YLE
www.yle.fi/mundo
mundonuoliMUNDOmundonuoliMundo-projektimundonuoliMundo-ohjelmamundonuoliOpiskelijatmundonuoliLinkitmundonuoliYhteystiedotmundonuoliPalaute


Mundo 14.11. ke klo 18.30
--------------------------------------------------------------

Ennen Basaarin dokumenttia Teurastajan ikävä Mundo esittää kaksi lyhtydokumenttia, jotka molemmat käsittelevät uuteen kulttuuriin ja yhteiskuntaan integroitumista.

Anna Kulicka-Soisalon-Soinisen
ohjaama lyhytdokumentti Kynät ja kirjat kertoo somalialaisista äideistä ja isoäideistä, joiden hartioille kaatuu suurperheen kotitöiden raskas taakka. Velvollisuuksistaan huolimatta he haluavat opiskella suomen kieltä voidakseen kommunikoida muiden kanssa. ”Suomalaiset ovat hyviä ja ystävällisiä ihmisiä, mutta ongelma on, että ystävystymiseen meillä ei ole yhteistä kieltä, emme ymmärrä toisiamme”, naiset pohtivat opiskelujensa lomassa.

Irina Slioor mieltää itsensä ennemmin kulttuuritulkiksi kuin virallisen nimensä mukaiseksi ”oppilashuoltoa konsultoivaksi maahanmuuttajataustaiseksi pedagogiseksi yhteyshenkilöksi”. Thu Nga Vu-Liljan ohjaamassa lyhytdokumentissa PYH! Irina kertoo mitä hänellä on vastassa, kun yhteentörmäyksiä tapahtuu koulumaailmassa niin lasten kuin aikuistenkin kesken. Irina kokee omaksi tehtäväkseen yrittää lähentää koulun ja kodin yhteistyötä maahanmuuttajalasten – ja koko perheen – kotouttamisessa ja totuttamisessa suomalaiseen koulumaailmaan.

Lyhytdokumentin on tuottanut YLE Asiaohjelmat.


mundonuoli Mundo 28. marraskuuta
mundonuoli Mundo 21. marraskuuta
mundonuoli Mundo 14. marraskuuta
mundonuoli Mundo 7. marraskuuta
mundonuoli Mundo 17. lokakuuta
mundonuoli Mundo 10. lokakuuta
mundonuoli Mundo 3. lokakuuta
mundonuoli Mundo 26. syyskuuta
mundonuoli Mundo 5. syyskuuta
mundonuoli Mundot YLE TV1:ssä kesällä 2007
mundonuoli 2007 kevät
mundonuoli 2006 syksy
mundonuoli 2006 kevät
mundonuoli 2005 syksy
mundonuoli Basaari-ohjelma



YLE Asiaohjelmat | MUNDO | PL 50 | 00024 Yleisradio | www.yle.fi/mundo | mundo@yle.fi