kittin ja Miss World -voittajan sekä kardinaali Gocłowskin ja piispa Huotarin haastattelut.

Todella mielenkiintoinen kokemus oli osallistuminen toimittajana presidentti Walesan, Kwasniewskin, Ahtisaaren ja Halosen sekä paavi Johannes Paavali II:n virallisilla vierailuille.
Uskomattomampaa – järjestää joulupukin vierailu Puolan presidentin luo.
Iloisempaa – olla MEK:n edustajana Puolassa.
Rauhallisempaa – antaa syntymä lapsille.
Elämäni isoin inspiraatio – muutto Suomeen.

Nyt olen ylpeä Katsekontakti –valokuvanäyttelysarjastani, Helsingin valokuvistani Puolan Newsweek-lehdessä, artikkeleistani mm. Yhteishyvä-lehdessä sekä ensimmäisistä lyhytdokumenteistani Mundo-tv-ohjelmassa. Unohtamatta "Juhana herttuan ja Katariina Jagellonican vaarallista häämatkaa" lasten nukketeatteritoteutuksena Suitian linnassa. Katson kohti tulevaisuutta rohkeasti.

Mottoni on
: ”Unelmoi ja toimi! Dream and act!”

Takaisin edelliselle sivulle >>


mundonuoli Työssäoppimisjaksot
mundonuoli Koulutus



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi