YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


MUNDO MUKANA RAKKAUTTA&ANARKIAA -FESTIVAALEILLA 14.-24.9.2006

Mundo on näyttävästi esillä Rakkautta&Anarkiaa -festivaaleilla: oman 21.9. järjestettävän näytöksen lisäksi Mundo-lyhytdokumentteja nähdään muiden elokuvien alussa ja joka päivä Kampin Narinkka-torilla sijaitsevalla screenillä. Mundo-lyhytdokumenttien lisäksi festivaaleilla nähdään Gustavo Alavedran ohjaama Basaari-dokumentti Elegguan poika.



MUNDOMANIAA II
--------------------------------------------------------------------

Mundo-projekti järjestää torstaina 21.9. klo 16.30 Helsingin Maxim-elokuvateatterissa Mundomaniaa II -näytöksen, jossa nähdään yli tunnin mittainen paketti parhaita Mundo-lyhytdokumentteja. Lyhytdokumenttien ohjaajat ovat paikalla, ja näytöksen jälkeen on aikaa myös avoimeen keskusteluun. Näytökseen on vapaa pääsy. Sydämellisesti tervetuloa!


ALKUKUVAT
--------------------------------------------------------------------

SKINHEAD (esitetään American Hardcore -elokuvan alkukuvana)
16.9. klo 16.30, Maxim II
ohjaus: Samuel Abaijón-Nurmisuo
"Alkuperäinen, rasisminvastainen skinhead-kulttuuri sai alkunsa 1960-luvun Lontoossa työväestön keskuudessa. Skinhead-alakulttuuri yhdisti jamaikalaisten maahanmuuttajien elämäntapoja mod-muotiin ja brittiläisen työväestön perinteiseen arvomaailmaan. Lyhytdokumentissa matkataan läpi svengaavan historian ska-musiikin suurien nimien kautta ja pyörähdetään tutustumassa suomalaisiinkin skinhead-piireihin."

KRISTALLIYÖ
(esitetään Gay Sex In The 70s -elokuvan alkukuvana)
16.9. klo 21.00, Kino Engel II
ohjaus: Gustavo Alavedra
"Kristalliyö vie Helsingin kaduille, marraskuiseen iltaan marssimaan Kristalliyön kulkueessa meksikolaissyntyisen Oscarin seurassa. Marssilla muistetaan marraskuun 9. yön tapahtumia vuoden 1938 natsi-Saksassa ja vastustetaan syrjintää. Oscarille marssi rasismia ja seksuaalisiin vähemmistöihin kohdistuvia ennakkoluuloja vastaan on henkilökohtainen."

LOMA LIBANONISSA (esitetään Avenge But One of My Two Eyes -elokuvan alkukuvana)
17.9. klo 18.30, Andorra
ohjaus: Mohamed El Aboudi
"Suomalaislibanonilaisen Kallion perheen loma muuttui helvetiksi Israelin julistaessa sodan Libanonia vastaan. Mohamed El Aboudin ohjaamassa lyhytdokumentissa Libanonin sotaa katsotaan lasten silmin."

HELSINKI 5.5.2006 (esitetään Historia de dos orillas -elokuvan alkukuvana)
19.9. klo 18.30, Andorra
ohjaus: Tahir Aliyev
"Lyhytelokuva näyttää VR:n makasiinien palon, tuoreet kommentit ja aidot reaktiot suoraan savun ja kaaoksen keskeltä, tapahtumien keskipisteestä. Suomessa tilanne on ainutkertainen: helsinkiläiset seuraavat tilannetta hämmentyneinä, mutta rauhallisina. Monia maahanmuuttajia tilanne muistuttaa ikävästi kotimaan traumaattisemmista tapahtumista. Taustalla haihtuu ilmaan pala Helsingin historiaa."

BASAARI: ELEGGUAN POIKA (esitetään My Name Is Albert Ayler -elokuvan alkukuvana)
21.9. klo 21.00, Andorra
ohjaus: Gustavo Alavedra
"Ramón Silverio tunsi jo kotimaassaan Kuubassa, kuinka afrokuubalaiset orishá-jumalat johdattivat hänet kaukaiseen paikkaan. Paikka osoittautui myöhemmin Suomeksi. Täällä, täysin erilaisessa ympäristössä, hän on pyrkinyt olemaan uskollinen kulttuurilleen ja musiikilleen. Ramón peilaa suomalaisten käyttäytymistä orishojen kautta ja on onnistunut sopeutumaan uuteen kulttuuriin juuriaan unohtamatta."

PILVI-SAN (esitetään Nana-elokuvan alkukuvana)
21.9. klo 21.00, Maxim II
ohjaus: Tonislav Hristov
Pilvi-san esittelee 14-vuotiaan suomalaistytön, Pilvi Meriluodon, joka on löytänyt intohimon ja Sweet Lolita -pukeutumistyylin Japanista. Jonakin päivänä Pilvi matkustaa vielä itsekin rakastamaansa maahan.


SCREENINGS

--------------------------------------------------------------------

Kampin Narinkka-torilla sijaitsevalla screenillä esitetään joka päivä 40 minuutin ajan Mundo-lyhytdokumentteja. Jokainen lyhytdokumentti ja valittu aihe kertoo ohjaajiensa erilaisuudesta. Mundo-projekti tarjoaa ohikulkijoille yhteensä viisitoista tarinaa elämästä Suomessa, joka ei ole enää yhden kulttuurin maa.


mundonuoli Ajankohtaista
mundonuoli Mundo Inside
mundonuoli Projektikuulumisia
mundonuoli Tiedotteet
mundonuoli Tasavertainen Työllistyminen -teematyöhanke
mundonuoli M2HZ-kaupunkitelevisiohanke
mundonuoli Lähetykset verkossa
mundonuoli Vuoden tv-katsaus
mundonuoli Case Closed? -päätöstapahtuma
mundonuoli TYÖ-valokuvanäyttely
mundonuoli Cook with Mundo
mundonuoli A la Mundo -visailu 2007
mundonuoli A la Mundo -visailu 2006
mundonuoli Mundo-artikkeli Yhteishyvässä
mundonuoli Kuvagalleria



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi