Seuraa semifinaalia suorana

Seuraa semifinaalia suorana

Tangomarkkinat - Ma 10.6.2013, klo 18.06 - Toimittaja: lauri_l

Piia Koriseva sanoitti viime vuoden Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakappaleen Rakkaus riepottaa.Piia Koriseva sanoitti viime vuoden Tangomarkkinoiden sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakappaleen Rakkaus riepottaa.

Tangolaulukilpailun 2013 semifinaali käydään Turussa 15.6. Semifinaalin toinen kierros ja tulosten julkistus lähetetään suorana osoitteessa yle.fi/tangomarkkinat klo 15.00-18.00. Kommentaattorina tässä radiolähetyksen omaisessa audiolähetyksessä toimii viime vuoden Sävellys- ja sanoituskilpailun voittajakappaleen sanoittaja Piia Koriseva. Osallistu keskusteluun ja kysy tangosta tapahtumasivulla, Twitterissä tunnisteella #tangomarkkinat sekä Tangomarkkinoiden Facebookissa. Tapahtumasivulle ja lähetystä kuuntelemaan pääset tästä.

Kilpailu tulee olemaan kova. Turussa ratkeaa, ketkä Tangolaulukilpailijoista pääsevät Seinäjoen finaaleihin heinäkuussa. Kuninkaallisen tittelin tavoittelijoita on yhteensä 32 - naisten ja miesten sarjassa kummassakin 16 laulajaa. Näistä kandidaateista vain 6 miestä ja 6 naista jatkaa mittelöä tangokuninkaallisten kruunuista. Ratkaisun jatkoonmenijöistä tekee tuomaristo, johon kuuluu tuomariston puheenjohtaja Martti Haapamäki, Tangokuningatar -98 Kirsi Ranto, Yle Radio Suomen musiikkipäällikkö Jorma Hietamäki sekä tuottaja-sanoitta Ilkka "Ile" Vainio. Eeva Kontu palaa tangotuomariston riveihin jälleen Matkalla finaaliin -TV-lähetykseen 29.6.

Tapahtumapaikka on Turun Hansa-kauppakortteli. Yleisötapahtuma alkaa klo 11.00, jolloin kuullaan myös semifinaalin ensitahdit. Semifinaalitapahtuman juontaa Korisevan lisäksi Jukka Hallikainen.

Semifinaalissa kilpailijat esiintyvät arvotussa järjestyksessä naisten ja miesten sarja vuorotellen. Laulajat ovat itse saaneet valita esittämänsä kappaleen, tässä 1. kierros:

1. Kovero, Mervi (Seinäjoki) - Soi maininki hiljainen
2. Tuomi, Teemu (Raisio) - Soittakaa lujempaa
3. Hirvonen, Katja (Ähtäri) - En antaa muuta voi
4. Heikari, Tero (Kouvola) - Soittakaa lujempaa
5. Suhonen, Satu (Rääkkylä) - Muistojen peili
6. Gideon (Lohja) - Hurmio
7. Hellsten, Sari (Valkeakoski) - En antaa muuta voi
8. Kokko, Jarno (Espoo) - Tango Desirée
9. Jormanainen, Tiina (Lehmo) - Tunteiden tango
10. Haapiainen, Karlo (Espoo) - Punatukkaiselle tytölleni
11. Andrejev, Katja (Hamina) - Yöt, illat elokuun
12. Vuoti, Pasi (Helsinki) - Kun yö on valoton
13. Leivo, Mia (Ylöjärvi) - Meren rannalla
14. Turunen, Teo (Kitee) - Hiekkaa
15. Ala-Sorvari, Heli (Tampere) - Kuun hopeaiseen viittaan
16. Bablo (Sauvo) - Seinillä on korvat
17. Närhi, Marianna (Tampere) - Rannalla tuulee
18. Mäkimattila, Kyösti (Paattinen) - Satu ruskeista silmistä
19. Hiltunen, Jaana (Julkujärvi) - Rannalla
20. Jefremoff, Mika (Tornio) - Lago Maggiore
21. Hietala, Tiina (Seinäjoki) - Raju rakastaja
22. Lindeman, Leif (Äänekoski) - Kuu, kylmä kuningatar
23. Skog, Netta (Koisjärvi) - Raju rakastaja
24. Erkkilä, Joonas (Seinäjoki) - Seinillä on korvat
25. Louhivuori, Johanna (Helsinki) - Pieni sydän
26. Järvenpää, Jarkko (Soini) - Hiekkaa
27. Mäkelä, Johanna (Jyväskylä) - Rannalla
28. Jussila, Kalle (Mäntsälä) - Mustasukkaisuutta
29. Pakonen, Johanna (Oulu) - Pieni sydän
30. Savolainen, Markus (Keminmaa) - Öiset kitarat
31. Pakarinen, Heidi (Lahti) - Meren rannalla
32. Mäenpää, Niko (Riihimäki) - Romanialainen kitara

Kommentit (52)

Tangomarkkinat on haudan vakava asia joillekin. Ei mikään kevyen musiikin tapahtuma. Tähän kaatuu maailma ja konseptit on sekaisin loppu vuoden vähintään.
Minusta tässä ei kovin suuresta katastrofista ole kyse.

>Anonyymi Su 23.6.2013, klo 14.12

Sivusta seuraaja (12.58) postaa näköjään saman viestin moneen paikkaan. Vaikuttaa tarkoitushakuiselta, onko kyseessä joku kampanja?

>Anonyymi Su 23.6.2013, klo 14.04

Urheilu ja musiikkituotanto ovat erilaisia. Urheilusuoritukset on helpompi laittaa paremmuusjärjestykseen, ainakin lajeissa joissa suoritus on mitattavissa metrijärjestelmällä. Vai pitäisikö Tangomarkkinoillakin siirtyä taitoluistelun tapaan pisteyttämään erikseen tekninen suoritus ja "taiteellinen vaikutelma" (tulkinnan tunnetila yms.).

Jos ei ole musiikki-kilpailuja, levy-yhtiöt päättävät mitä julkaisevat ja/tai mitä ottavat jakeluunsa. Sama juttu jos on levy-yhtiöistä riippumattomia kilpailuja. Ja jos on kilpailut, jotka tarvitsevat näkyvyyttä ja/tai tukea budjettiinsa, niin eiköhän se ole luonnollista kenellä on intressi siihenkin.

Esim. Euroviisuissa rahoittajamaiden biisit menevät suoraan jatkoon. Jos näin ei olisi, ei olisi kilpailujakaan. Hyväksymisensä yleisö osoittaa osallistumalla: toiminta jatkuu niin kauan kun se on kannattavaa eli kun yleisöä riittää.

>Monde Su 23.6.2013, klo 09.53

Ihmettelen kovasti tätä tangomarkkinoiden tuomarointitoimintaa ja finalistien valintaperusteita. Ei, en ole väittämässä että joku finalisteista olisi huono laulamaan. Ei varmasti ole, eikä kukaan heistä, jotka valittiin yli 300 hakijan joukosta yleisöäänestykseen. Ja kyllä, finaalissa nähdään (erityisesti miesten puolella) kirjava joukko ERILAISIA tangon tulkitsijoita... Mutta missä kohtaa hyvän tangomaun raja kulkee... paljonko tangon perinteikkyys ja arvokkuus sallii "pelleilyä"?
Mutta, asian ytimeen... Eikös Ile Vainio ala ollla aika lailla jäävi tuomarointihommiin saatikka valitsemaan jatkoon meneviä laulajia. Kohinaa oli jo viime vuonna tiettyjen henkilöiden osalta ja tänä vuonna miesten puolella ainakin, on puolella finalisteista Ilen levy-yhtiöön vankkoja kontakteja jo ennen kisaa. Ja asia ei liene salaisuus, koska se on kaikkien nähtävissä Ilen AXR:n sivuilta. Meneepi täysin maku koko tangokisaan, kun näin avoimesti yleisölle näytetään, että kisa ei ole alkuunkaan tasapuolinen ja reilu. Hyviä laulajia jää täysin pimentoon kun "tähdet" on etukäteen valittu. Ei urheilukisoissakaan kilpailijan valmentaja ole mittamiehenä tai ajanottajana. Kiitos, olen puhunut

>Sivusta seuraaja La 22.6.2013, klo 11.58

Ne onkin Juhannustanssit tänään A.Mattila...Lavalauantaina Hurma,Suomen suosituimpiin kuuluva Orkesteri :)

>Anonyymi Pe 21.6.2013, klo 09.53

Anneli Mattila myös Käenkoskella Lavalauantai lähetyksessä.

>Anonyymi Pe 21.6.2013, klo 08.38

klo 23.57 Muistathan tulla kertomaan meillekin miten se mahtavien
artistien keikka Käenkoskella meni?

>Anonyymi Pe 21.6.2013, klo 05.35

Kaks mahtavaa artistia Parkanon Käenkoskella Juhannusaattona ;D

>Anonyymi To 20.6.2013, klo 22.57

Saadaankohan tuolta Meriristeilyltäkään tänä vuonna videoita !?

>Anonyymi Ma 17.6.2013, klo 22.13

...eikä riittänyt eka kierroksen kuunteluun :(

>Anonyymi La 15.6.2013, klo 22.08

Jensku, köyhyys oli huipussaan kun meille netin ääressä istujille kuului vain ääni, raha ei riittänyt kuvaan.:(

>A. La 15.6.2013, klo 21.41

19:53 asiaa kirjoitat.

>Anonyymi La 15.6.2013, klo 21.00

"Kähisijä" ei ekana putoo eikä eläkeikää lähentelevä Ilen toinen suojatti,nähtiinhän se jo viimevuonna mitä tää homma on.
Just tän vuoksi ratkesi nyt mennäkö Tangomarkkinoille,joka oli vielä epävarmaa aamulla....Eli meidän jengi ei enää rahoita tuota touhua jos ei meininki muutu.

>Anonyymi La 15.6.2013, klo 19.58

Kyllä oli taas kisat. Köyhyyden vuoksiko karaoketaustoilla kuunneltiin koko päivän tangoja ? Mihin ne rahat menevät kun ei ollut varaa orkesteria ottaa semifinaaleihin. Toisaalta konemusiikin tahdissa on pysyttävä koska se ei venytä eikä odota.
Outkoja valintoja oli pari kolme. Mielestäni kähisijää ei olisi pitänyt valita kuuden joukkoon. No sehän on sitten eka joka on helppo pudottaa. Kerrassaan törkeetä tuomari peliä. Laulajiakin olisi ollut, joilla ääni soi ja rytmi oli veressä. Naisten puolella pari hyvin epävireistä pääsi S joelle. Mutta annettiin uusille mahis... eikun tuomarit vaihtoon. Ile jo pois,,,,

>Jensku La 15.6.2013, klo 19.32

Ehkäpä olis parasta lopettaa koko kilpailu koska tuomarit on jo valinnut sellaisen ryhmän jatkoon että saavat mieluisan voittajan
tässä ei ole muusta kyse kuin tuomaripelistä.
Tuomarit (nykyiset) pois uudet tilalle tai parempi olisi jos yleisö saisi valita ainoastaan koska yleisö on se joka käy heitä kuuntelemassa ja ostavat artistien musikkia.
Iellä on oma lehmä ojassa vaikka tyhmiä runoja siellä sepittelee miten ne kuuluvat tangokilpailuun jos on omasta mielestä nokkela niin ei todellakaan tarkoita että muut pitävät siitä.Ehdottomasti raspitukat ja tuomari pelit pois kilpailusta, entiset tangot takaisin toki uusissakin on todella hyviä mutta miksi tehdään vanhoista ikivihreistä sellaisia sovituksia että niissä ei ole mitään järkeä.
Mika Toivanen voi mennä muualle tekemään uusi sovituksia jos ei kapasiteettiä riitä niin ruudusta pois.
Miksi tangokuningatar valitaan eri aikaan kuin kuningas,
onko hänen arvostus pienenpi kuin kuninkaan???
Perutimme 30 hengen ryhmän koska ei ole mitään järkeä tulla paikalle kun kuningatar on jo valittu.
Rahastusta ja tuomaripeliä on koko kilpailu nykyään.
Vaikka yleisö rahoittaa tulemalla paikalle niin silti televisiossa ei nähdä mitään kuin valmiiksi junailtu finaali,
Toiset ihmiset ei ymmärrä että naama kuluu ja heidän ääni ja käytös kyllästyttää, kasvakaa aikuiseksi ja antakaa tangon olla tango kuin myös niiden tulkitsiat.
Viimevuonna sama juttu valittiin Liinoja, Hanski ja voittaja väkisin kuinka kävi nyt itketään lehtien sivuilla että ei ole keikkoja se oli jo silloin tiedossa koska yleisöllä oli selvä mielipide voittajasta vaikka ei pärjännyt kilpailussa niin töitä on riittänyt onneksi siihen ei tuomarit voi vaikuttaa.
Minulta meni maku koko kisoihin, kun ei ole aito kisa.
Minua harmittaa kun uudet laulajat tekee parhaansa ja tuomarit pilaa kaikki mahdollisuudet, hävetkää.

>Suosikki La 15.6.2013, klo 18.53

Sataman Tango Tapsan levyttämä,ja upee oli myös Matin tulkinta >3

>Anonyymi La 15.6.2013, klo 10.39

klo 10.35 Tähän mielipiteeseen on helppo yhtyä. Amadeus L. on ollut juuri sitä mitä oli Tangomarkkinat alkuperäisessä tarkoituksessa on hakenut. Tangolaulaja vailla vertaa. Ja jolta sujuu kaikki muukin. Ääni ja musikaalisuus on huippuluokkaa.
Ja kitaransoitto sitten! Olen ollut aivan äimistynyt hänen taidoistaan.

>Anonyymi La 15.6.2013, klo 09.59

Tuolla Tangokonsertti mainoksella tarkoitin tietysti Ylen mainosta,joka nyt tulee usein Tv ykköseltä.

>Anonyymi La 15.6.2013, klo 09.40

Matti Korkiala on kuningas parhaasta päästä,miksi ei esiinny markkinoilla?. Tuo Sataman tango oli kyllä nautittava kuunneltava,niin,niin se ääni se ääni.T-kunkulta sitä vaaditaan,ei monikaan hänelle pärjää.
Mielestäni Amadeus Lundberg on tangohistorian parhain valinta,niin komea ääninen lahjakas laulaja,Matti Korkiala tulee ihan kannoilla,heillä on miehen ääni ja esitys priimaa molemmilla.
Miksi Mattia ei näy markkinoilla,keikkaileeko hän ollenkaan?
Tuo tangokonsertti mainos on mainio,Matti ensin ja mainoksen lopussa kuin sokerina pohjalla komea Amadeus,niin söötti niin "lutuunen"tuo Suomen komein mies!!

>Anonyymi La 15.6.2013, klo 09.35

Tuollaista on Tangon tulkinta parhaimmillaan,hänestä vois ottaa oppia moni jälkeenpäin valittu Kunkku.
Eipä ole markkinoilla vuosiin nähty,mikä lie syy???

>Anonyymi Pe 14.6.2013, klo 21.53

Guardia Nueva osa 2 aivan upeaa tulkintaa Matti Korkiala >3>3>3

>Anonyymi Pe 14.6.2013, klo 21.17

Ehkä muutos joskus tulee näihin Markkinoihin Sepon mainitsemassa muodossa.Tangomarkkinoilta on ponnahtanut pinnalle moni hieno laulaja. Tänä vuonnakin monella on siihen mahdollisuus ja mahdollisia tähtiä voi jo poimia joukosta.

>Annika H. To 13.6.2013, klo 14.02

Taidanpa tehdä tuosta kuvasta julisteen ja laittaa kesämökin ulkohuoneen seinälle. :D Se saa kyllä leppoisan olon ja tulee joku lapsuuden komediatunnin mykkäsarjan ohjelma mieleen. :D

>Anonyymi To 13.6.2013, klo 11.18

Tangot eri äänitteinä eivät nykyään myy juuri ollenkaan, eikä niitä uskoakseni nämä tulevatkaan uudet kuninkaaliset levytä omille mahdollisille äänitteilleen. Tangoa vain siis Seinäjoella Tangomarkkinoilla ja tanssikeikoillaan niitä toki on kuninkaalisten laulettava.
Tangomarkkinat voisivat muuttaa nimensä Tanssi-iskelmämarkkinat-nimiseksi ja laajentaa näin tarjontaa muutakin tansittavaa musiikkia esittäviksi sävellyskilpailuineen.

>Seppo Seilonen To 13.6.2013, klo 07.40

23.10 vain koossa on eroa. Ihan hauska kuva. :))

>Anonyymi To 13.6.2013, klo 04.50

ei ny sentään,onhan eroa jo koossakin.

>Anonyymi Ke 12.6.2013, klo 22.10

Samasta puusta veistetyt. ;D

>Anonyymi Ke 12.6.2013, klo 17.09

Hauska kuva tuossa yllä. :)) Veljekset kuin ilvekset. :D

>Anonyymi Ke 12.6.2013, klo 17.03

Ja kaikenmaailman sivuista, nuoret valitsee juuri tämän tangosivun? Nyt on pakko HIEMAN epäillä.

>Anonyymi Ke 12.6.2013, klo 16.37

Toi on kyllä totta! Meillä 4 kpl nuorta taloudessa ja kaikilla omat läppärit ja harvoin katsovat telkkaa enää. YLE taitaa olla ajan hermolla tässä netti-lähetys asiassa.

>Anonyymi Ke 12.6.2013, klo 16.31

Seinäjoen Tangomarkkinat 2014

facebook.com/seinajoentangomarkkinat
Twitter: @yle_musiikki, #tangomarkkinat

Ilmoittautuminen Tangolaulukilpailuun 2014 on alkanut. Ohjeet Tangomarkkinoiden sivuilla.

KILPAILUN KULKU

• 14.2. - 28.3. esikarsintojen ennakkoilmoittautuminen
• 31.3.-17.4. esikarsintakiertue YLEn studioilla klo 12-17

ma 31.3. SEINÄJOKI
ti 1.4. OULU
ke 2.4. ROVANIEMI
to 3.4. KUOPIO
ma 7.4. JYVÄSKYLÄ
ti 8.4. KAJAANI
ke 9.4. LAHTI
to 10.4. LAPPEENRANTA
ti 15.4. TURKU
ke 16.4. TAMPERE
to 17.4. HELSINKI

- Kilpailuun voi osallistua myös toimittamalla järjestäjälle 2-3 minuutin mittaisen videoklipin laulusuorituksestaan 11.4. mennessä.

• 12.5.-26.5. Nettiäänestys

SEINÄJOEN TANGOMARKKINAT
• 9.-12.7.Tangomarkkinat-festivaali Seinäjoella
• To 10.7. Kuningasfinaali suora lähetys YLE TV1 klo 21.00
• La 12.7. Kuningatarfinaali suora lähetys YLE TV1 klo 21.00

• Su 13.7. Uudet kuninkaalliset 2014 -kooste YLE TV1

Tarkat tiedot kilpailun kulusta ja ohjeet osallistumiseen löydät Tangomarkkinoiden sivuilta.
 
TANGOMARKKINAT YLEN KANAVILLA

• Pe 21.3. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• Pe 4.4. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Heidi Pakarinen klo 18.08
• Pe 16.5. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa - vieraana Arja Koriseva klo 18.08
• Pe 6.6. Radio Suomi, Puhelinlangat laulaa - vieraana Jukka Hallikainen klo 18.08
• Su 15.6. TV1, Radio Suomi, Areena: Finaalin karsinta
• Pe 20.6. Radio Suomi: Juhannustanssit - Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• La 21.6. TV1: Tango 100-vuotta -konsertti (uusinta)
• 23.6.-10.7 Radio Suomi: Tangon maailma. Ma-pe kuullaan 3 viikon ajan tango-ohjelmaa, yhteensä 15 ohjelmaa.
• La 5.7. Radio Suomi: Lavalauantai - Kyösti Mäkimattila klo 18.08
• Su 6.7. Radio Suomi: Tangoteemailta, suora lähetys
• To 10.7. TV1, Radio Suomi, Areena: Kuningasfinaali, suora lähetys klo 21.00
• Pe 11.7. Radio Suomi: Puhelinlangat laulaa klo 18.08, Tango-yö klo 00.05 (perjantain ja lauantain välinen yö)
• La 12.7. TV1, Radio Suomi, Areena: Kuningatarfinaali, suora lähetys klo 21.00
• Su 13.7. TV1, Areena: Uudet kuninkaalliset

Lisää Tangomarkkinoista

Tangotunnelmia 2013

Kuningasfinaali

Kuningasfinaali - Kulissien takana

Kuningatarfinaali

Piia Pasasen asut

Kuningatarfinaali - Kulissien takana

Matkalla Kuningatarafinaaliin

Matkalla finaaliin

Semifinaalin 2. kierros

Tangomarkkinat Facebookissa

Muualla Yle.fi:ssä