Tangomarkkinat näkyy ja kuuluu YLEn kanavilla

Tangomarkkinat näkyy ja kuuluu YLEn kanavilla

Tangomarkkinat - To 23.4.2009, klo 11.31

Tänä kesänä Seinäjoki muuntautuu tangon pääkaupungiksi jo 25. kerran. Juhlavuotenaan suurtapahtuman televisiointi siirtyy YLE TV2lle ja ensimmäistä kertaa Tangomarkkinoiden historiassa finaalin karsinta ja finaali lähetetään myös radiossa. Kanavana on tietysti YLE Radio Suomi.

YLE on lähtenyt kunnianhimoisesti ja ennakkoluulottomasti omalta osaltaan uudistamaan Tangomarkkinoita, sillä tapahtuma näkyy ja kuuluu entistä enemmän myös verkossa. Kaikki suorat Tangomarkkinat-lähetykset on mahdollista katsella streamattuna näillä Satumaa-verkkosivuilla.

Streaming-lähetyksiä on luvassa Tangomarkkinoiden aikaan myös Seinäjoen Tangokadulle sijoitettavasta YLE-teltasta, missä yleisö voi tutustua YLEn toimintaan ja tavata mielenkiintoisia ihmisiä.

Juhlavuonna myös itse tangolaulukilpailu uudistuu perin pohjin. Merkittävin uudistus on se, että kahden voittajan sijaan tänä vuonna valitaan vain yksi tangokuninkaallinen, joko Tangokuningas tai Tangokuningatar. Lisäksi suurella yleisöllä on aiempaa enemmän sananvaltaa voittajan valinnassa.

Esikarsinnasta verkkoäänestykseen

Vuoden 2009 tangokuninkaallisen etsintä alkoi jo tammikuussa käynnistyneellä esikarsintakiertueella. Sata parasta laulajaa ympäri Suomen on valikoitunut kilpailun toiseen vaiheeseen, joka käydään YLEn verkkosivuilla huhti-toukokuun vaihteessa. Ensimmäistä kertaa tangolaulukilpailun historiassa verkkosivuilla järjestettävän äänestyksen perusteella 80 suosituinta laulajaa etenee semifinaalivaiheeseen Turkuun.

Semifinaali Turussa

Kaikki 80 tangon taitajaa pääsee näyttämään taitonsa semifinaalin karsinnassa eli ns. tangomaratonilla torstaina 4. kesäkuuta. Tuomaristo valitsee kahdeksan mieslaulajaa ja kahdeksan naislaulajaa lauantaina 6. kesäkuuta järjestettävään semifinaaliin, joka lähetetään YLE TV2ssa ja YLEn Satumaa-verkkosivuilla. Suoran lähetyksen päätteeksi tuomaristo julkistaa ne viisi armoitettua mies- ja naislaulajaa, jotka jatkavat kilpailua finaalissa Seinäjoella.

Päätapahtuma Seinäjoella

Tangokuninkaallisen etsintä huipentuu Seinäjoella heinäkuussa. Torstaina 9. heinäkuuta järjestettävässä finaalin karsinnassa suuri yleisö on avainasemassa; puhelin- ja tekstiviestiäänestyksen perusteella kolme suosituinta mies- ja naislaulajaa etenee lauantai-illan finaaliin. Finaalin karsinta lähetetään suorana lähetyksenä YLE TV2ssa, YLE Radio Suomessa ja YLEn Satumaa-verkkosivuilla.

Vuoden 2009 tangolaulukilpailu huipentuu Seinäjoen Tangomarkkinoiden jännittävässä päätapahtumassa lauantaina 11. heinäkuuta. Kolme miestä ja kolme naista kamppailee suorassa tv- ja radiolähetyksessä tangokuninkaallisen tittelistä. Totta kai finaali streamataan myös YLEn Satumaa-verkkosivuilla.

Finaalissa voittaja valitaan kolmessa vaiheessa. Ensin tuomaristo valitsee kaksi mies- ja naislaulajaa jatkoon ja sen jälkeen kaksi parasta kilpailun viimeiseen vaiheeseen. Lopullinen kamppailu voitosta käydään kaksintaisteluna ja tärkeän päätöksen kilpailun voittajasta tekee tuomaristo.

Tangomarkkinoiden tv-lähetykset juontavat Johanna Pakonen ja Mikko ”Peltsi” Peltola.

Tangolaulukilpailun eri vaiheet:

15.01.-19.04.     esikarsintakiertue > 100 laulajaa jatkoon
27.04.-11.05.     YLEn verkkoäänestys > 80 jatkoon
04.06.         semifinaalin karsinta (Turku) > 16 jatkoon
06.06.        semifinaali (Turku, suora tv-lähetys) > 10 jatkoon
09.07.        finaalin karsinta (Seinäjoki, suora tv- ja radiolähetys) > 6 jatkoon
11.07.        FINAALI (Seinäjoki, suora tv- ja radiolähetys) > VOITTAJA

> Lue lisää Tangomarkkinoiden sivuilta: www.tangomarkkinat.fi

Kommentit (8)

Heti semifinaaleissa tuli voimakas tunne, että tämä Amadeus on paras. Jännitin kovasti hänen puolestaan jatkoon pääsyistä. Pelkäsin , että hänen nuoruutensa on este voittoonpääsyyn -suhteessa kokeneisiin konkareihin. Hänen äänensä on upea: pehmeä, syvä, persoonallinen; ja esiintyminen on luonnollista ja herkkää. Vaikuttaa myös sympaattiselta ja tervevejärkiseltä nuorelta mieheltä. Häntä kuunnellessa menee jalat alta ja silmät kostuvat onnesta!
Sydämelliset Onnittelut Hänelle ja perheelleen!

>kissaäiti Su 12.7.2009, klo 14.18

Oikein upeeaa tangoa,taso oli paljon kovempi kuin esim. viime vuonna. Hiukan jäi mietityttämään Leifin putoaminen jatkosta,mutta loppukisasta tulee tiukka,sen verran tasaista porukka on siellä.
Markuksella alkaa olla tangolaulajan ääni nyt kohdallaan. Kokemus tuo siihen vielä hyvää lisä "chiliä". Hyvä Markus!!!

>Åke Su 7.6.2009, klo 07.14

Käsittämätöntä että koko semifinaalin parhaat laulajat tipahtivat finaalista pois. Miehissä oli kohtuullinen taso, mutta silti se paras eli Ville tipahti, huolimatta tosiaan siitä että hänellä oli kaikista puhtain suoritus ja ääni sopisi tangoon kuin nakutettu. Vähän sama juttu myös naisissa, että hyviä tipahti ja heikoimpia lenkkejä pääsi jatkoon. Aivan uskomatonta! Olikohan ihan asiansa osaavat tuomarit vai millä perusteella jatkoon menijät oikein valittiin!!!???

>Anonyymi La 6.6.2009, klo 22.32

MAHTAVA JA JÄNNITTÄVÄ KILPAILU! KAIKKI JATKOON PÄSSEET OLIVAT PAIKKANSA ANSAINNEET. ERITYISKIITOS JA ONNEA JATKOON AMADEUS! OLET LAHJAKAS JA EROTUT LAULUTAIDOILLASI JA ESIINTYMISELLÄSI JOUKOSTA.

>VAU!!! La 6.6.2009, klo 21.11

Olipa mielenkiintoinen kisa. En ole juurikaan katsonut tangomarkkinoita, mutta nyt ei ollut muuta tekemistä joten istuin telkkarin ääreen.Olin aivan yllättynyt ja ihastunut. Mieleiseni kilpailija Amadeus oli niin yliveto ja mikä ääni ja mikä lava karisma. Hän on aivan loistava nuori mies, jolle toivon menestystä. SIISPÄ TEHDÄÄN AMADEUKSESTA UUSI TANGOKUNINKAALLINEN!!!

>Anonyymi La 6.6.2009, klo 21.04

tuli istuttua työpäivä ja vähän ylitöitäkin eilen Turun karsinnassa ja kyllä täytyy sanoa että HALOO TUOMARISTO,millä kriteereillä tämän vuoden nais semifinalistit oikein valittiin???Ei ole surkeampaa kahdeksikkoa näkynyt vuosiin,yksi jopa hukkas sävelekulun jo eka kierroksella mutta valittiin jatkoon.....karismaa ja tangoon liittyvää ulkonäköä ei löytynyt näistä valituista,aika aneemisen näköstä joukkoa.lähikuppilan karaokessakin näkyy repäisevämpiä naisia jotka eivät ehkä laula puhtaasti,mutta eläytyvät edes laulamaansa.tämä eilinen kyllä oli tasapaksujuttu,onneksi valitaan vaan yksi kuninkaallinen ja se on luultavammin sukupuoleltaan mies,tällä puolella tuomaristo sentään erotti jyvät akanoista,kas kummaa!huomiseen tapahtumaan on lippu ostettuna,täytyy harkita meneekö vai ei?siis katsomaan kun tämä naisten nuorempi kaarti karsiutuu ja kehäraakit jatkaa Seinäjoelle

>huh,huh Pe 5.6.2009, klo 15.11

hyvin sä vedät markku !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ti 5.5.2009, klo 21.22

Voisiko tuolla tangolaulajien äänestys sivulla olla semmoinen yleinen keskustelu osio. nyt näyttää olevan kilpailijoiden sivuilla kommentteja jotka ei varsinaisesti liity kilpailijaan vaan koko tähän hommaan.

Ke 29.4.2009, klo 05.44

Seinäjoen Tangomarkkinat 2014

facebook.com/seinajoentangomarkkinat
Twitter: @yle_musiikki, #tangomarkkinat

Ilmoittautuminen Tangolaulukilpailuun 2014 on alkanut. Ohjeet Tangomarkkinoiden sivuilla.

KILPAILUN KULKU

• 14.2. - 28.3. esikarsintojen ennakkoilmoittautuminen
• 31.3.-17.4. esikarsintakiertue YLEn studioilla klo 12-17

ma 31.3. SEINÄJOKI
ti 1.4. OULU
ke 2.4. ROVANIEMI
to 3.4. KUOPIO
ma 7.4. JYVÄSKYLÄ
ti 8.4. KAJAANI
ke 9.4. LAHTI
to 10.4. LAPPEENRANTA
ti 15.4. TURKU
ke 16.4. TAMPERE
to 17.4. HELSINKI

- Kilpailuun voi osallistua myös toimittamalla järjestäjälle 2-3 minuutin mittaisen videoklipin laulusuorituksestaan 11.4. mennessä.

• 12.5.-26.5. Nettiäänestys

SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
• 9.-12.7.Tangomarkkinat-festivaali Seinäjoella
• To 10.7. Kuningasfinaali suora lähetys YLE TV1 klo 21.00
• La 12.7. Kuningatarfinaali suora lähetys YLE TV1 klo 21.00

• Su 13.7. Uudet kuninkaalliset 2014 -kooste YLE TV1

Tarkat tiedot kilpailun kulusta ja ohjeet osallistumiseen löydät Tangomarkkinoiden sivuilta.
 
TANGOMARKKINAT YLEN KANAVILLA

• Pe 21.3. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• Pe 4.4. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Heidi Pakarinen klo 18.08
• Pe 16.5. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Arja Koriseva klo 18.08
• Pe 6.6. Radio Suomi, Puhelinlangat laulaa - vieraana Jukka Hallikainen klo 18.08
• Su 15.6. TV1, Radio Suomi, Areena: Finaalin karsinta
• Pe 20.6. Radio Suomi: Juhannustanssit - Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• La 21.6. TV1: Tango 100-vuotta -konsertti (uusinta)
• 23.6.-10.7 Radio Suomi: Tangon maailma. Ma-pe kuullaan 3 viikon ajan tango-ohjelmaa, yhteensä 15 ohjelmaa.
• La 5.7. Radio Suomi: Lavalauantai - Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• Su 6.7. Radio Suomi: Tangoteemailta, suora lähetys
• To 10.7. TV1, Radio Suomi, Areena: Kuningasfinaali, suora lähetys klo 21.00
• Pe 11.7. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa klo 18.08, Tango-yö klo 00.05 (perjantain ja lauantain välinen yö)
• La 12.7. TV1, Radio Suomi, Areena: Kuningatarfinaali, suora lähetys klo 21.00
• Su 13.7. TV1, Areena: Uudet kuninkaalliset

Lisää Tangomarkkinoista

Tangotunnelmia 2013

Kuningasfinaali

Kuningasfinaali - Kulissien takana

Kuningatarfinaali

Piia Pasasen asut

Kuningatarfinaali - Kulissien takana

Matkalla Kuningatarafinaaliin

Matkalla finaaliin

Semifinaalin 2. kierros

Tangomarkkinat Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä