YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


Mundo 5.9. ke klo 18.30
--------------------------------------------------------------

Syksyn alussa uudelle paraatipaikalle siirtyvä Basaari raportoi henkilökuvien kautta monenkirjavasta Suomesta. Syksyn Mundot aloitetaan pohtimalla miehen asemaa ja roolia suomalaisessa yhteiskunnassa.

Davide Pavonen ohjaama Miehen paikka vie syvään keskusteluun miehen asemasta perheessä ja suomalaisperheiden tavoista. Italialainen Nicola Rainó on asunut Suomessa kauan, ja hän tietää mitä tarkoittaa mm. ”rauha” suomalaiselle naiselle.

Victor Belousovin ohjaama Kunnon mies valottaa roolimallien merkitystä nuoren venäläispojan näkökulmasta. Minkälainen mies on kunnon mies? Kaksitoistavuotiaan silmin ukki ja isä ovat oikeita miehiä – ukki oli sotilaslentäjä, ja isä on rakennusinsinööri. He ovat vahvoja, selviävät vaikeuksista ja auttavat toisia. Lyhytdokumentissa Vova seuraa isänsä töitä ja keskustelee isoisänsä kanssa. Aikanaan hänestäkin tulee oikea mies, mutta se matka on vasta alkanut.

Maria Frimanin dokumentaarisissa juonto-osuuksissa mm. vaihdetaan renkaita ja puhutaan streotyyppisistä naisten ja miesten töistä.

Lyhytdokumentit on tuottanut YLE Asiaohjelmat. Ne liittyvät Euroopan Sosiaalirahaston Equal-ohjelman tukemaan Mundo-projektiin.

Mundoa seuraavassa Basaari-dokumentissa Basaari-dokumentissa Miehen tie kasvuaan mieheksi pohtii laulaja-kirjailija Rainer Friman. Nyt viisikymppisenä Rainer pystyy summaamaan miehenä olemisen yhteen lauseeseen: ”Tärkein asia aikuisena miehenä olemisessa on rakkaus”. Ohjelman on ohjannut Seppo Seppälä ja tuottanut YLE Asiaohjelmat.



mundonuoli Mundo 28. marraskuuta
mundonuoli Mundo 21. marraskuuta
mundonuoli Mundo 14. marraskuuta
mundonuoli Mundo 7. marraskuuta
mundonuoli Mundo 17. lokakuuta
mundonuoli Mundo 10. lokakuuta
mundonuoli Mundo 3. lokakuuta
mundonuoli Mundo 26. syyskuuta
mundonuoli Mundo 5. syyskuuta
mundonuoli Mundot YLE TV1:ssä kesällä 2007
mundonuoli 2007 kevät
mundonuoli 2006 syksy
mundonuoli 2006 kevät
mundonuoli 2005 syksy
mundonuoli Basaari-ohjelma



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi